TEST: Vlasová kozmetika značky APIVITA – šampón, kondicionér a vlasové tonikum

TEST: Vlasová kozmetika značky APIVITA – šampón, kondicionér a vlasové tonikum

Výber vlasovej kozmetiky vôbec nie je ľahký. Nájsť šampón, kondicionér a ďalšie vlasové produkty, ktoré našim vlasom perfektne sadnú, je niekedy obrovský problém. Vlasová kozmetika by mala vlasy dôkladne vyčistiť, hydratovať a vyživiť ich, nemala by ich zaťažovať a spôsobovať rýchle mastenie. Podobne ako vyberáme pleťové produkty podľa typu pleti, aj pri výbere vlasovej kozmetiky by sme mali brať ohľad na to, aké vlasy máme.  

V recenzii sa pozrieme na vlasové prípravky od značky APIVITA. Ide o značku gréckej kozmetiky, ktorá je na Slovensku dostupná len pár mesiacov, a to v sieti lekární Dr.Max. APIVITA je kozmetika inšpirovaná gréckou flórou a jej základ tvoria rôzne produkty včiel, vrátane medu či materskej kašičky. Podľa toho vznikol aj názov kozmetiky – apis je latinsky včela a vita znamená život. 

APIVITA ponúka produkty na ošetrenie pokožky tela, tiež pleťové prípravky, produkty na opaľovanie i vlasové prípravky. V recenzii sa pozrieme na šampón, kondicionér a tonikum, ktoré sú určené pre padajúce a rednúce vlasy. Ako sa osvedčili v praxi? 

Pozri ďalší test: Pleťová kozmetika APIVITA – odličovač očí, čistiaci gél a čistiace mlieko

šampón APIVITA

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

APIVITA Revitalizačný šampón pre ženy

Revitalizačný šampón APIVITA Woman´s Tonic Shampoo je šampón určený na revitalizáciu, výživu a zvýšenie hustoty vlasov. Bojuje s vypadávaním vlasov, vlasom tiež dodáva lesk a objem. Je určený pre ženy, ktoré bojujú s rednutím vlasov. Šampón je až z 87 % tvorený prírodnými ingredienciami.

Obsahuje rakytníkový komplex, ktorý vplýva na cyklus vlasov – predlžuje anagén fázu, počas ktorej vlas rastie a skracuje telogén fázu, v priebehu ktorej vlasy vypadávajú. Obsiahnuté proteíny z vlčieho bôbu sú zdrojom peptidov, oligo elementov a vitamínov.

Napomáhajú stimulovať mikrocirkuláciu pri korienkoch vlasov, čím prispievajú k ich vypadávaniu. Ďalšou zložkou je APISHIELD HS prírodný komplex, ktorý chráni končeky vlasov pred štiepením a poškodením vonkajšími faktormi. Šampón obsahuje aj extrakt z propolisu, levanduľové extrakty a organickú rozmarínovú vodu. 

šampón APIVITA

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Moje hodnotenie: Revitalizačný šampón gréckej kozmetiky APIVITA má klasickú gélovú konzistenciu typickú pre šampóny. Je priehľadný a má má pomerne výraznú vôňu, ktorú by som nazvala až pánskou. Z vlasov túto vôňu po umytí necítiť, takže to podľa mňa nie je vôbec problém.

Môžem povedať, že testovaný šampón si s mojimi vlasmi sadol na prvýkrát. Už keď som si vlasy po použití šampónu oplachovala prvý raz, cítila som, že sú poriadne pevné. Nemám rada, keď mi šampón robí jemné vlásky, ktoré nemajú žiaden tvar. Šampón moje vlasy nijak nezaťažil a nespozorovala som ani rýchle zamastenie, čo sa mi pri mnohých šampónoch stáva. 

S týmto šampónom som si umývala vlasy dva až tri razy týždenne, pričom táto frekvencia umývania mi maximálne vyhovuje. Šampón už používam asi od začiatku leta, teda takmer tri mesiace a som s ním nadmieru spokojná. Vlasy rastú ako z vody a majú krásny lesk. 

Môžem spomenúť, že od tejto značky som vyskúšala aj druhý šampón, ktorý je hydratačný a obsahuje kyselinu hyalurónovú. Tento šampón mi najskôr spôsoboval rýchlejšie mastenie vlasov, no potom si naň vlasy akoby zvykli a jeho používanie som si začala užívať. Momentálne oba šampóny pri starostlivosti o vlasy striedam.   

Pozri aj: ​Bezpečné opaľovanie?! Objav prípravky Apivita pre dokonalú ochranu pokožky

kondicionér APIVITA

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

APIVITA Kondicionér pre rednúce vlasy

Kondicionér pre rednúce vlasy APIVITA Tonic Thinning Hair Conditioner posilňuje rednúce vlasy bez pocitu zaťaženia. Napomáha uzavrieť vlasové vlákna a uhladiť ich. Vlasy sa vďaka použitiu tohto kondicionéra ľahšie rozčesávajú a sú na pohľad objemnejšie. Aj kondicionér obsahuje rakytníkový olej, ktorý vplýva na cyklus vlasov. 

K zložkám patria aj proteíny z vlčieho bôbu a prírodný komplex APISHIELD HS. Taktiež obsahuje tymianový med, grécky olivový olej a extrakty z vavrínu. Kondicionér je bez silikónov, parabénov a minerálnych olejov. 

kondicionér na vlasy

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Moje hodnotenie: Kondicionér pre rednúce vlasy od značky APIVITA má stredne hustú konzistenciu a má v podstate rovnakú vôňu ako šampón. Na vlasy sa nanáša ľahko a musím povedať, že po jeho použití je hneď poznať rozdiel. Vlasy sú už pri oplachovaní krásne hebučké, no zároveň pevné.  

Pri kondicionéroch je pre mňa najdôležitejšie, aby moje vlasy nezaťažovali, nemastili a nespôsobovali ich spľasnutie. V tomto smere testovaný kondicionér splnil všetky moje požiadavky na tento druh vlasových prípravkov. Vďaka kombinácii testovaného šampónu a kondicionéru som momentálne s vlasmi veľmi spokojná, ako som už dávno nebola. 

Odporúčame: Moje TOP pleťové masky na obdobie po lete – hydratačné aj vyživujúce

tonikum

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

APIVITA Tonikum proti vypadávaniu vlasov

Tonikum proti vypadávaniu vlasov APIVITA Tonic Hair Loss Lotion podporuje rast vlasov a posilňuje ich. Je klinicky dokázané, že znižuje mieru vypadávania vlasov a zvyšuje ich hustotu. Tonikum zabezpečuje silnejšie a objemnejšie vlasy, prispieva k prevencii straty vlasov, napomáha upravovať pH vlasovej pokožky a reguluje mazotvorbu.

Medzi zložky tonika patrí rakytníkový komplex, proteíny z vlčieho bobu, prírodný komplex APISHIELD HS. Prípravok tiež obsahuje propolisový extrakt s antimikrobiálnymi účinkami. 

Moje hodnotenie: S vypadávaním vlasov mám bohaté skúsenosti, pred pár rokmi som bojovala s naozaj výrazným vypadávaním, ktoré som riešila aj s kožnou lekárkou. Odvtedy si na starostlivosti o vlasy a výbere vhodnej kozmetiky dávam viac záležať. Čo sa padania vlasov aktuálne týka, môžem povedať, že sa striedajú obdobia, kedy mi vlasy padajú viac a obdobia, kedy je padanie v primeranej miere. 

Tonikum proti padaniu vlasov od značky APIVITA ma veľmi zaujalo, a to aj pre svoje zloženie s obsahom rôznych prírodných zložiek. Toto tonikum má ľahkú vodovú konzistenciu a vôňa je podľa mňa tak trochu mentolová. Tonikum mi pri prvých použitiach nesadlo tak celkom ako predchádzajúci šampón s kondicionérom. Mala som pocit, že mi vlasy viac zaťažuje a tie si vyžadujú častejšie umývanie. 

Preto som začala používať tonikum skôr niekoľkokrát týždenne a nie podľa odporúčania každý deň. Musím ale s odstupom času povedať, že to bolo dobré rozhodnutie. Momentálne je padanie mojich vlasov skôr stabilizované, nepociťujem, že by vypadávali nejak nadmerne. Všimla som si ale, že tonikum veľmi dobre podporuje rast vlasov. Vlasy mi naozaj rastú jedna radosť a hlavne všade na pokožke hlavy vidím malé drobné vlásky, a to aj na miestach, kde boli vlasy redšie. 

produkty APIVITA

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Oplatí sa vyskúšať vlasové produkty od značky APIVITA?

Výber vlasovej kozmetiky nie je pre mňa práve najpríjemnejšou záležitosťou, mojim vlasom totižto vyhovujú naozaj máloktoré vlasové produkty. O to viac som nadšená, že som našla prípravky na vlasy s dobrým zložením a obsahom prírodných zložiek, ktoré sú dokonca dostupné v lekárni, sú za veľmi prijateľnú cenu a som vďaka nim spokojná so svojimi vlasmi. 

Na kombináciu šampónu a kondicionéra na rednúce vlasy značky APIVITA momentálne nedám dopustiť ani najbližšie obdobie. Ako som spomenula vyššie, na striedačku používam aj hydratačný šampón tejto značky a som maximálne spokojná. Keď prípravky miniem, veru si to namierim do lekárne po ďalšiu fľaštičku. 

Čo sa tonika týka, som rada, že ho budem mať poruke teraz počas jesenného obdobia, v ktorom sa častejšie objavuje problém s väčšou stratou vlasov. Pevne verím, že mi pomôže s prevenciou tohto nepríjemného problému. 

Ak hľadáte vlasové produkty s prírodným zložením, ktoré sú zamerané na prevenciu vypadávania vlasov a podporu rastu, môžem testované produkty značky APIVITA len odporučiť. V prípade, že vás takýto problém netrápi, isto odporúčam vyskúšať hydratačný vlasový rad.  

Vlasovú kozmetiku značky APIVITA, ako aj ďalšie produkty na vlasy, telo a pleť, nájdete vo vybraných lekárňach Dr.Max a na www.drmax.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Andrea Hazuchová 13.12.23 13:40

AH
karma
-1.00

Zatiaľ som tuto značku nevyskúšala,ale podľa recenzií vyzerá super

  • 0
Odpovedať

Soňa Horáčková 19.12.23 09:23

SH
karma
123.00

nemám skúsenosti so značkou APIVITA , ale rada by so vyskúšala

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní