Pizza na domáci spôsob 3-krát inak: Ktorú si vychutnáš ty?

Pizza na domáci spôsob 3-krát inak: Ktorú si vychutnáš ty?
  • 28.05.2014
  • Silvia Karasová

    • Zdieľaj:
  • 3

Patríte vy a vaši najbližší k milovníkom pizze? Ak aspoň z času na čas prepadnete chúťkam a vytiahnete svojich milovaných do pizzerie, či v mobile zvolíte číslo najbližšej donášky, možno je čas na zmenu. Isteže doma pripravená pizza potrvá o čosi dlhšie a je aj o čosi prácnejšia. Ale zato nechýba jej to čaro domácej výroby a pokiaľ do nej zapojíte aj svoju rodinu či priateľov, večeru alebo obed máte raz dva na stole.

Odporúčame: Najlepší zemiakový prívarok – dokonalý s hovädzím mäsom aj vareným vajíčkom

pizza s mozzarellou

Zdroj: Shutterstock®

Pizza s mozzarellou

Ingrediencie: 800 g hladkej múky, čerstvé droždie (cca 20 g), cca 400 ml vody, olivový olej (3 lyžice), soľ, mozzarella, paradajky, cesnak, čerstvá bazalka, paradajkový pretlak, čierne korenie, chilli paprička

Postup: Presypanú múku vymiešajte s droždím, vodou a olejom. Ochuťte soľou a vytvarujte cesto. Na chvíľku prikryte utierkou a nechajte pár minút vykysnúť. Cesto uložte na vymastený plech. Na drobno nakrájané paradajky posmažte na oleji spolu s cesnakom, pridajte paradajkový pretlak a nechajte chvíľu podusiť. Ochuťte soľou, korením aj podrvenou chilli papričkou. Paradajkovú zmes natrite na pizzu, na vrch uložte plátky mozzarelly a pečte pri 180 °C cca 15 – 25 minút. Pri podávaní ozdobte čerstvou bazalkou.

Pozri aj: Sýta tekvicová polievka pre celú rodinu: jednoduchá a výborná

cuketová pizza

Zdroj: Shutterstock®

Cuketová pizza

Ingrediencie: dve cukety, dve vajíčka, dva strúčiky cesnaku, strúhaný syr, soľ, paradajky, papriky, olivy, šunka

Postup: Cukety nastrúhajte, osoľte, pridajte prelisovaný cesnak a nechajte postáť cca 10 až 15 minút. Cuketu zbavte čo najviac šťavy, pridajte vajíčka, syr premiešajte a vlejte do okrúhlej formy. Pečte pri 180 °C cca desať minút, potom pridajte na pizzu oblohu a dopečte ďalších 15 minút.

Pozri aj: Klasická domáca čalamáda zo zeleniny – lepší recept na ňu nenájdeš!

pizza so špargľou

Zdroj: Shutterstock®

Špargľová pizza z lístkového cesta

Ingrediencie: lístkové cesto, 1 vajíčko, paradajkový pretlak, chilli paprička, 2 strúčiky cesnaku, šunka, paradajka, uvarená špargľa, soľ, korenie na pizzu

Postup: Lístkové cesto rozvaľkajte a uložte na plech vyložený papierom na pečenie. Kraje zrolujte a potrite rozšľahaným vajíčkom. Pretlak zmiešajte s nakrájanou chilli papričkou a prelisovaným cesnakom, potrite ním cesto na pizzu. Uložte naň šunku, kolieska paradajky a uvarenú špargľu. Ochuťte soľou a korením na pizzu a upečte cca 15 minút pri teplote 170 °C.


    • Zdieľaj:
  • 3
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ivana Goliašová 28.05.14 08:16

IG
karma
-1.00

Dobré recepty, určite vyskúšam, ale tú s mozzarellou urobím z celozrnnej múky :)

  • 0
Odpovedať

Alena Cabakova 28.05.14 11:14

karma
86.00

Mňamky, dala by som si aj dnes na obed, ale vyskúšam cez víkend tiež fú prvú :)

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 29.08.14 14:37

MR
karma
-1.00

pizza je naozaj skvelé obľúbené jedlo a dá sa robiť na množstvo spôsobov.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Tipy na VIANOČNÉ DARČEKY, ktoré potešia ženy i mužov
Inšpirácie

Tipy na VIANOČNÉ DARČEKY, ktoré potešia ženy i mužov

  • 5
  • 11.11.2021
Antúria a jej pestovanie: Ako zabezpečiť, aby u teba doma len prekvitala?
Domácnosť

Antúria a jej pestovanie: Ako zabezpečiť, aby u teba doma len prekvitala?

  • 8
  • 27.10.2021
Seboroická dermatitída: Čo môže spustiť rozvoj ochorenia?
Zdravie

Seboroická dermatitída: Čo môže spustiť rozvoj ochorenia?

  • 2
  • 30.08.2021
TOPlist