Trenčiansky kraj a jeho lákadlá: Čo sa oplatí navštíviť počas leta?

    • Zdieľaj:
- Trenčiansky kraj a jeho lákadlá
4 z 5

Niečo pre deti

Deti milujú výlety. Rady chodia vlakom, rátajú stanice a zvedavo sa vypytujú úplne na všetko. Zoberte ich na Mini farmu v obci Lubina. Vaše deti si užijú kŕmenie zvieratiek, uvidia hospodárske mini a maxi zvieratká, zajazdia si na koňoch, uvidia vystúpenie zvieratiek. Čaká na nich hladkací kútik, lesné a slamené ihrisko, tematické podujatia. Prídu do kontaktu s niektorými obyvateľmi farmy v priechodzích voliérach a výbehoch. Dokonalý raj pre deti a oddych pre dospelých.

Zaujímavým miestom je i Gazdovstvo Uhliská. Ide o jedinečnú rodinnú farmu, ktorá pre návštevníkov ponúka lekcie jazdenia pre malých i veľkých v jazdiarni alebo v krytej hale. Vaše ratolesti sa určite potešia aj možnosti kontaktu so zvieratkami ako sú kozy, ovce, hovädzí dobytok, morky, zajace. Okrem zvierat a jazdenia na koňoch sa môžete zúčastniť i pravidelne organizovaných kurzov vyšívania, háčkovania, hrnčiarstva.

Za návštevu stojí i Park miniatúr v obci Podolie. Nájdete tu všetky hrady, zámky či architektonické skvosty Slovenska. Areál parku tvorí 71 modelov slovenských kostolov, hradov, zámkov, chát a rozhľadní. Modely sú presnými kópiami originálov a zachytávajú objekty v časoch ich najväčšej slávy.

Deti si určite prídu na svoje v Tarzanií umiestnenej v nádhernom lesoparku Brezina pri meste Trenčín. Tvorí ju na stromoch vybudovaná adrenalínová lanová dráha pozostávajúca z dvoch trás vo výške asi päť až desať metrov nad zemou. Dokonalé miesto pre vaše deti.

4 z 5