Jablková bábovka, ktorá sa nedá pokaziť: Chutí vždy perfektne!

Jablková bábovka, ktorá sa nedá pokaziť: Chutí vždy perfektne!

Bábovka pripravená na akýkoľvek spôsob je tým najlepším a najjednoduchším zákuskom, ktorému sa nedá odolať za žiadnych okolností. Krásne nadýchané cesto s nejakou tajnou prísadou má famóznu chuť. Taká bábovka je skvelým zákuskom ku kávičke, ale aj k teplému kakau. Rýchla a jednoduchá je bábovka z mikrovlnky, ktorú pripravíte v priebehu 3 minút. Lahodná je rozhodne aj mramorová bábovka so salkom, vláčna bábovka s malinami, banánová bábovka alebo maková bábovka.  

Dnes si však spolu pripravíme jablkovú bábovku. Aj keď nie je sezóna jabĺk, mnohí z nás ešte majú odloženú jesennú úrodu, ktorú postupne spotrebúvajú. Avšak ani obchody nezívajú prázdnotou. Regály sú plné rôznych odrôd jabĺk, ktoré môžete do tejto bábovky pridať. Tak neváhajte a pustite sa do prípravy.

recept na jablkovú bábovku

Zdroj: Shutterstock®

Na jablkovú bábovku potrebujeme:

  • 3 až 4 jablká
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnček cukru (môže byť trstinový)
  • 1 a ¼ hrnčeka hrubej múky
  • 2 PL oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • citrónovú kôru
  • sušené hrozienka

Do misky alebo mixéra dáme cukor, vajíčka a olej – všetko spolu vymiešame do peny. Najideálnejšie však bude, ak najskôr oddelíte bielky od žĺtkov a bielky vyšľaháte do peny. Následne pridáte cukor, žĺtky a olej.

Ošúpeme jablká, nastrúhame na hrubšom strúhadle a pridáme k vyšľahanej hmote. K takto vymiešanej zmesi pridáme citrónovú kôru, prášok do pečiva a preosiatu múku. Vymiešame už len varechou – vzniknúť by vám malo cesto s ideálnou konzistenciou. Na záver môžete do bábovky pridať sušené hrozienka. Tie však nezabudnite vopred namočiť do vody alebo do rumu.

Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme cesto a bábovku pečieme pri teplote 170 °C približne hodinu (v závislosti od rúry). Bábovku kontrolujeme špajdľou – ak sa cesto na ňu nelepí, tak je bábovka hotová. Po dopečení ju necháme vychladnúť a následne vyklopíme z formy. Bábovku posypeme práškovým cukrom a podávame.

Ak chcete mať bábovku farebnú alebo s mramorovým vzorom, tak do polovice cesta môžete nasypať kakao a cestá vo forme vrstviť. Prajeme vám dobrú chuť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

11 komentárov

Mária Slováková 01.03.21 11:34

MS
karma
118.00

Mňam. Jablkovú bábovku som ešte nerobila ale vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 01.03.21 12:47

PV
karma
113.00

Bábovky máme radi . Táto musí byť šťavnatá mňamka.. Už sa teším ,že ju na víkend upečiem .. Dakujem za tip , lebo už neviem aký koláčik upiecť, kedže každý víkend pečiem ;-)

  • 0
Odpovedať

janka Rapošová 01.03.21 13:22

JR
karma
-1.00

babovky robievam rada, syn ich miluje ale hrncekove recepty velmi nemusim, neviem nikdy aky velky hrncek a velakrat to potom nevyjde

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 01.03.21 13:41

MM
karma
107.00

Vyzerá dobre, sviežo

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 01.03.21 18:49

MM
karma
100.00

Pečiem koláče s jablkami v ceste, sú vláčne, vyskúšam aj bábovku, máme ešte nejaké jablká uskladnené z vlastnej úrody.

  • 0
Odpovedať

Juraj Podmanický 01.03.21 19:04

JP
karma
109.00

Super recept, bez váženia. Zasa niečo aj pre chlapov.

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 01.03.21 22:34

ĽU
karma
100.00

vyzerá dobre

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 02.03.21 08:47

ĽŠ
karma
100.00

Výborná i v tejto verzii!

  • 0
Odpovedať

Darina Božiková 03.03.21 13:26

DB
karma
114.00

bábovka je naozaj najjednoduchší zákusok, ktorý sa pri dobrom recepte vždy vydarí prečítala som si tento recept a idem spraviť túto novinku.

  • 0
Odpovedať

Darina Božiková 03.03.21 14:02

DB
karma
114.00

jablká som mala nastrúhané, ostatné je hračka, bábovka je v rúre. som zvedavá, ako / a či/ sa vydarí.

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 23.03.21 15:38

JK
karma
100.00

Mňam hneď by som si dal ku káve

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní