Trenčiansky kraj a jeho lákadlá: Čo sa oplatí navštíviť počas leta?

    • Zdieľaj:
- Trenčiansky kraj a jeho lákadlá
3 z 5

Kde sa osviežiť?

Túžite sa počas horúcich dní schladiť? Radi korčuľujete alebo bicyklujete? Výborne, tieto dve aktivity môžete spojiť a zamieriť si to do dedinky Horná Streda. Leží tu jazero, ktoré bolo vytvorené ťažbou štrku. Je vyhľadávaným miestom letnej rekreácie a láka svojou mimoriadne čistou vodou. Nachádza sa tu i ihrisko na plážový volejbal i stánky s rýchlym občerstvením. Kúpanie v jazere je možné len na vlastné riziko. 

Priamo v Novom Meste nad Váhom, pred výjazdom na diaľnicu, môžete nájsť rekreačné stredisko Zelená voda, ktoré bolo kedysi veľmi vychyteným prázdninovým miestom. Obyvatelia mesta a okolia sem radi chodia na prechádzky, tí odvážnejší sa aj okúpu i rybári si prídu na svoje. Počas letných mesiacov tu prebiehajú rôzne koncerty a podujatia.

Ďalším miestom pre oddych alebo letný piknik je vodná nádrž Dubník pri Starej Turej, ktorá sa tiež v minulosti tešila návštevám rekreantov. Kúpanie sa veľmi neodporúča, jazero skôr slúži na člnkovanie a brázdenie na vodných bicykloch. Z prírodných jazier sa tu ešte nachádza jazero Beckov i s nuda plážou a vodná nádrž Nosice, kde si môžete vybrať medzi plavbou výletnou loďou, kúpaním, plachtením, surfovaním, člnkovaním, rybolovom.

Osviežiť sa môžete i na kúpaliskách ako Pažiť v Bánovciach nad Bebravou, Myjavské letné  kúpalisko, kúpalisko Košeca, Letné kúpalisko Trenčín či Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, kúpalisko v Púchove i v Lednickom Rovnom.

3 z 5