Rýchle letné recepty bez varenia: Na stole budú raz, dva, tri!

    • Zdieľaj:
- Tipy na recepty bez varenia
1 z 3

Vietnamské vege rolky

Vietnam je krajina s dokonalou gastronómiou, čo sme si mohli vyskúšať na vlastnej koži. Prineste si trocha Vietnamu domov s ChoosingChia.com a jej vietnamskými vege rolkami.

Ingrediencie na nakladané mrkvičky:

  • 2 mrkvy nakrájané do tvaru zápaliek
  • 125 ml bieleho octu (ryžového alebo vínneho)
  • 125 ml vody
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky cukru

Ingrediencie na rolky:

  • 8 ryžových papierikov
  • 100 g vermicelli slížov uvarených podľa návodu na obale
  • 8 listov šalátu (rímskeho alebo iného)
  • 60 g nastrúhanej červenej kapusty
  • 1/2 uhorky nakrájanej do tvaru zápaliek
  • 8 až 16 ks nakladaných mrkvičiek
  • hrsť mätových lístkov
  • hrsť čerstvého koriandra

Ingrediencie na omáčku:

  • 4 lyžice arašidového masla
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • 1 lyžica agáve alebo javorového sirupu
  • 1 lyžička sézamového oleja
  • 1 lyžička sirache

Postup prípravy:

  1. Najprv si v miske zmiešame všetky ingrediencie na nakladané mrkvičky. Umiestnime ich do zmesi a necháme ich postáť aspoň pol hodiny, ideálne však dlhšie.
  2. Pripravíme si misku s teplou vodou, do ktorej budeme namáčať ryžové papieriky, aby zmäkli. Proces trvá 30 sekúnd až 1 minútu.
  3. Zmäknutý papierik si vyrovnáme na tanieri a pritlačíme ho, aby bol rovný a prilepený o tanier po celej ploche. Do stredu poukladáme trochu z každej ingrediencie – kus šalátu, slíže, mrkvičky, kapustu, uhorku, mätu aj koriander.
  4. Začneme baliť. Najprv preložíme cez ingrediencie ľavú stranu, potom pravú stranu, papierik sa spojí a zlepí. Tanier otočíme o 90 stupňov a zložíme ostávajúce strany tak, aby vznikla rolka.
  5. Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku (pomôžte si mikrovlnkou na niekoľko desiatok sekúnd), teplom sa ingrediencie spoja jednoduchšie. Podávame!
1 z 3