Pečená paradajková polievka s feta syrom: Lepšia než klasická

Pečená paradajková polievka s feta syrom: Lepšia než klasická

    • Zdieľaj:
  • 3

Len nedávno sme sa všetci rozplývali nad obľúbeným a ospevovaným receptom z TikTok-u, a to cestoviny s feta syrom a cherry paradajkami, kde sa základ piekol v rúre. Dnes budeme vychádzať práve z tohto receptu, pretože práve cherry paradajky a feta syr tvorí základ tejto pečenej paradajkovej polievky, ktorá má dokonalú chuť.

Bohatá chuť tejto polievky dostane do kolien úplne každého. Je to úplne iná paradajková polievka, než si zvykneme pripravovať. Totižto, najčastejšie si ju pre ušetrenie času pripravujeme z paradajkového pretlaku alebo hotového paradajkového pyré. No skúste si ju pripraviť z čerstvých surovín – tá chuť sa nedá porovnať.

paradajková polievka

Zdroj: Shutterstock®

Na pečenú paradajkovú polievku potrebujeme (cca 6 porcií):

  • cca 1 kg cherry paradajok
  • 1 balenie feta syru (cca 250 g)
  • ¼ šálky olivového oleja
  • soľ a čierne mleté korenie
  • 1 menšiu cibuľu
  • drvenú červenú papriku
  • 1 plechovku drvených paradajok
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 4 menšie strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymian a bazalku

Rúru si zapneme a dáme ju vyhriať na 200 °C. Do zapekacej misy si vložíme paradajky, pridáme olej, dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko premiešame a do stredu následne vložíme feta syr. Pečieme v rúre približne 35 minút.

Medzitým si do hrnca dáme trochu olivového oleja, na ktorom opečieme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu. K cibuli pridáme soľ, čierne korenie a mletú červenú papriku. Očistíme si cesnak a pretlačíme do ho tejto cibuľovo-koreninovej zmesi. Chvíľku necháme rozvoniať, pridáme plechovku drvených paradajok, zeleninový vývar a nasekaný čerstvý tymian. Necháme povariť.

Po dopečení cherry paradajky a feta syr preložíme do hrnca, v ktorom sa varia zvyšné ingrediencie. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Privedieme do varu a varíme dovtedy, kým sa paradajky úplne nerozvaria (približne 8 minút). Po uvarení podávame s nasekanou bazalkou a nadrobeným feta syrom. Ak máte radi hladké polievky, tak ju môžete pokojne rozmixovať. A ak preferujete hustejšiu polievku, pokojne si do nej uvarte cestoviny – napríklad orzo, poprípade ryžu alebo rezance. Dobrú chuť!


    • Zdieľaj:
  • 3
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Katarína Konečná 04.04.22 11:19

KK
karma
106.00

vyzerá výborne, vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 19.04.22 18:18

ĽŠ
karma
100.00

Výborná, pripravujem podobným spôsobom.

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 03.05.22 08:43

MR
karma
100.00

vyzerá úžasne, musí aj chutiť skvelo

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Domáce perky s lekvárom a makom: Všetci ich budú kradnúť z taniera
Bezmäsité jedlá

Domáce perky s lekvárom a makom: Všetci ich budú kradnúť z taniera

  • 4
  • 17.03.2022
Jej sezóna je tu! Vyskúšaj tie najlepšie recepty z bazy
Dezerty

Jej sezóna je tu! Vyskúšaj tie najlepšie recepty z bazy

  • 0
  • 18.05.2022
Sicílske cannoli plnené tvarohom alebo ricottou
Dezerty

Sicílske cannoli plnené tvarohom alebo ricottou

  • 4
  • 05.05.2022
TOPlist