Vinoterapia alebo kúpeľ vo víne: Nápoj bohov bude tiecť potokom, keď spoznáš jeho účinky!

Vinoterapia alebo kúpeľ vo víne: Nápoj bohov bude tiecť potokom, keď spoznáš jeho účinky!

Pohár červeného vína denne ešte nikoho nezabil. Veď na červené krvinky ho odporúčajú azda všetci. Ale, vedeli ste, že tento blahodarný nápoj bohov má oveľa siahodlhejšie účinky? Nejde len o nápoj, ktorý by sa mal popíjať a z ktorého sa občas zatočí hlava.

Síce sa červené víno pije z pohára, súčasným trendom je kúpeľná procedúra práve s týmto nápojom. Údajne sa vo víne kúpala Kleopatra, ktorá rovnako zbožňovala aj kúpele v mlieku, ktoré má na pokožku blahodarný vplyv.

Prečo sa vinoterapia hlási o slovo aj v súčasnosti? Na jednej strane sa hovorí, že alkohol je metlou ľudstva a rovnako tak aj vysušuje pokožku, nakoľko dehydruje organizmus. Na strane druhej však mnohí tvrdia, že víno na pokožku vplýva pozitívne.

Pozri aj: Mikropigmentácia pokožky hlavy: Dokáže zvrátiť vypadávanie vlasov a ich rednutie?!

Prečo je víno darom aj pre našu pokožku?

Aby sme pochopili, prečo je vinoterapia prospešná pre pokožku, musíme sa na chvíľku preniesť k výrobe vína. Víno sa totižto vyrába z hrozna, vo vnútri ktorého sa nachádzajú hroznové jadierka. Práve tie obsahujú zlúčeniny zvané prokyanidíny. Tie podporujú tvorbu kolagénu a rovnako tak aj elastínu, vďaka čomu si pokožka udržiava svoju pevnosť. Rovnako pokožku posilňujú a v konečnom dôsledku aj pomáhajú vyhladzovať vrásky. Predpokladá sa, že samotné jadierka červeného vína sú pri prevencii vrások účinnejšie ako vitamín E.

Šupky hrozna sú bohaté na polyfenoly. Tieto zlúčeniny pri ich aplikácii na pokožku jej dodávajú mladistvý lesk. Jedným z polyfenolov, ktoré sú v hrozne obsiahnuté, je resveratrol. V podstate je to antioxidant, ktorý pomáha redukovať vrásky i akné, dodáva pleti lesk a zlepšuje zdravie vlasov.

Mnohí preto tvrdia, že kúpanie sa vo víne počas tridsiatich minút raz týždenne môže pre vašu pleť urobiť zázraky.

Vplyv vinoterapie na pokožku

  • Ponúka ochranu – vedci sa domnievajú, že rôzne časti hrozna (stopky, semená, šupky) obsahujú zlúčeniny, ktoré pokožke poskytujú ochranu. Tými zlúčeninami sú predovšetkým polyfenoly (flavonoidy) či resveratrol.
  • Víno je plné antioxidantov – chránia pokožku pred vplyvom voľných radikálov. Antioxidanty tiež podporujú pružnosť tkanív a pokožku rozjasňujú.
  • Redukuje vrásky – prispieva k mladistvejšiemu vzhľadu pokožky, nakoľko víno a zložky v ňom obsiahnuté stimuluje tvorbu kolagénu, zlepšuje krvný obeh a pod.
  • Znižuje výskyt akné – vinoterapia nielenže revitalizuje pokožku, ale tiež pomáha zmierniť výskyt akné. Procedúra je obzvlášť vhodná pre majiteľov mastnej pleti, ktorí sú zároveň náchylní na upchávanie pórov a tvorbu vyrážok.
  • Dodáva pokožke lesk – po terapii je pokožka na pohľad žiarivejšia a jasnejšia.
  • Zlepšuje zdravie vlasov – vinoterapia môže byť prospešná aj pre vaše vlasy. Podľa všetkého víno dodáva vlasom lesk, zabraňuje ich vypadávaniu, znižuje ich krepatenie a podporuje rast.

Pozri tiež: Tenké obočie kraľuje sociálnym sieťam! Trend, o ktorom sme si mysleli, že sme sa ho nadobro zbavili, je späť!

Vinoterapia v pohodlí domova?!

Láka vás vyskúšať túto procedúru? Stačí naliať fľašu vína alebo aj dve do vane, dopustiť horúcou vodou a je to vybavené. Zdá sa, že pripraviť si takúto terapiu nebude vôbec ťažké. Nemusíte ani päty vytiahnuť z domu na to, aby ste si dopriali takúto procedúru. Avšak, také jednoduché to určite nebude!

Je lepšie zájsť si na procedúru do wellness alebo SPA centra v okolí. Takéto procedúry, ako je vinoterapia, majú svoj postup. Nejde len o kúpeľ vo víne. Je to celá procedúra, ktorá pozitívne vplýva na našu pokožku i vlasy. Kúpeľ je totižto obohatený aj o jadierka z hrozna, vinič, rôzne listy a konáre.

Samotný vínny kúpeľ sa dopĺňa o telový peeling vytvorený z hroznových jadierok a šupiek. K tomu sa pridáva zväčša aj masáž hroznovým olejom či telové zábaly.

Kúpele s vínom, resp. celá terapia nielenže navodzuje pocit pohody, ale tieto lahodné, sladké plody poskytujú množstvo pozoruhodných blahodarných účinkov na pokožku – niet divu, že ľudia sa dnes zúčastňujú na vinoterapii v kúpeľoch.

Ak si už chcete terapiu dopriať v pohodlí domova, tak vyskúšajte vnútornú namiesto vonkajšej. Nalejte si pohár červeného vína, napustíte vaňu horúcou vodou a relaxujte. Aj po takomto domácom kúpeli sa budete cítiť ako znovuzrodení!

Neprehliadni náš YouTube kanál a naše najnovšie video!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní