Domáci píling na suchú pokožku: Vyrob si ho sama 3x inak!

Domáci píling na suchú pokožku: Vyrob si ho sama 3x inak!

Suchá, mdlá či dokonca svrbiaca pokožka na tele trápi nejednu z nás, a to najmä teraz v lete. Odhalené nohy s bielymi šupinkami, ktorých sa nie a nie zbaviť, to je realita, ktorú nechce ukazovať verejnosti žiadna žena. Aj preto je najvyšší čas zakročiť. Opäť nejde ani o neľahkú úlohu, ani o nemožnú misiu, práve naopak. Domáci píling na suchú pokožku len z niekoľkých ingrediencií zvládne vyrobiť každá z vás. A výsledok? Dokonalá a žiariaca pokožka!

Preč s odumretými bunkami

Čo je vlastne poslanie pílingov už vie azda každá z nás – exfoliačným procesom nás zbavujú odumretých buniek na pokožke. Výsledkom je hladká a oveľa žiarivejšia koža, nehovoriac o tom, že je aj oveľa zdravšia. Čím viac odumretých buniek totiž pílingovaním odstránime, tým lepšia bude naša bunková obnova a tým bude naša pokožka jednoduchšie viazať vodu, vďaka čomu sa dostaví aj dokonalá hydratácia pleti. Dosť bolo teórie, poďme sa pozrieť na tri varianty domácich pílingov na telo, z ktorých si vyberú všetky typy pokožky.

Inšpiruj sa: Ako využiť citrónovú kôru? Skvelo odstráni usadeniny i mastnotu!

DIY upokojujúci píling na telo

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Upokojujúci jogurtový píling

Ak neviete, čo robiť s citlivou pokožkou náchylnou na podráždenie, dermatológovia odporúčajú tento upokojujúci píling na tvár. Jeho hlavnou zložkou je jogurt regulujúci pH pokožky a polenta, ktorá pôsobí ako jemný exfoliant. 

Postup prípravy a aplikácia: 65 gramov gréckeho jogurtu si zmiešajte so 40 gramami polenty a 3 kvapkami obľúbeného esenciálneho oleja. Aplikujte na pokožku počas sprchovania sa a jemnými pohybmi pokožku masírujte 3 až 5 minút. Píling následne opláchnite. 

DIY hydratačný píling na telo

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Hydratačný píling z ovsených vločiek

Ak je vašim problémom vyslovene suchá pokožka, skúste tento hydratačný píling. Hlavnou zložkou sú ovsené vločky a upokojujúcou zložkou je med. Tento píling je vhodný aj na citlivú pokožku. 

Postup prípravy a aplikácia: 75 gramov ovsených vločiek si pomeľte úplne najemno a zmiešajte ich s 2 lyžicami kokosového oleja a s 2 lyžicami medu. Po 5 minútach skontrolujte konzistenciu a pridajte olej či med podľa potreby. Nanášajte na suchú pleť, niekoľko minút pílingom masírujte pokožku a potom zmyte.

DIY exfoliačný píling na telo

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Exofliačný píling z papáje

Aj drsná pokožka býva častým problémom, a to najmä na niektorých partiách tela. Pripravte si tento exfoliačný píling, kde hlavnú úlohu zohráva exotická papája. 

Postup prípravy a aplikácia: 60 gramov chia semienok, 40 gramov papáje a 40 gramov ananásu si dáme do mixéra a rozmixujeme na hustú kašu. Nanesieme na telo a necháme pôsobiť niekoľko minút. Potom zmyjeme.

Pozri aj: Ovplyvňuje mrazenie hríbov ich kvalitu? Ako ich uskladniť správne ?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Mária Reibergerová 09.06.20 08:39

MR
karma
104.00

toto je píling na zjedenie :-)

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 09.06.20 09:17

KK
karma
105.00

super nápady

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 10.06.20 09:00

MM
karma
100.00

jednoduché a pritom určite účinné

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní