Tipy pre krásu od žien z celého sveta: TOTO odporúčajú Fínky i Číňanky

Tipy pre krásu od žien z celého sveta: TOTO odporúčajú Fínky i Číňanky

Každá žena je svojim spôsobom krásna, očarujúca a dokonalá. No na to, aby sme si udržali svoju krásu a iskru mladosti, sme ochotné podstúpiť rôzne ošetrenia v kozmetických salónoch, denne používame pleťové a telové prípravky, ba dokonca niektoré z nás sa neboja chirurgických a estetických zákrokov. Občas sa však oplatí inšpirovať aj vo svete a odkukať beauty triky od žien z celého sveta. Dámy z rôznych kútov majú svoje triky, vďaka ktorým si udržiavajú svoju krásu. Aký je recept na krásu napríklad Fíniek, Číňaniek alebo Argentínčaniek?

Fínky nedajú dopustiť na minerály

Dámy zo severu dokáže najčastejšie potrápiť nepriaznivé počasie, ktoré ich pleť vysúša. Aby však príliš rýchlo nezostarli a ich pleť nebola vysušená, tak si tvár umývajú v minerálnej vode. Viac-menej sú priamo pri zdroji, keďže v krajine sa nachádza množstvo prírodných prameňov, no aj u nás môžete tento trik vyskúšať. Možno účinky pri balenej minerálnej vode nebudú až také ako pri použití prírodného prameňa, no stojí to za vyskúšanie.

účinky olivového oleja

Zdroj: Shutterstock®

Grékyne sú známe používaním olivového oleja

Grécko je krajinou olív a olivového oleja, ktorý je podľa Grékyň zázrakom na všetko. Využívajú ho v kuchyni, ale aj v kúpeľni. Neváhajú pridávať si ho do telového mlieka či pleťového krému. Robia si z neho zábaly na vlasy, ale aj pleťové masky. Je to olivové tekuté zlato, na ktoré nedajú dopustiť.

Švédky milujú paru

Na paru nedajú dopustiť a okrem samotnej sauny obľubujú aj naparovanie pleti, ktoré dokáže krásne otvoriť pleť a póry tak lepšie vyčistiť. Dokonca v dnešnej dobe sú obľúbené aj bylinkové parné kúpele a teda naparovanie tváre bylinkami. Oplatí sa siahnuť po bylinkách ako je harmanček, repík, nechtík lekársky a ďalšie.

Aziatky vyznávajú ryžovú vodu

Ázijské krajiny sú známe konzumáciou ryže vo väčšom množstve. Popravde, ryžu vedia dokonalo pripraviť na akýkoľvek spôsob a k akémukoľvek jedlu. Ale ryža je aj tajomstvom ich krásy. Teda, najmä ryžová voda, ktorá je považovaná za lacný a taký obyčajný zázrak krásnej pleti. Vodu z ryže nikdy pri jej varení nevylievajú, ale si ju uskladňujú. Používajú ju na oplachovanie vlasov i tváre, ale aj ako pleťové tonikum.

Neprehliadni: Pomoc z Ázie pri rôznych problémoch s pleťou: Vieš, čo je cica krém?

účinky avokáda

Zdroj: Shutterstock®

Argentínčanky milujú avokádo

Dámy z Argentíny môžu za svoju krásu vďačiť avokádu. Je to totižto základná surovina, ktorá sa pridáva do rôznych kozmetických prípravkov, ktoré sú dostupné v Latinskej Amerike. Aj u nás mnohí odporúčajú spraviť si z avokáda pleťovú masku alebo masku na vlasy. Samozrejme, avokádo službu vášmu telu spraví aj pri jeho pravidelnej konzumácii.

Austrálčanky sú milovníčkami čajovníkového oleja

Dámy z Austrálie nedajú dopustiť na čajovníkový olej, a to vďaka jeho antiseptickým účinkom. Čajovníkový olej lieči zápaly, používa sa v starostlivosti o vlasy i pokožku. Pri starostlivosti o pleť ho mnohí odporúčajú pri problémoch s akné či pri iných nedokonalostiach.

Egypt a mlieko – dokonalá kombinácia

Kto ako prvý preslávil mliečne kúpele? Už pred stáročiami kráľovná Kleopatra, ktorá na kúpeľ s mliekom nedala dopustiť. Mlieko totižto pokožku zjemňuje a skrášľuje. Stačí ho pridať do vane a užiť si kúpeľ. Aby to malo lepší efekt, tak môžete pridať aj zopár lyžíc medu i čerstvé kvety. Tomu sa hovorí dokonalý relax.

Pozri tiež: Čo je Heraldova škvrna (pityriasis rosea)? Kožné ochorenie sa môže objaviť u kohokoľvek!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ľubica Šťastná 21.09.21 06:00

ĽŠ
karma
100.00

Občas sa však oplatí inšpirovať aj vo svete a odkukať beauty triky od žien z celého sveta.

  • 1
Odpovedať

Mária Slováková 21.09.21 07:58

MS
karma
118.00

Tieto prírodné produkty majú veľa do seba. Je fajn ich používať a krásnieť:)

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 21.09.21 09:22

KK
karma
105.00

Prírodné produkty nesklamú, vedeli to už naše staré mamy.

  • 0
Odpovedať

Katarína Šugar 23.09.21 11:56

karma
108.00

Vsetky tieto spominane veci su skvele na plet a pokozku. Ich ucinok je preukazany uz dlhe roky.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 29.09.21 13:19

JK
karma
100.00

Kupujem prírodnú kozmetiku

  • 0
Odpovedať

Alexandra Semanová 08.10.21 15:27

AS
karma
-1.00

Super článok so skvelými tipmi.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní