Hranolky zo sladkých zemiakov sú zdravšou alternatívou tých klasických. Tu je recept podľa As Easy As Apple Pie.
Ingrediencie
2 stredne veľké bataty
2 lyžičky kukuričného škrobu
1 lyžica olivového oleja
1 lyžička mletej papriky
1 lyžička sušeného oregana
1 lyžička sušeného cesnaku
1/4 lyžičky kajenského korenia
soľ
Postup prípravy
Bataty si očistíme a nakrájame na pol centimetra hrubé hranolky. Takto pripravené bataty dáme na hodinu do studenej vody.
Rúru si rozohrejeme na 220 stupňov a plech si vystelieme papierom na pečenie.
Hranolky si scedíme a poriadne vysušíme papierovými utierkami.
Následne ich dôsledne zmiešame s kukuričným škrobom. Pridáme koreniny: oregano, cesnak, kajenské korenie aj papriku, pridáme aj olivový olej. Premiešame pomocou rúk.
Hranolky rozložíme na plech vedľa seba. Nemali by sa prekrývať. Pečieme 25 – 30 minút, v polovici času ich pootáčame.
Po uplynutí času pootvoríme dvierka rúry a necháme chladnúť 30 minút. Po vytiahnutí z rúry posypeme morskou soľou a podávame ako prílohu alebo s dipom.