Teória veľkého tresku - ako sa darí hlavným predstaviteľom mega úspešného seriálu 16 rokov od jeho začiatku?

Teória veľkého tresku - ako sa darí hlavným predstaviteľom mega úspešného seriálu 16 rokov od jeho začiatku?
  • 09.03.2023
  • Lenka Biba Slovak

Teória veľkého tresku (The Big Bang Theory) je americký seriálový hit zo sveta mladých vedcov – fyzikov. Rozoberá ich život a stavia ich do opozície k „bežným" ľuďom, ktorí sú častokrát predstavovaní ako troška jednoduchší, ale na druhej strane šťastní a sociálne naplnení ľudia – presný opak spomínaných mladých vedcov.

Divákov si tento seriál získal skutočne po celom svete a dodnes je pravidelne reprízovaný, a to aj u nás na Slovensku. Patríte medzi jeho fanúšikov aj vy?

The Big Bang Theory

  • 12 rokov
  • 12 sérií
  • 279 dielov

To je štatistika seriálu, ktorý si po celý čas od roku 2007 až do roku 2019 dokázal udržať svoju úroveň a baviť divákov po celom svete. To sa rozhodli tvorcovia aj náležite oceniť a zárobky za jednotlivé diely zaistili väčšine hercov rozprávkový život a dostatočnú slávu.

Ako sa hlavným predstaviteľov ale darí dnes? Pozrite sa na to spolu s nami!

Odporúčame: Medicínu vymenila za prehliadkové móla: Aká bola cesta za slávou krásnej Adriany Sklenaříkovej?

big bang theory

Zdroj: instagram.com/bigbangtheory

Jim Parsons alias SHELDON COOPER

Jim Parsons bude už pre všetkých jednoducho Sheldon Cooper z Teórie veľkého tresku! Úloha geniálneho teoretického fyzika mu priniesla okrem celosvetovej diváckej slávy aj niekoľko cien Emmy a dokonca aj Zlatý glóbus.

Vidieť ho môžeme aj vo filmoch Škola zvádzania alebo Rovnaké srdcia. Účinkoval napríklad aj v seriáli Ed, Griffinovi a Sudkyňa Amy. Spolu s Rihannou dabovali v roku 2014 hlavné postavy v animovanom filme Konečne doma. Navyše sa podieľal aj na seriáli Mladý Sheldon, ktorý ukazuje detstvo jeho dospelého hrdinu.

Jim Parsons vďaka zárobkom z Teórie veľkého tresku by už do konca života nemusel pracovať. Herec ale nezaháľa a ponúk má stále dosť. Patrí tiež medzi osobnosti, ktoré sa môžu pýšiť svojou hviezdou na hollywoodskom chodníku slávy.

Jimovi sa skrátka darí! A to nielen v pracovnom živote. V roku 2017 po 14 rokoch vstúpil do manželstva s dlhoročným partnerom, režisérom Toddom Spiewakom.

Neprehliadnite: Nová hviezda na Hollywoodskom chodníku slávy – ktorá slávna herečka sa jej konečne dočkala?

sheldon cooper

Zdroj: instagram.com/jimparsons_fanpage

Kaley Cuoco alias PENNY

Kaley alias Penny bola bezpochyby najvýraznejšou ženskou postavou seriálu. Penny diváci milovali a milujú. Herečka sa ale pôvodne uchádzala o inú rolu v pilotnej epizóde seriálu, ale nebola vybraná. Až o rok neskôr ju kontaktoval tvorca Teórie veľkého tresku Chuck Lorre s tým, že má pre ňu novú postavu.

A tak tu bola Penny. Kaley sa určite nemôže sťažovať na pracovné ponuky. Za svoju kariéru sa objavila v mnohých filmoch a seriáloch, ako napríklad Čarodejnice, Útek z väzenia alebo v sitcome 8 jednoduchých pravidiel. Rola Penny ale rozhodne patrí k jej najznámejším.

Naposledy zažiarila v seriáli Letuška. O osobnom živote herečky sa píše dosť často, jej vzťahy sú totiž ako horská dráha. Vo svojich 37 rokoch sa už stihla dvakrát rozviesť a prejsť si riadkom nevydarených vzťahov, napríklad aj s kolegom Johnnym Galeckim.

Teraz je však zamilovaná a tehotná. Svoje prvé dieťatko– dcéru, čaká s hercom z úspešného seriálu Ozark, Tomom Pelphreym.

Odporúčame aj: Herečka Kaley Cuoco zo seriálu The Big Bang Theory všetkých prekvapila: Bude z nej mama!

kaley cuoco

Zdroj: instagram.com/thebigbangbazingatheory

Johnny Galecki alias LEONARD HOFSTADTER

Johnny Galecki by sa dal s prehľadom zaradiť do kategórie hercov malých rolí. Objavil sa v niekoľkých seriáloch – Volám sa Earl a Roseanne a filmoch – Vymeraný čas alebo Hancock.

Úloha fyzika Leonarda Hofstadtera v Teórii veľkého tresku mu ale priniesla to, po čom túžia azda všetci – slávu a peniaze. Johnny v minulosti plnil médiá vďaka svojim nevydareným vzťahom. Prešiel si niekoľkými románikmi s kolegyňami zo seriálov, v ktorých hral, a tiež niekoľkými nie príliš pokojnými rozchodmi.

Medzi jeho bývalé partnerky patrí aj Kaley Cuoco, tá mu tak bola partnerkou nielen v seriáli, ale aj v reálnom živote. Posledným nemilým rozchodom si prešiel v roku 2020. Po dvoch rokoch vzťahu sa rozišli s o dvadsaťdva rokov mladšou Alainou Meyer, syna Averyho budú ale vychovávať aj naďalej spoločne.

Tip pre vás: KVÍZ: Celebrity a ich neúspešné vzťahy – vieš, kto s kým chodil alebo žil?

johnny galecki

Zdroj: instagram.com/smilegalecki

Mayim Bialik alias AMY FARRAH FOWLER

Mayim Bialik nie je typickou hereckou hviezdou, ale je to veľmi zaujímavá žena. V seriáli stvárňuje neurobiologičku Amy Farrah Fowler Cooper. Úloha jej je však bližšia, než by sa na prvý pohľad zdalo. Herečka sa totiž doktorátom z neurobiológie pýši aj v reálnom živote!

Vďaka tomu tiež pomáhala kontrolovať správnosť faktov v scenároch. Navyše za rolu Amy bola štyrikrát nominovaná na prestížnu cenu Emmy. Zaujímavosťou tiež je, že jej starí rodičia sú emigranti z Československa, Poľska a Maďarska. Aj preto sú občas do seriálu zanesené vtipy vzťahujúce sa k Českej republike.

Mayim sa tiež netají tým, že je vlastne jediná zo seriálovej party, kto skutočne miluje komiksy! Zo seriálu sme zvyknutí, že Amy nepatrila práve k sexbombám, v skutočnosti je ale veľmi príťažlivá a charizmatická. Navyše je vegánkou a považuje sa za feministku.

Zaujme vás: Prirodzená výchova detí podľa Mayim Bialik inšpiruje aj prekvapí!

mayim bialik

Zdroj: instagram.com/jimmysworld_78

Simon Helberg alias HOWARD WOLOWITZ

Úloha nedoceneného inžiniera a zároveň kozmonauta bola pre Simona Helberga ako šitá na mieru. Na jednej strane sa zúfalo bál pustiť maminej sukne, na druhej strane túžil po ženskej náruči. Dejová linka ho vyslala do vesmíru a prihrala mu do cesty manželku a dve deti.

Simon sa narodil do hereckej rodiny. Prvým známejším filmom, v ktorom sa objavil, bola ale až Sexy párty z roku 2002. Menšiu úlohu potom získal napríklad v Modernej Popoluške, Mladosti v trape alebo v Dobrej noci a veľa šťastia.

Oveľa väčších úspechov dosiahol ako stand-up komik a polovica komediálneho dua Derek a Simon. Tie naozaj zaujímavé ponuky prišli až vďaka Teórii veľkého tresku, napríklad taká rola po boku Meryl Streep v Oscaroch nominovanej Božskej Florence.

V súkromí je nielen manžel a hrdý otec, ale aj výrazný aktivista. Podporuje cudzincov, ktorí prichádzajú do Spojených štátov a hlasno sa snažia bojovať s migračnou krízou.

Odporúčame: Aj muži kraľujú móde! Obľúbený spevák sa stal novým umeleckým riaditeľom pánskej sekcie Louis Vuitton

simon helberg

Zdroj: instagram.com/simon_helberg_

Melissa Rauch alias BERNADETTE ROSTENKOWSKI

V seriáli Teória veľkého tresku hrá Melissa Rauch zapálenú vedkyňu Bernadette. Na konte má však množstvo ďalších snímok a seriálov, z ktorých sa ale väčšina na Slovensko ani nedostala.

V súkromnom živote má však väčšie šťastie ako v tom pracovnom. Je šťastne vydatá za spisovateľa Winstona Beigela, s ktorým má dve deti – syna Brooksa a dcéru Sadie, ktorá prišla na svet ešte počas nakrúcania posledných sérií Teórie veľkého tresku.

Tehotenstvo sa tvorcovia nesnažili zakrývať a naopak ho zakomponovali do deja. A ak by ste si mysleli, že sa Melissa, rovnako ako Bernadette, oblieka do nudných modelov a „postráda" zmysel pre štýl, tak pozor! V minulosti totiž dokázala, že sa vie pekne odviazať.

Vďaka foteniu pre pánsky magazín ukázala svoju divokú stránku, ktorou ohromila nejedného muža.

Neprehliadnite: Jennifer Lopez a jej módny štýl - je jednoducho dokonalý!

mellisa

Zdroj: instagram.com/jimmysworld_78

Kunal Nayyar alias RAJESH KOOTRAPPALI

Mlčanlivý astrofyzik a dobrák od kosti trpiaci sociálnou fóbiou, ktorý sa musí najprv niečím posilniť, aby mohol hovoriť so ženami. Áno, presne to je postava Rajesha, ktorého predstaviteľom je Kunal Nayyar. Komik s indickými koreňmi sa narodil v Londýne, ale veľkú časť dospievania strávil v Dillí. Strednú školu tiež absolvoval v Indii, ale na univerzitu ho to tiahlo do Spojených štátov.

Ako hercovi sa mu veľa príležitostí zatiaľ nedostalo. Okrem pár epizódnych rolí je práve rola Rajesha tou jeho najväčšou. Možno aj preto tak ťažko niesol koniec natáčania seriálu.

„Predstavte si, že poviete posledný vtip a razom sa z vás stane obyčajný človek. Už nikdy nebudete Rajom. Jednoducho odídete do šatne, prezlečte sa a je koniec. Len tak. Musím sa priznať, že som sa z toho až rozplakal,“ uviedol exoticky vyzerajúci herec.

Kunal, ktorý má za manželku Miss India 2006 Nehu Kapur, vydal v roku 2017 knihu s názvom Môj prízvuk je skutočný, v ktorej popisuje čriepky z dospievania aj pobytu v Amerike. Jej veľkou časťou je práve natáčanie Teórie veľkého tresku.

Pokiaľ by ste ale čakali nejaké svetoborné informácie zo zákulisia seriálu, budete sklamaní. Vďaka marketingu založenom práve na rozprávaní o Teórii veľkého tresku sa ale kniha, ktorú kritici extra nevychválili, veľmi dobre predávala.

Zaujme vás: Christina Applegate sa rozlúčila so svetom Hollywoodu - prečo?!

kunal nayyar

Zdroj: instagram.com/kunalkarmanayyar

Úvodná koláž - zdroj foto: instagram.com/bigbangtheory


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní