Pikantný ružičkový kel nasladko
Tento recept podľa How Sweet Eats je dokonalosť sama a predstavuje chute, ktoré by ste jednoducho ružičkovému kelu nedali.
Ingrediencie
- 1 kg ružičkového kelu na štvrťky zbaveného stoniek
- 60 ml sójovej omáčky s nízkym obsahom sodíka
- 60 ml čili omáčky s dvomi prelisovanými strúčikmi cesnaku
- 3 lyžice medu
- 2 lyžice omáčky hoisin
- 2 lyžičky teplého sezamového oleja na poliatie
Postup prípravy
- Rúru si predohrejeme na 220 stupňov Celzia.
- V miske si zmiešame všetky ingrediencie okrem kelu a sezamového oleja.
- Do väčšej misy si dáme kel a polejeme ho omáčkou. Poriadne premiešame.
- Ružičkový kel pokrytý omáčkou rozložíme na papier na pečenie, polejeme sezamovým olejom a pečieme 25 až 30 minút do zlatista.