Veštenie osudu z kávy – čo všetko ťa v živote čaká? (1.časť)

Veštenie osudu z kávy – čo všetko ťa v živote čaká? (1.časť)

Pijete klasickú zalievanú kávu, alebo inak povedané „turka“? Aj napriek tomu, že zalievaná káva v dnešnej dobe nie je pre mladých ľudí príliš populárna, najmä staršie generácie nedajú na starú dobrú klasiku dopustiť. Nie je nad to zaliať si čerstvo pomletú kávu a labužnícky si ju vychutnávať.

Možno ste už niekedy rozmýšľali nad tým, ako využiť kávovú usadeninu po dopití kávy. Ak ste aj vy zvedaví, aké tajomstvá budúcnosti na vás v živote čakajú, vyskúšajte starodávne umenie veštenia z kávy.

Odporúčame: Ako kávová usadenina nahradí kozmetiku, hnojivá aj čistiace prostriedky?

veštenie z kávy

Zdroj: Shutterstock®

Obrazce z kávy napovedia veľa o našom živote a osude

Veštenie z kávy, rovnako ako aj veštenie z čajových lístkov, veštenie s kyvadlom, z kariet či dlaní, sa zaraďuje medzi starodávne veštecké umenie. Pochádza z obdobia starej Číny a ľudia verili, že káva napovie, akým smerom sa majú v živote uberať. Starodávni veštci tvrdili, že všetko, rovnako ako aj človek, sa skladá z malých čiastočiek. Z nich sa vytvárajú obrazce, z ktorých možno vyčítať budúcnosť človeka či jeho blízkych. 

Bude k nám osud štedrý a dopraje nám šťastný život? Bude plný zdravia či naopak zdravotných problémov? Zaveje nám do života lásku, manželstvo aj deti? Toto všetko sa z tohto tajomného vešteckého umenia dá vyčítať. Stačí nájsť ukryté symboly a vedieť ich správne interpretovať. Ako sme už spomenuli, veštiť z kávy vieme nielen svoj osud, ale aj osudy iných. Ak veštíme sebe, je potrebná dávka odosobnenia. V opačnom prípade môžeme videné symboly interpretovať inak a prispôsobovať ich tak, aby nám boli priaznivo naklonené.

veštenie z kávovej usadeniny

Zdroj: Shutterstock®

Začíname s veštením z kávy

  • Základom je čerstvá mletá káva, ktorá by však nemala byť veľmi jemná. Mala by si zachovať určitú zrnitosť, aby boli symboly jasne viditeľné. Okrem kávy je potrebná šálka s plochým tanierikom.
  • Kávu pripravujeme a zalievame s cieľom veštenia.
  • Kávu, z ktorej sa má veštiť, by si mal uvariť každý sám. Nadávkovanú kávu zalievame na tri razy, aby sa nám vytvorila hustá pena na vrchu.
  • Káva by mala byť pripravená bez smotany, cukru či iných obľúbených prísad.
  • Pripravenú kávu by sme si mali vypiť v pokoji na niekoľko dúškov a myslieť na to, čo chceme veštením zodpovedať. Pri poslednom hlte sa snažíme, aby vošiel do šálky aj náš výdych.

Pozri aj: Rady našich predkov – čo robiť v období splnu?

káva a veštenie

Zdroj: Shutterstock®

  • Kávu vypijeme do dna tak, aby sme mohli šálkou zakrúžiť a usadenina s trochou vody sa mohla v šálke mierne prelievať.
  • Následne šálku rýchlo obrátime hore dnom a položíme na pripravený tanierik. Prebytočná voda stečie a kávové zrnká sa usadia na šálke. Šálku takto necháme odstáť asi 5 minút.
  • Potom sa usadíme na pokojné a tiché miesto, zoberieme šálku do rúk a necháme pracovať našu myseľ a fantáziu.

V ďalšej časti nášho vešteckého seriálu si vysvetlíme, ako hľadať znaky a symboly ukryté v káve. Predstavíme si aj výklad najčastejších symbolov.

Odporúčame: Magické čísla od jedna po desať: Ktoré je tvoje a aký je jeho význam?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Katarína Konečná 20.03.21 09:36

KK
karma
105.00

nikdy som si nedala veštiť, lebo tomu neverím

  • 0
Odpovedať

Marián Podmanický 20.03.21 15:52

MP
karma
111.00

Veštenie z čohokoľvek, horoskopy, výklad snov, numerológia a všetko podobné a stým spojené bolo vždy pre mňa zaujímavou témou. Aj tento rýchlokurz je zaujímavý, no myslím si, že sa to bežný človek nenaučí. Na to musí byť osoba, ktorá má tieto schopnosti dané.

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 20.03.21 19:45

karma
109.00

Zaujímavé...každé ráno si melieme s manželom čerstvú kávu a potom si vychutnávame dobrú kávičku. Už som zvedavá na tie znaky,ktoré treba hľadať v káve.Len tak mimochodom,usadeninu používam ako hnojivo do záhrady.

  • 0
Odpovedať

Zdenka Slahučková 25.03.21 22:47

ZS
karma
100.00

Tomuto veľmi neverím

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 19:50

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 19:50

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní