TEST: Woopies detské EKO plienky Wooden Spoon od bioruza.sk

TEST: Woopies detské EKO plienky Wooden Spoon od bioruza.sk

Pre naše deti chceme vždy len to najlepšie. Obzvlášť prvorodičky si dávajú záležať na výbavičke pre bábätko, aby pre neho mali všetko, čo sa im páči a zároveň, čo bábätko v prvých týždňoch bude potrebovať. Povedzme si, že okrem materského alebo umelého mlieka, mojkania sa (bondingu) a spánku tohto naozaj veľa nepotrebuje. Samozrejme, nemôžeme vynechať plienky, nakoľko okolo nich sa bude točiť väčšina dňa.

Z vlastnej skúsenosti viem povedať, že prvé týždne s bábätkom sú síce náročné, ale pomerne aj nenáročne v porovnaní s ďalšími mesiacmi, keď sa bábätko rozvíja, začína byť vnímavé, objavuje a pohybuje sa do priestoru. Prvé týždne sú viac-menej len o papaní, prebaľovaní a spinkaní.

No dobre, tak aby som bola presnejšia, tak v prvých týždňoch si novopečení rodičia a bábätko na seba zvykajú. Snažia sa nájsť nejaký svoj režim a nejako spolu fungovať. Rodičia sa snažia rozpoznávať plač (vedeli ste, že existuje až 10 druhov plaču bábätka a teória rozoznávania plaču bábätka známa ako „Dunstan Baby Language“?), učia sa bábätko utíšiť a uspať a rovnako tak aj kúpať a prebaľovať. A práve prebaľovaniu sa budeme dnes venovať, nakoľko som s našim najmenším členom tímu mala možnosť otestovať detské EKO plienky Woopies od Wooden Spoon.

Pozri aj: TEST: Kvetinové vody Alteya Organics od bioruza.sk

detské eko plienky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Plienky – náročný výber, ktorý netreba podceniť

Na trhu nájdeme veľké množstvo plienok, z ktorých je ťažké vybrať si. My sme za 8 mesiacov, čo nám drobec robí tú najväčšiu radosť na svete, vyskúšali hneď niekoľko rôznych značiek a druhov plienok. Skúšali sme lacnejšie i drahšie plienky, z drogérie či supermarketu a rovnako tak aj plienky z drogérie, bežné dostupné plienky i EKO plienky. Áno, vyskúšali sme ich viac než dosť a musím povedať, že som nesmierne rada, že sme za celú tú dobu nemali žiadne problémy s plienkami ani zapareninami. Drobcovi nevadili žiadne plienky a zo žiadnych sa nevyhádzal.

Od prvého dňa sme vsadili na bežne dostupné plienky. Nie som z tých matiek, ktoré by sa vrhli na každodenné vyváranie látkových plienok ako to robievali naše mamy kedysi. Uvedomuje si, že jednorazovými plienkami trpí naša planéta. Práve preto som sa potešila, keď sme dostali možnosť otestovať EKO plienky, ktoré sa v prírode rozložia oveľa rýchlejšie než iné plienky.

Testovali sme: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové

plienky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Woopies detské EKO plienky

Detské bambusové plienky Woopies sú skvelou voľbou pre všetky mamičky, ktorým nie je naša planéta ľahostajná a rady by aspoň čiastočne prispeli k jej zlepšeniu. Woopies detské EKO plienky sú:

  • biologicky odbúrateľné,
  • hypoalergénne,
  • vysoko absorpčné,
  • priedušné (pomáhajú detskej pokožke voľne dýchať),
  • jemné k detskej pokožke.

Každá plienka v sebe spája mäkkosť tkaného bambusu, poskytuje ochranu proti pretečeniu vďaka hladkému filmu z kukuričného škrobu. Obsahujú tiež superabsorpčný japonský polymér, ktorý je až 100-krát savejší ako iné polyméry. Navyše, neobsahujú žiadne plasty, chlór, latex, alkohol, PVC, ftaláty a arómy.

Pozri aj: TEST: WoodenSpoon opaľovacie prípravky pre deti a celú rodinu

vysoko absorpčné plienky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Aké sú pozitíva EKO plienok Woopies?

Nájsť plienku, ktorá by spĺňala množstvo kritérií rodičov nie je vôbec jednoduché. Práve preto sme aj my vyskúšali niekoľko rôznych plienok od rôznych výrobcov. Môžem povedať, že za mňa je najdôležitejšie:

  • to, ako plienky sedia – teda ako sa prispôsobia detskému telíčku,
  • aká je výdrž plienok a odolnosť voči pretečeniu,
  • odolnosť plienok voči väčšej „kakamite“,
  • ako sedia gumičky okolo nožičiek – ich vykrojenie a „netlačenie“,
  • zápach plienok,
  • držanie suchých zipsov (lepiacich pásikov na brušku),
  • indikátor vlhkosti.

Plienky Woopies testujeme už mesiac a popravde, za ten mesiac som na nich nenašla negatíva. Celkom má prekvapili vo všetkých kritériách, ktoré na samotné plienky ako rodič mám. Možno jednou nevýhodou vo výhode je fakt, že sú plienky priedušné. Áno, plienky majú byť priedušné, aby pokožka bábätka mohla dýchať, aby nevznikali zapareniny a aby bábätko nemalo „pocit mokra“ v plienke, čo mnohé deti neznášajú a vedia to dať patrične najavo.

Plienky Woopies sú priedušné, čo sa môže po niekoľkých hodinách nasadenej plienky prejaviť jemne vlhkým bodyčkom bábätka. Nie, nejde o mokré body z dôvodu pretečenia plienky okolo nožičiek. Jednoducho spoj detského body môže byť jemne vlhkejšie, čo ma pri prvom použití plienky celkom prekvapilo.

A čo ostatné pozitíva? Poďme si to rozmeniť na drobné!

detské plienky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Minimalistický dizajn, avšak skvelý „strih“

Plienky Woopies majú minimalistický dizajn. Nečakajte žiadne zvieratká, ktoré by plienku skrášľovali. Plienky sú čisté biele a okrem žltého pásika, teda indikátora vlhkosti, na sebe nič nemajú. Avšak za to majú skvelý strih, ktorý nám vyhovoval.

V prvom rade oceňujem širšiu gumičku na zadnej časti plienky. Vďaka tomu plienka krásne prilieha k telíčku a skvelo sa mu prispôsobí. Takéto plienky mám najradšej, pretože sú odolnejšie voči „kakamite“. Nebudeme si klamať, nehody sa občas stanú a neraz detské body skončí v umývadle a dieťa v sprche, ale s týmito plienkami sa nám to, našťastie, nestalo. A popravde, nehoda sa nám nestala pri žiadnych plienkach, ktoré majú v zadnej časti gumičku.

V druhom rade strih plienok je prispôsobený detskému telíčku. Okolo nožičiek sú krásne vykrojené, vďaka čomu sa do pokožky nezarezávajú a vôbec netlačia. Bonusom je gumička vo vnútri plienok, ktorá poskytuje ochranu voči pretečeniu. Ak sa pre plienky rozhodnete a vyskúšate ich, tak odporúčam vnútornú gumičku upraviť (jemne povytiahnuť do vonkajšej strany), aby plienky nepretiekli.

Indikátor vlhkosti je za mňa na plienkach nutnosť. Respektíve ani nie tak pre mňa, ako pre manžela, ktorý sa riadi práve sfarbením indikátora pri výmene plienok. Áno dámy, môj manžel nemá žiaden problém vymeniť plienku nášmu drobcovi, a to od jeho narodenia (nie, nemusíte mi ho závidieť! :D).

Ďalším veľkým plusom a povedala by som, že asi aj tým najväčším, je, že plienky nezapáchajú. Vôbec z nich nie je cítiť ten chemický zápach, ako pri iných bežných plienkach (hlavne tých lacnejších).

Plienky krásne držia. Lepiace pásiky (suché zipsy) na brušku držia aj v prípade, že ich niekoľkokrát odlepíte a znovu prilepíte, keď plienku upravujete, aby sedela čo najlepšie.

A aby som nezabudla, v úvode som spomínala, že sa plienky rozložia oveľa rýchlejšie než iné plienky. Tak pre porovnanie – štandardná plienka údajne potrebuje 450 až 500 rokov na to, aby sa rozložila. Plienky Woopies sa v optimálnych podmienkach rozložia za 85 dní, a to viac ako z 50 %.

Odporúčame aj: TEST: Ružová voda a celulózová maska na tvár Bio Alteya

plienky wooden spoon

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

EKO plienky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Oplatí sa do Woopies plienok investovať?

Plienky nepatria medzi tie najlacnejšie na našom trhu – jedna plienka vychádza okolo 0,56 € čo je v porovnaní s inými plienkami podstatne viac (hlavne pre mamičky, ktoré žijú z materskej alebo rodičovského príspevku).

Avšak, plienky sú dosť odolné, takže ich nie je potrebné meniť tak často. V porovnaní s lacnejšími plienkami sú hrubšie (obsahujú viac „buničiny“), čím dokážu pohltiť podstatne viac moču. Samozrejme, treba podotknúť, že každé bábätko a aj rodič je úplne iný. Veľa závisí aj od pitného režimu bábätka. Ak bábätko pije počas dňa viac vody, je samozrejmé, že je potrebné plienku vymeniť častejšie. Dokonca mnohé mamičky sú nastavené tak, že dieťaťu menia plienku každé 3 hodiny, aby bolo stále v suchu a nezaparilo sa. Aj z toho dôvodu je teda individuálne, koľko plienok počas dňa miniete.

Nášmu drobcovi plienky sadli ako uliate. Nikde ho neotlačili, ani raz mu plienka nepretiekla, nemal problémy so zapareninami (s tými sme sa od narodenia, našťastie, nestretli), plienka nezapácha – skrátka do Woopies plienok sa oplatí investovať.

Woopies detské EKO plienky zoženiete na bioruza.sk!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Andrea Szabová 15.12.23 10:15

AS
karma
-1.00

už len kvôli tomu obalu by som si ich vybrala :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní