Ako upokojiť bábätko? Týchto 7 pulzných bodov potrebuješ poznať!

Ako upokojiť bábätko? Týchto 7 pulzných bodov potrebuješ poznať!

Ani vy si neviete pomôcť, keď vidíte detské nožičky? Máte chuť ich ovoniavať, dotýkať sa ich a jednoducho sa s nimi maznať? Možno si teraz poviete, že je to trošku "psycho", ale naozaj sú detské nožičky veľmi príjemné na dotyk, preto majú mnohí z nás takú menšiu úchylku sa ich stále dotýkať.

Ak patríte k nim aj vy alebo ste sa stali rodičmi, tak potom potrebujete poznať reflexológiu, ktorá je založená na stláčaní určitých bodov na nožičkách. Jemné stláčanie týchto bodov pomáha zlepšiť zdravie, ale aj správanie vášho bábätka.

Reflexológia patrí medzi formy alternatívnej medicíny, ktorá pomáha znižovať bolesť, zmierňovať stres alebo znižovať plač. Ak chcete teda vedieť, ako pomôcť svojmu dieťatku, tak čítajte ďalej!

Odporúčame: Dieťa v brušku a hudba: Akým repertoárom mu najviac ulahodíš?

pulzné body na prstoch

Zdroj: Shutterstock®

1. Upokojí prázdne bruško

Každé bábätko svoju nespokojnosť dáva najavo hlasným plačom. A rovnako to je aj v prípade hladu. No povedzme si rovno, nie každý rodič má pripravenú zásobu mlieka vo fľaške hneď ako dieťa začne plakať. Preto je občas potrebné zabaviť bábätko na 2 minútky, kým mlieko dokončíte. Preto začnite vyvíjať tlak na špičky prstov na nohách. Takýto jemný tlak bude regulovať hlad a chuť do jedla, preto bábätko upokojíte do doby, kým pripravíte mliečko.

pulzné body na palcoch

Zdroj: Shutterstock®

2. Podporí rast a zlepší náladu

Brušká prstov na nohách vášho bábätka a ich masírovanie má vplyv na hypofýzu, ktorá je známa ako hlavná žľaza. Ich masírovaním dôjde k stimulácii rastového hormónu, ktorého vaše dieťa bude potrebovať naozaj veľa. Samotná hypofýza tiež vylučuje oxytocín – ide o hormón, ktorý navodzuje pocit šťastia. A šťastné bábätko = šťastný rodič!

Neprehliadni: Dojčenie po cisárskom reze: Ako manipulovať s bábätkom?

pulzné body na podporu imunitného systému

Zdroj: Shutterstock®

3. Zlepší imunitný systém

Zdravie dieťaťa je vždy prvoradé. Pretože zdravé dieťa je šťastné dieťa. Masírovaním oblasti pod palcami dieťaťa môžete dopomôcť k zlepšeniu jeho imunitného systému a pomáhať tiež uvoľňovať protilátky, ktoré bojujú s chorobami.

pulzné body a dýchanie

Zdroj: Shutterstock®

4. Upokojí dýchanie

Častokrát po šestonedelí sa môžu novopečení rodičia tešiť na kolotoč návštev. Avšak všetky tie „okukávačky“ bábätka môžu prispieť k jeho stresovaniu, pretože sa okolo neho zrazu ocitne veľké množstvo neznámych ľudí. Ak chcete svojmu bábätku pomôcť zvládať úzkosť a stres, tak mu premasírujte oblasť v strede chodidiel. Stláčanie bodov v tejto oblasti pomáha regulovať dýchanie, zmierňovať plač a uvoľňovať bábätko.

Zaujme ťa: Jonášova metóda: Čo myslíš, dá sa naplánovať pohlavie dieťaťa?

pulzné body a energia

Zdroj: Shutterstock®

5. Dodá energiu

Jemný tlak na bod, nachádzajúci sa takmer v strede chodidla, dodá vášmu dieťaťu energiu. Tento bod je prepojený s nadobličkou, ktorá uvoľňuje adrenalín, čím dôjde k prílevu energie do organizmu.

pulzné body a močový mechúr

Zdroj: Shutterstock®

6. Ovláda močový mechúr

Žiadne dieťa nemá rado mokrú plienku. A určite ani vy nechcete meniť svojmu dieťaťu plienku každých 5 minút. Preto po tom, čo dáte svojmu dieťaťu papať alebo piť, tak vyviňte mierny tlak na oblasť v strede päty. Tento bod je prepojený s obličkami, preto sa vaše dieťa bezprostredne po napapaní vyciká, vďaka čomu mu môžete hneď vymeniť plienku a tým pádom vaše dieťa ostane dlhšie suché.

Bude sa ti páčiť: Matka na materskej dovolenke: Zábava a oddych? Takáto je skutočnosť!

pulzné body a trávenie

Zdroj: Shutterstock®

7. Podporí trávenie

Ak má vaša malá bytôstka tráviace problémy, ak ho trápi kolika, tak skúste vyvíjať tlak a masírovať vonkajšiu spodnú oblasť piat. Táto oblasť je spojená s hrubým črevom, preto jeho masírovaním dôjde k ich uvoľneniu. Vaše bábätko tak nebude trápiť bolesť bruška ani nahromadené plyny.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní