Tri rýchle recepty z baklažánu: Tieto delikatesy si nenechaj ujsť!

    • Zdieľaj:
- Baklažán 3-krát inak
1 z 3

Plnený baklažán

Baklažán môžete naplniť naozaj čímkoľvek. Nás zaujal recept podľa Feast of Starlight, na ktorý budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 baklažány
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 cukinu
  • 1 žltú papriku
  • 2 stonky zeleru
  • 60 g červenej cibuľky
  • 200 g šampiónov
  • 1 väčšiu paradajku
  • 2 plátky slaniny
  • 125 g postrúhanej mozarelly
  • 1 lyžicu natrhanej bazalky
  • 2 lyžice postrúhaného parmezánu
  • soľ, korenie

Postup prípravy:

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia.
  2. Baklažány si prerežeme na polovice a z každej polky vyrežeme dužinu, aby v nej vznikol dostatočný priestor pre plnku. Vnútro potrieme olivovým olejom a dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie na 15 až 20 minút. V polovici pečenia baklažány obrátime. Následne baklažány vyberieme z rúry a necháme ich vychladnúť.
  3. Na panvicu si dáme rozohriať 2 lyžice olivového oleja a pridáme naň nakrájanú baklažánovú dužinu, cukinu, papriku, cibuľku aj šampiňóny. Všetky suroviny narežeme na podobne veľké menšie kocky. Pridáme paradajku nakrájanú na kocky, dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Chvíľu povaríme a necháme vychladnúť.
  4. Do vychladnutej zeleniny pridáme slaninu nakrájanú na kúsky, ktorú sme predtým „osmahli" na panvici do chrumkava, pridáme aj bazalku a mozarellu.
  5. Baklažány naplníme zeleninovou zmesou, posypeme parmezánom a pečieme ešte 15 minút dozlatista.
1 z 3