Sny o nevere - prečo sa ti o nej sníva? Mala by si sa začať obávať?

Sny o nevere - prečo sa ti o nej sníva? Mala by si sa začať obávať?
  • 18.03.2023
  • Michaela Kožáková

Sny o podvádzaní partnera alebo o tom, že vám je váš muž neverný, môžu, pochopiteľne, vyvolať množstvo pochybností. Takéto sny však nemusia nevyhnutne znamenať, že jeden z vás podvádza alebo že svoju manželku niekedy podvediete. Často môžu mať so skutočnou neverou len málo spoločné.

Sny o bozkávaní sa alebo erotické sny s inými ľuďmi sú mimoriadne bežné a normálne. Máva ich až tretina žien a mužov.

Možno sa i vy často zamýšľate na tým, čo znamenajú sny, ktoré sa vám snívajú. Či už na výklady snov veríte alebo nie, niekedy ponúkajú naozaj zaujímavé vysvetlenia.

Čo hovorí snár o nevere priateľa alebo o nevere ženy? Čo znamená váš sen o nevere partnerky?

Neprehliadni: Sen o konci sveta - ide o posolstvo? Mala by si sa začať báť?

Prečo mávate sny o nevere?

Sny a ich význam nás dokáže niekedy poriadne prekvapiť. Viacerých z nás pravdepodobne zaujíma, čo naše sny znamenajú alebo čo nám prezrádza snár o nevere. Premýšľali ste niekedy o tom, prečo sa vám o nevere alebo podvádzaní sníva? Podľa psychológov existuje niekoľko dôvodov.

  • Nízke sebavedomie a pocit, že už nie ste takí atraktívni, ako kedysi. Možno vám tiež partner nevenuje toľko pozornosti ako predtým.
  • Ďalším dôvodom snov o nevere môže byť žiarlivosť. Ste na partnerovi doslova závislí a život bez neho si neviete predstaviť. Keď sa tým budete trápiť a nedáte to najavo, tieto obavy sa môžu premietnuť do snov.
  • Ak mávate sny o nevere opakovane, môže to byť znamením toho, že by ste na partnerskom vzťahu mali zapracovať.
  • Sen o nevere je bežný u ľudí, ktorí už majú skúsenosti s neverným partnerom. Tento typ sna je teda akousi zbierkou obrazov, spomienok a skúseností, ktoré boli bolestivé, a ktoré majú tendenciu sa vracať a premietať do našich snov.

Sen o nevere partnera

Ako vysvetľuje snár neveru muža v sne? Ako objasňuje veľký snár neveru partnera? A čo prezrádza snár o nevere ženy?

Ak vás v sne váš partner podvádza s neznámym človekom, znamená to, že v bdelom živote máte pocit, že vás okráda o vzácny čas a nevenuje vám dostatočnú pozornosť. Skúste sa na chvíľu zamyslieť a zhodnotiť svoj vzťah. Ste vo svojom momentálnom zväzku šťastný? Je vám partner oporou?

Snívalo sa vám, že vám je váš muž alebo priateľka neverná s bývalým partnerom? Nemajte hneď obavy. Podľa výkladov snov si môžete byť istí, že vás vaša láska skutočne miluje. Sen vám chce len naznačiť, že jednoducho z nejakého dôvodu na bývalú alebo bývalého vášho partnera žiarlite. 

Videli ste vo svojom sne neveru vášho muža alebo ženy s osobou, ktorá je vám blízka? Ak váš partner s vašou dobrou kamarátkou alebo kolegom v bdelom živote veľmi nevychádza, sen symbolizuje vašu túžbu, aby si títo dvaja, pre vás dôležití ľudia, našli k sebe cestu.

Pozri aj: Snívalo sa vám o detskom plači? Čo prezrádzajú sny o slzách?

Sen o vlastnej nevere

Čo hovorí snár o vašej vlastnej nevere? Čo znamená, ak ste to vy, kto podvádza? Sen, v ktorom ste neverníkom práve vy, signalizuje, že sa cítite vinní, alebo ste nejakým spôsobom zradili svoje hodnoty alebo presvedčenia. 

Ak vo svojom sne podvádzate svojho partnera s cudzou osobou, znamená to, že svoju pozornosť sústreďujete rôznymi smermi. Takýto sen vás chce upozorniť, aby ste sa vo svojom živote zamerali na osobu, ktorá je pre vás najdôležitejšia.

Videli ste vo svojom sne svojho bývalého partnera? Považovali ste ho za veľmi atraktívneho a to až tak, že ste boli neverní svojmu súčasnému priateľovi či priateľke? Váš sen vám chce naznačiť, že nie ste úplne vyliečení zo svojho predchádzajúceho vzťahu a o tom súčasnom trochu pochybujete.

Váš bývalý v sne môže tiež symbolizovať niečo, čo cítite, že vám alebo vášmu vzťahu chýba. Skúste sa zamyslieť nad tým, akými vlastnosťami disponoval váš bývalý partner a tiež by ste ich chceli mať vo vzťahu.

Čo ak vás pristihnú pri čine? Tento sen vám jasne hovorí, že je čas vyčistiť si vedomie alebo sa priznať k niečomu, čo ste skrývali.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 10:00

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 21:42

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 21:42

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 10:00

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní