Herci zo ságy Harry Potter: Spoznala by si ich dnes?

Herci zo ságy Harry Potter: Spoznala by si ich dnes?
  • 20.03.2023
  • Michaela Kožáková

Len málokto nepozná fascinujúce čarodejnícke príbehy od autorky J. K. Rowling. Populárna sága Harry Potter v priebehu rokov uchvátila divákov svojimi magickými príbehmi a hereckým obsadením. Koľkokrát ste videli jednotlivé časti Harryho Pottera? 

Mnohí herci vďaka postavám z Harryho Pottera získali slávu a stali sa hviezdami. V decembri 2021, na počesť 20. výročia časti s názvom Harry Potter a kameň mudrcov, sa herci Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson opäť stretli, aby si zaspomínali na filmovú sériu, ktorá odštartovala ich kariéru.

Ako vyzerajú herci z Harryho Pottera dnes? Ako sa zmenili od natáčania známej série fantazijných románov?

Neprehliadni: Courteney Cox oslávi budúci rok 60?! Pozri na jej premenu, ktorou konkuruje mladším ročníkom

Daniel

Zdroj: PINTEREST/handsomedanrad.tumblr.com

Daniel Radcliffe

Anglický herec Daniel Radcliffe sa preslávil rolou mladého čarodejníka, ktorý bojuje s temnými silami zosobnenými v zápornej postave Voldemorta. Hlavnú postavu ságy stvárnil až do poslednej časti. 

Účinkovanie vo filmoch Harry Potter bolo jedným z Danielových prvých hereckých počinov. Objavil sa však aj vo filme Agent z Panamy  spolu s takými hviezdami ako je Pierce Brosnan a Jamie Lee Curtis, niekoľko mesiacov pred vydaním filmu Harry Potter a Kameň mudrcov.

Medzi natáčaním filmov o Harrym Potterovi si populárny herec zahral aj v iných trhákoch, ako napríklad Decembroví chlapci či Žena v čiernom. Minulý rok ste mohli 33-ročného Daniela vidieť vo filmoch Stratené mesto a Príbeh Al Yankovica.

Herec momentálne randí s herečkou Erin Darke a ich dlhoročný vzťah sa snaží ukrývať pred médiami a zvedavými fanúšikmi.

Emma

Zdroj: PINTEREST/reddit.com

Emma Watson

Emma Watson si zahrala Hermionu Grangerovú, najlepšiu študentku – čarodejnicu v triede a blízku kamarátku Rona a Harryho. 

Medzi natáčaním filmu sa pôvabná herečka objavila aj v snímke Baletné topánky. Emma si tiež zahrala v nespočetných filmových trhákoch, ako sú Ten, kto stojí v kúte, Malé ženy, Kolónia či Môj týždeň s Marilyn. Fanúšikovia rozprávok zo štúdia Disney si ju možno pamätajú z adaptácie filmu Kráska a zviera, kde 32-ročná herečka stvárnila hlavnú postavu.

Popri svojej hereckej kariére Emma v máji 2014 promovala na Brown University s bakalárskym titulom v anglickej literatúre. Herečka využíva svoje platformy aj na to, aby podporovala rodovú rovnosť. Emma je tiež veľvyslankyňou dobrej vôle OSN pre ženy.

Rupert

Zdroj: PINTEREST/dailymail.co.uk

Rupert Grint

Anglický herec Rupert Grint stvárnil Rona Weasleyho, Harryho najlepšieho priateľa na Rokforte. Rupert sa po natáčaní neobjavil len vo filmoch, ale aj na divadelnom javisku či vo videoklipoch.  Môžete ho vidieť i v hudobnom videu Eda Sheerana s názvom Lego House.

Talentovaný herec si tiež zahral po boku Simona Callowa a Stephena Fry rolu šialeného profesora v snímke Petera Hewitta Prďoši. Jeho najznámejšou divadelnou rolou je hlavná úloha v hre Je to len hra na slávnom Broadwayi, kde stál po boku velikánov ako sú Matthew Broderick či Nathan Lane.

Vedeli ste, že rovnako ako Ron Weasley, trpí arachnofóbiou, teda strachom z pavúkov? 34-ročný Rupert sa stal otcom, keď s herečkou Georgia Groomeovou v máji 2020 privítali na svete dcérku Wednesday.

Tom Felton

Zdroj: INSTAGRAM/t22felton

Tom Felton

Rokfortského tyrana Draca Malfoya, ktorý neustále súperil s Harrym, stvárnil anglický herec Tom Felton. Na veľkom plátne sa prvýkrát objavil v roku 1997 v úlohe Peagreena v snímke režiséra Petera Hewitta Pidilidi. Zahral si tiež v niekoľkých filmoch, ako napríklad Anna a kráľ.

Po dokončení natáčania Harryho Pottera Tom získal rolu i v zopár veľkofilmoch vrátane trháku Zrodenie planéty opíc či drámy Belle

Pozri aj: Tieto celebrity mali v Hollywoode problém. Neuveríš, že kvôli tomuto!

Bonnie Wright

Zdroj: INSTAGRAM/thisisbwright

Bonnie Wright

Najmladšiu a jedinú dcéru z rodiny Weasleyovcov stvárnila herečka Bonnie Wright. Filmová Ginny Weasley sa neskôr stala manželkou Harryho Pottera. Okrem ságy o Harrym Potterovi sa objavila aj vo filme Agatha Christie: Život v obrázkoch.

Krátko po filmoch o Potterovi Bonnie založila svoju vlastnú filmovú produkčnú spoločnosť BonBonLumiere. Okrem produkovania krátkych filmov a účinkovania v niekoľkých nezávislých filmoch sa 32-ročná herečka pustila aj do réžie rôznych projektov a hudobných videí. 

Maggie Smith

Zdroj: en.newsner.comINTEREST/en.newsner.com

Maggie Smith

Maggie Smith, ktorá stvárnila Rokfortskú profesorku transfigurácie Minervu McGonagallovú, je jednou z najznámejších televíznych herečiek desaťročia. Anglická herečka sa preslávila vo filmoch ako Othello, Smrť na Níle, Tajomná záhrada či Richard III. Od roku 1975 žila so scenáristom Súboja Titanov Beverleym Crossom, ktorý zomrel v roku 1998. Jej tvár vám je určite povedomá aj z filmu Setra v Akcii s Whoopi Goldbergovou. 

Maggienou najvýznamnejšou úlohou bola postava Violet Crawley, vdova grófa z Granthamu vo filme Downton Abbey, ktorý trval šesť sezón od roku 2010 do roku 2015. 88-ročná herečka sa minulý rok objavila vo filme Chlapec s menom Vianoce z produkcie Netflixu a Downton Abbey: Nová éra.

Ralph Fiennes

Zdroj: PINTEREST/Ralph Fiennes

Ralph Fiennes

„Ralph je príliš dobrý herec na to, aby sa stal hviezdou," vyhlásil Steven Spielberg po nakrúcaní Schindlerovho zoznamu, kde tento anglický herec stvárnil nacistického Amona Goetha.

V ságe Harry Potter Ralph stvárnil zápornú postavu – hrozivého lorda Voldemorta. Počas svojej niekoľkoročnej kariéry sa tento vynikajúci herec objavil v romantických drámach, fantazijných filmoch, zábavných šou či rodinných snímkach. 60-ročný Ralph jednoducho dokáže dokonale zahrať plachého milovníka i brutálneho násilníka.

Herci

Zdroj: PINTEREST/V, PINTEREST/brger9364

Herci, ktorí už medzi nami nie sú

Medzi hercami z Harryho Pottera sú aj takí, ktorí, bohužiaľ, už zomreli. I vďaka nim sme sa všetci mohli preniesť do magického sveta plného kúziel a čarov.

Minulý rok nás vo veku 72 rokov opustil predstaviteľ dobrosrdečného Hagrida, herec Robbie Coltrane. Vo veku 69 rokov zomrel i herec Alan Rickman, ktorý stvárnil tajomného Severusa Snapea. Boj s Hodgkinovou chorobou v roku 2002 prehral 72-ročný predstaviteľ riaditeľa Rokfortu, Albus Dumbledor, ktorého si zahral herec Richard Harris.

Pred uvedením filmu Harry Potter a Polovičný princ do kín bol 18-ročný Robert Knox v roku 2008 dobodaný na smrť pred londýnskym barom. Robert stvárnil Marcusa Belbyho.

Narcissa Malfoy, manželka filmového Luciusa Malfoya a matka Draca Malfoya, Helen McCrory, zomrela na rakovinu vo svojom dome v Londýne v apríli 2021. Mala 52 rokov.

Zdroj foto: Úvodná koláž: PINTEREST/buzzfeed.com

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:21

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:21

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní