Privítajte svojich hostí jednoduchými jednohubkami, ktorých príprava vám nezaberie veľa času, za to ale vyzdvihne vaše kulinárske umenie na pomyselný piedestál. Ktorý recept vyskúšate ako prvý?
Odporúčame prečítať: Rozžiarte vašu domácnosť farbami
Šalátové kocky
Pripravujete svoj obľúbený šalát a uvažujete nad tým, ako ho hosťom podávať? Môžete ho servírovať vo veľkej mise, ale tiež na kúskoch pečiva. Aby sa vám neroztekal, na pečivo uložte najprv list chutnej šalátovej zeleniny a ten naplňte šalátom.
Odporúčame: Najlepšie tipy a triky do domácnosti, ktoré musíš ihneď vyskúšať!
Paradajkové špízy
V jednoduchosti je krása a v klasickej kombinácii paradajky, mozzarella a bazalka to platí dvojnásobne. Napichnite na ihly striedavo cherry paradajky, kúsky mozzarelly a čerstvé listy bazalky.
Odporúčame prečítať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov
Syrové bagetky s hroznom
Približne dva hrnčeky naplnené bobuľami zeleného hrozna (ideálne bez kôstiek) vložte do hrnca, pridajte dve polievkové lyžice medu, ochuťte soľou a čiernym korením a varte cca 10 minút na miernom ohni. Zmes odstavte z plynu, pridajte do nej najemno nasekaný čerstvý estragón a nechajte vychladnúť. Syr (Niva alebo Rockfort) nastrúhajte, posypte ním nakrájané bagetky a dajte na krátko zapiecť do vyhriatej rúry (2 – 3 minúty). Na bagetky uložte vychladnuté hrozno a podávajte.
Odporúčame prečítať: Tatarák na viacero spôsobov
Lososové rolky
Cottage syr vymiešajte s bylinkovou soľou, čiernym korením a podľa chuti s pretlačeným cesnakom. Ochutenú zmes naložte na plátky údeného lososa, pridajte obľúbené bylinky a kúsky šalátu (napríklad petržlenová vňať, pažítka, rukola) a zviňte do roliek.
Odporúčame prečítať: Čo vám akné prezrádza o vašom zdraví?