Ryby na tanieri – prinášame inšpiráciu na 3 chutné recepty!

Ryby na tanieri – prinášame inšpiráciu na 3 chutné recepty!
  • 18.05.2014
  • Silvia Karasová

Hľadáte obmenu mäsa, ale na rýdzo zeleninové jedlo nemáte príliš chuť? Vrhnite sa na ryby! Obsahujú množstvo vitamínu D, ako aj nenasýtené mastné kyseliny. Priaznivo tak vplývajú nielen pri chudnutí (častá konzumácia rýb pri diéte je viac než ideálna), ale aj pri podpore nášho zdravotného stavu. Konzumácia rýb pomáha zlepšovať srdcovú činnosť, znižuje hladinu cholesterolu v krvi, spomaľuje starnutie a pozitívne vplýva tiež na kosti a kĺby. Aké chutné recepty z rýb vyskúšať?

Pozri aj: Si nerozhodná? Tento horúci nechtový trend je stvorený pre teba

Krevetová polievka

Zdroj: Shutterstock®

Krevetová polievka

Ingrediencie: cca 250 g kreviet, kokosové mlieko, kúsok čerstvého zázvoru, 2 chilli papričky, šťava z jednej limetky, svetlá sójová omáčka, 5 cherry paradajok, 1 väčšia žltá paprika, 1 cibuľa, olivový olej, zeleninový vývar, čerstvý koriander, široké rezance

Postup: Na oleji opečieme krevetky, pridáme k nim nakrájanú papriku, paradajky aj cibuľu. Chvíľku restujeme a tak zalejeme vývarom. Necháme prevrieť pridáme kokosové mlieko, dochutíme strúhaným zázvorom, sójovou omáčkou a limetkovou šťavou. Podávame s uvarenými cestovinami a ozdobené čerstvým koriandrom (prípadne inými bylinkami).

Skús aj: Jednoduchý hrnčekový banánový koláč – skvelý aj z prezretých banánov!

losos s citrónovou šťavou

Zdroj: Shutterstock®

Losos s citrónovou omáčkou

Ingrediencie: losos, citrónová šťava, citrónová kôra, čerstvo pomleté čierne korenie, soľ, tymian, olivový olej, šľahačková smotana

Postup: Lososa z obidvoch strán osolíme, okoreníme, pridáme tymian aj strúhanú citrónovú kôru. Opečieme na olivovom oleji. Do výpeku pridáme citrónovú šťavu, zalejeme smotanou, prevaríme. Lososa polejeme omáčkou a podávame.

Skús aj: Domáce cesto na tartaletky: Pripravíš ich na desiatky spôsobov

rybací koláč

Zdroj: Shutterstock®

Rybacie koláčiky

Ingrediencie: lístkové cesto, 1 vajíčko, ančovičky, sezamové alebo tekvicové semienka, soľ

Postup: Z vyvaľkaného cesta si vyformujte okrúhle alebo obdĺžnikové koláčiky. Pridajte ančovičky (na jedno koliesko alebo obdĺžnik, druhým koláčik prikryte a zbaľte, aby nevytekali). Koláčiky potrite vajíčkom, posypte soľou a semienkami. Pečte pri teplote 160 °C cca 15 minút.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní