Ako cestovať bezpečne so psom v aute? Daj na tieto základné rady!

Ako cestovať bezpečne so psom v aute? Daj na tieto základné rady!

Majitelia psíkov asi poznajú situáciu, keď chcú cestovať autom za rodinou na sviatky alebo na víkend a svojho maznáčika nemôžu nechať napospas osudu na toľko dní. Takže svojho štvornohého priateľa nakoniec zoberú so sebou. Mať ho vpredu pod sedadlom spolujazdca? Či azda na sedadle? Alebo vzadu? V prepravke, a či dokonca v kufri? Toto a ešte viac sa dozviete, keď budete čítať ďalej.

Čo si vziať so sebou?

Odporúčame zobrať si kuchynské utierky a dezinfekčný prostriedok v prípade akýchkoľvek nehôd. Niektorým psíkom môže prísť zle, alebo nestihnú ísť „na záchod" pred cestou a nevydržia. Ďalej si nezabudnite zobrať misku, vodu a maškrty, aby ste s ním vydržali čo najdlhšie bez prechádzky. Určite nezabudnite ani na vôdzku! Ak je prechádzka nutná, prípadne ste už išli bez prestávky dlhšiu dobu, zastavte na najbližšom odpočívadle, aby ste sa so psíkom prebehli. Ak sa náhodou stratí, mali by ste mať so sebou aj fotku maznáčika, aby ste ju mohli nechať v miestnom obchode či na čerpacej stanici. Nepovinnou výbavou je aj deka, ktorá vám dobre poslúži v prípade, ak psík nadmieru pĺzne. Účinne tak ochránite látkové sedadlá. Je skutočne nepríjemné a náročné odstraňovať dlhé chlpy z látky.

Odporúčame: Ako si vypestovať cesnak bez chémie? Zaručená čerstvosť po celý rok!

pes ako spolujazdec

Zdroj: Shutterstock®

Bezpečnosť je prvoradá

Bezpečnostný pás pre psov je najlepšia investícia, ktorú môžete urobiť a pripraviť sa tak na najbližšiu cestu. Pás sa jednoducho pripne tam, kde by ste pripli aj bežný bezpečnostný pás a hotovo – vy aj váš psík ste v bezpečí. Je veľmi dôležité ochrániť na ceste pasažierov, seba a aj psíka. Snažte sa predísť nepríjemnostiam, ako je napríklad preliezanie maznáčika spredu vozidla do jeho zadnej časti, prípadne od jedného človeka k druhému. Ak vlastníte pick-up, nemajte psa vzadu v korbe alebo v okne. Pre psíka je veľmi jednoduché vyskočiť počas jazdy, lebo uvidel loptičku či iného psa. Najlepšie je mať psa v prepravke, alebo pripútaného bezpečnostným pásom na sedadle.

ako pripútať psa v aute

Zdroj: Shutterstock®

Čo urobiť pred/po ceste

Pred cestou sa presvedčte, či máte so sebou všetky základné veci, aby ste sa nestresovali a strávili čo najpokojnejšiu cestu. Nech je počasie akékoľvek, nezabudnite svoje dieťa či psíka v aute. V lete môže dôjsť už za 15 minút v aute bez klimatizácie k poškodeniu mozgu, ba dokonca smrti. No aj v zime je prítomné potenciálne riziko poškodenia mozgu a zmrznutia. Stačí pritom, aby bolo v aute -1°C a menej.

Zaujme ťa: Rybičky v akváriu: Verila by si, že môžu byť aj životu nebezpečné?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 08.01.19 06:32

ĽŠ
karma
100.00

Bezpečnosť je prvoradá, veľmi dobré rady!

  • 0
Odpovedať

Mária Slováková 08.01.19 16:05

MS
karma
118.00

Jeden z naších psíkov je v aute veľmi poslušný,zato s tým druhým je problém prejsť aj pár kilometrov k veterinárovi.

  • 1
Odpovedať

Iveta Moravčíková 08.01.19 22:08

IM
karma
100.00

vždy sa snažíme prispôsobit počasiu

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 09.01.19 00:11

JK
karma
100.00

Rada som si prečítala

  • 1
Odpovedať

Anton Marek 15.03.21 12:47

karma
127.00

ja poznám ľudí, ktorým počas celej cesty behajú psy po aute ako sa im zachce

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 03:40

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 03:40

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní