Miluješ talianske tiramisu? Tieto tiramisu guličky plnené nutellou musíš vyskúšať!

Miluješ talianske tiramisu? Tieto tiramisu guličky plnené nutellou musíš vyskúšať!

Talianska kuchyňa je celosvetovo preslávená mnohými chutnými jedlami, no neodmysliteľnou súčasťou sú aj rôzne dezerty. Veľmi populárna je napríklad panna cotta, čo je vlastne akýsi smotanovo-želatínový puding podávaný obvykle s ovocím. Spomenúť môžeme aj cannoli, čo sú smažené trubičky z cesta plnené sladkým krémom. 

Zabudnúť nemožno na sladký taliansky chlieb panettone či mandľové sušienky cantuccini. Tých dobrôt, ktoré si získali fanúšikov naprieč svetom, je mnoho. No jedným z najtypickejších talianskych dezertov je bez pochýb aj tiramisu. Tento benátsky dezert pozostáva z vrstiev piškót nasiaknutých kávou, medzi ktorými nesmie chýbať mascarpone krém, do ktorého sa pridáva aj likér. A na záver príde na dezert kakao. 

Patríte k milovníkom lahodného tiramisu aj vy? A čo tak si ho vychutnať v trochu inej verzii? Prinášame inšpiráciu na recept na nepečené tiramisu guličky plnené nutellou, ktorá je, mimochodom, taktiež talianskeho pôvodu. Tieto mini tiramisu guľky obsahujú skrátka všetko – piškóty, espresso, mascarpone, amaretto i kakao. To musíte vyskúšať!

Suroviny na tiramisu guľky (asi 15 až 20 ks):

  • dlhé cukrárske piškóty (asi 300 g)
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml espressa
  • 2 PL cukru
  • 1 PL likéru amaretto alebo rumu (voliteľné)
  • nutella na plnenie
  • kakao na obaľovanie

Vyskúšaj aj ďalší dezert inšpirovaný tiramisu:

Jednoduchá nepečená tiramisu roláda: Rozkoš pre chuťové poháriky

 

Ako pripraviť tiramisu guľôčky plnené nutellou?

  1. Uvaríme si espresso kávu a necháme ju vychladnúť. Pridáme do nej cukor a amaretto alebo rum. Ak chceme guľky podávať napríklad aj deťom, môžeme alkohol úplne vynechať.
  2. V miske si dôkladne rozdrvíme piškóty. Pokojne na to môžete použiť aj kuchynský robot.
  3. Do piškót nalejeme kávu s amarettom a pridáme mascarpone.
  4. Piškóty s mascarpone premiešame dôkladne, varechou alebo rukami. Hotovú zmes necháme v chladničke 30 minút postáť, bude sa s ňou lepšie pracovať.
  5. Následne začneme zo zmesi robiť guličky. Odoberieme si kus zmesi, urobíme placku, do prostriedku dáme trochu nutelly a sformujeme do guľky. 
  6. Takto si pripravíme všetky tiramisu guľôčky, ktoré nakoniec obalíme v kakaovom prášku.
  7. Ideálne je dezert nechať postáť ešte chvíľu v chladničke a následne môžeme degustovať. Dobrú chuť!

Tiramisu guľôčky si môžete pripraviť aj podľa tohto videonávodu:

@food_by_lilly Tiramisu Bällchen sind momentan meine Lieblinge. Ich bin total verliebt in sie. Ihr müsst sie unbedingt ausprobieren. 300g Löffelbiskuit klein gemacht 100ml Espresso 1 1/2 EL Zucker Rum oder Rumaroma 250g Mascarpone Kakaopulver Nutella Alle Zutaten außer Nutella und Kakao miteinander mischen und etwa 30 Minuten kalt stellen. Daraus kleine Kugeln, die man vorher mit Nutella gefüllt hat, formen und in Kakao wälzen. Kalt stellen. #tiramisu #tiramisucake #einfacherezepte #einfachundlecker #ohnebacken #nobake #nobakedessert original sound - Ian Asher
- Anketa

MÁTE RADI TIRAMISU?

Odpovedalo 32 ľudí  

Tiramisu milujem!
72%
Raz za čas si ho rád/rada doprajem.
19%
Skôr nie, preferujem iné dezerty.
9%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní