Jednoduchá cesnaková pomazánka na chlebík i jednohubky

Jednoduchá cesnaková pomazánka na chlebík i jednohubky

Viete, prečo sú akékoľvek nátierky také obľúbené? Ich príprava zväčša nie je náročná a môžete si ich pokojne natrieť na chlebík alebo pridať na jednohubky, ktoré potešia každého hosťa. U nás je osvedčená mrkvová nátierka, ktorá nemá žiadnu konkurenciu. Osvedčená je aj tuniakova nátierka s vajíčkom alebo cibuľová nátierka, ktorá však nemusí zaujať každého. Dnes si však spolu pripravíme cesnakovú nátierku.

Aj v tomto prípade platí, že cesnak je výraznou ingredienciou, ktorá nemusí osloviť každého. Ba niektorí majú k cesnaku odpor, preto im ani nátierka nemusí chutiť. No môžete sa vyhrať a aj túto nátierku spraviť lahodnejšou. Ak cesnak nemusíte, tak ho pridajte menej – len na akési doladenie chute. Ak ho zbožňujete, tak určite ním nešetrite – pozor však, aby ste ho nepridali do nátierky priveľa a nátierka nebola skôr horká než lahodná.

cesnaková nátierka

Zdroj: Shutterstock®

Na cesnakovú pomazánku potrebujeme:

  • 50 g zmäknutého masla
  • 200 g taveného syra
  • 100 ml kyslej smotany
  • cca 3 strúčiky cesnaku (môžete však pridať aj viac)
  • 100 g tvrdého syra vhodného na strúhanie
  • korenie podľa vlastného výberu

Do nádoby si dáme zmäknuté maslo, ku ktorému pridáme tavený syr a poriadne spolu vymiešame. Až sa syr s maslom spojí, pridáme kyslú smotanu a pretlačené strúčiky cesnaku. V prípade, že máte radi výraznejšiu cesnakovú chuť a arómu, tak môžete pokojne pridať aj viac strúčikov cesnaku. A naopak, ak nemáte radi výraznú cesnakovú chuť, tak ho pridajte menej. Na záver pridajte najemno nastrúhaný syr a všetko dobre premiešajte.

Aby cesnaková nátierka mala lepšiu chuť, tak ju nezabudnite osoliť a okoreniť. Robte to však až na záver, aby nátierka nebola príliš slaná. Neváhajte do nej pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy, chilli korenie alebo mletú červenú papriku, ktorá nátierke dodá červený nádych a zaujímavú chuť.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Katarína Konečná 25.11.21 11:29

KK
karma
109.00

mám nízky tlak, moc cesnaku mi nerobí dobre, ale manžel má také rád, vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 26.11.21 11:53

MC
karma
109.00

Dobrý námet, použijem ho na jednohubky.

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 26.11.21 12:04

IM
karma
100.00

Ja mám velmi rada cesnakové.

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 02.12.21 21:22

MD
karma
132.00

Cesnakové pomazánky milujem, ale žiaľ, už v malom množstve mi spôsobujú prenikavú bolesť hlavy. Takže som sa ich musela vzdať :/

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 04.12.21 06:27

karma
113.00

česnekovky jsou výborné

  • 0
Odpovedať

Mária Michalíková 06.12.21 20:44

MM
karma
-1.00

super, vyskušam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní