Pizza na domáci spôsob

Pizza na domáci spôsob
  • 28.05.2014
  • Silvia Karasová

  • 15
  • 3

Patríte vy a vaši najbližší k milovníkom pizze? Ak aspoň z času na čas prepadnete chúťkam a vytiahnete svojich milovaných do pizzérie, či v mobile zvolíte číslo najbližšej donášky, možno je čas na zmenu. Isteže doma pripravená pizza potrvá o čosi dlhšie, a je aj o čosi pracnejšia.

Ale zato nechýba jej to čaro domácej výroby, a pokiaľ do nej zapojíte aj svoju rodinu, či priateľov, večeru alebo obed máte raz dva na stole.

Pizza s mozzarellou

Pizza na domáci spôsob

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: 800 g hladkej múky, čerstvé droždie (cca 20 g), cca 400 ml vody, olivový olej (3 lyžice), soľ, mozzarella, paradajky, cesnak, čerstvá bazalka, paradajkový pretlak, čierne korenie, chilli paprička

Postup: Presypanú múku vymiešajte s droždím, vodou a olejom. Ochuťte soľou a vytvarujte cesto. Na chvíľku prikryte utierkou a nechajte pár minút vykysnúť. Cesto uložte na vymastený plech. Na drobno nakrájané paradajky posmažte na oleji spolu s cesnakom, pridajte paradajkový pretlak a nechajte chvíľu podusiť. Ochuťte soľou, korením aj podrvenou chilli papričkou. Paradajkovú zmes natrite na pizzu, na vrch uložte plátky mozzarelly a pečte pri 180 °C cca 15 – 25 minút. Pri podávaní ozdobte čerstvou bazalkou.

Cuketová pizza

Pizza na domáci spôsob

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: dve cukety, dve vajíčka, dva strúčiky cesnaku, strúhaný syr, soľ, paradajky, papriky, olivy, šunka

Postup: Cukety nastrúhajte, osoľte, pridajte prelisovaný cesnak a nechajte postáť cca 10 až 15 minút. Cuketu zbavte čo najviac šťavy, pridajte vajíčka, syr premiešajte a vlejte do okrúhlej formy. Pečte pri 180°C cca desať minút, tak pridajte na pizzu oblohu a dopečte ďalších 15 minút.

Špargľová pizza z lístkového cesta

Pizza na domáci spôsob

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: lístkové cesto, 1 vajíčko, paradajkový pretlak, chilli paprička, 2 strúčiky cesnaku, šunka, paradajka, uvarená špargľa, soľ, korenie na pizzu

Postup: Lístkové cesto rozvaľkajte a uložte na plech vyložený papierom na pečenie. Kraje zrolujte a potrite rozšľahaným vajíčkom. Pretlak zmiešajte s nakrájanou chilli papričkou a prelisovaným cesnakom, potrite ním cesto na pizzu. Uložte naň šunku, kolieska paradajky a uvarenú špargľu. Ochuťte soľou a korením na pizzu a upečte cca 15 minút pri teplote 170 °C.

Zdroj foto: www.thinkstockphotos.com

  • 15
  • 3
Návrat hore
Autor článku

3 komentáre

Ivana Goliašová 28.05.14 08:16

IG
karma
-1.00

Dobré recepty, určite vyskúšam, ale tú s mozzarellou urobím z celozrnnej múky :)

  • 0
Odpovedať

Alena Cabakova 28.05.14 11:14

karma
85.00

Mňamky, dala by som si aj dnes na obed, ale vyskúšam cez víkend tiež fú prvú :)

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 29.08.14 14:37

MR
karma
-1.00

pizza je naozaj skvelé obľúbené jedlo a dá sa robiť na množstvo spôsobov.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Zdravie

Kukuričný olej pomáha telu zvonka i zvnútra. Aké sú jeho účinky?

  • 2
  • 7
  • 10.08.2020
Kozmetické novinky

Ochrana pokožky, nech už ste kdekoľvek: Čím a ako ju chrániť?

  • 25
  • 6
  • 13.06.2020
Vlasy

Vlasové zábaly pre každý vlasový problém: Čo treba ozaj vyskúšať?

  • 63
  • 0
  • 23.06.2020
TOPlist