Recepty na chutné zeleninové prílohy: Skús ich k mäsu alebo samé!

Recepty na chutné zeleninové prílohy: Skús ich k mäsu alebo samé!

    • Zdieľaj:
  • 2

Sú výživné a zároveň aj veľmi chutné. Aj zeleninové prílohy vedia byť skutočnou delikatesou, ktorá sa dá konzumovať aj len tak, sama osebe. Stačí mať len ten správny recept. A práve preto sme tu.

V našej galérii nájdete recept na tie najchutnejšie zeleninové prílohy – konkrétne v troch rôznych prevedeniach. Je len na vás, ktorú si vyberiete a k čomu ju nakombinujete. Veríme, že si určite vyberiete a vaše jedlo jedna z týchto príloh zo zeleniny úplne zmení k lepšiemu.

Zeleninová príloha 3x inak

Keď sa povie zeleninová príloha, mnohí z nás si predstavia šalát z čerstvej zeleniny alebo už spomínanú zeleninu z grilu. Nejde však o jediné chutné zeleninové prílohy, ktoré si môžete vychutnať k svojmu obľúbenému druhu mäska.

Všetky tri recepty na prílohy zo zeleniny z našej galérie pochádzajú z rôznych food blogov a boli navrhnuté tak, aby chuť mäsa zvýraznili a tak, aby ju v žiadnom prípade nezatienili. Teraz je už len na vás, ktorá z príloh vám padne do oka.

Odporúčame: Najlepší recept na chilli con carne: Zaboduj rýchlym a jednoduchým jedlom!

- TOP zeleninové prílohy k mäsu
1 z 3

Karotka na bylinkách

Mrkva sa hodí dokonale k hovädzine, teľacine aj k bravčovému. Pripravte si jednoduchú, no vynikajúcu karotku na bylinkách podľa Do You Even Paleo.

​Ingrediencie:

  • 3 lyžice ghee masla alebo olivového oleja
  • 3 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1 nadrobno posekaná šalotka
  • 1/2 kila stredne veľkých karotiek pokrájaných na diagonálne kolieska
  • 1 lyžica červeného vínneho octu
  • 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice posekaného kôpru
  • 1 lyžica posekaného tymianu
  • 1/2 lyžice posekaného rozmarínu
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup prípravy:

  1. Na panvici si rozpálime maslo alebo olej a pridáme šalotku s cesnakom. Opekáme, kým nezmäknú.
  2. Pridáme karotky, dobre premiešame a opekáme ich, kým nezmäknú, približne 5 až 7 minút.
  3. Pridáme ocot, čerstvé posekané bylinky, soľ aj korenie a dobre premiešajte. 
  4. Podávajte teplé.

    • Zdieľaj:
  • 2
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Katarína Konečná 25.01.21 09:40

KK
karma
114.00

Práve včera som robila prílohu zo šampiňónov a dnes budem musieť dorábať, lebo príloha sa zjedla a mäso ešte zostalo :)

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 25.01.21 22:32

karma
109.00

Zeleninové prílohy mám veľmi rada.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní