Beauty poradňa GERnétic: Účinnosť enzymatických peelingov

Beauty poradňa GERnétic: Účinnosť enzymatických peelingov

Odpovedá Alena Kimlová z Kozmetického štúdia GERnétic www.StudioGernetic.cz

Akým spôsobom pôsobia enzymatické peelingy? Sú kvalitnejšie ako mechanické peelingy?

Účinné zložky enzymatických peelingov pôsobia v pokožke hlbšie ako mechanické peelingy. Postupne rozvoľňujú medzibunkovú súdržnosť a umožňujú tak intenzívnejšie odstránenie odumretých buniek z hlbších vrstiev pokožky. Pomáhajú naštartovať rýchlejšiu bunkovú obnovu a veľmi účinne rozjasňujú a stimulujú pokožku. Sú oveľa citlivejšou alternatívou chemických peelingov, pri ktorých dochádza k určitému spáleniu a podráždeniu pokožky. Enzymatické peelingy sa väčšinou nepoužívajú každý deň, lebo obsahujú enzýmy, ktoré sú v pokožke aktívne niekoľko dní. Sú vhodné pre každý typ pleti, ale nepoužívajú sa v prípade silno podráždenej alebo precitlivenej pokožky.

Mechanické peelingy pôsobia len na povrchu pokožky. Pomocou drobných častíc, ktoré sú zabudované v kréme alebo géle, sa mechanicky uvoľňujú bunky, ktoré už úplne stratili jadro a sú naplnené len keratínom. Vďaka mechanickému pôsobeniu dochádza aj k stimulácii pokožky, k intenzívnejšiemu prekrveniu a tým aj prívodu okysličenej krvi plnej dôležitých živín nevyhnutných pre pokožku.

Odporúčame: Beauty poradňa GERnétic: Záverečná starostlivosť o pleť v zime

GERnétic enzymatický peeling

Zdroj: GERnétic / Shutterstock

Pri výbere peelingov je potrebné siahnuť po prípravku, ktorý bude našej pokožke vyhovovať s ohľadom na to, čo chceme dosiahnuť. Peelingy používame buď za účelom zjemnenia a oživenia pokožky, na zvýšenie a urýchlenie účinkov následne aplikovaných produktov, ale aj na zlepšenie stavu nepravidelne pigmentovanej pleti. Enzymatické peelingy sa často používajú aj na uvoľnenie mazových zátok a komedónov.

Veľmi dobrú skúsenosť mám s enzymatickým peelingom Lotion Aux Acides De Fleurs od francúzskej kozmetiky GERnétic. Využíva jemné výťažky z kvetov frézie, ibišteka a ľalie, nedráždi pokožku, hydratuje a je dokonca možné využiť ho aj na omladenie a citeľné zjemnenie pleti.

Ak preferujete skôr mechanické peelingy a ste majiteľkou jemnejšieho typu pokožky, vyskúšajte z kozmetiky GERnétic veľmi príjemne parfumovaný produkt Nettoyant Gommant Marin. Prípravok je možné použiť aj na jemnú pokožku okolo očí, ktorá je po aplikácii krásne vypnutá a rozjasnená. Počas aplikácie peelingu Nettoyant Gommant Marin sa do pleti vstrebávajú minerálne látky získané z morských rias, ktoré prinášajú energiu a vitalitu.

účinky enzymatického peelingu

Zdroj: Shutterstock®

Ak je pokožka silnejšia, s jasne viditeľnými pórmi, môžete si dovoliť peeling s hrubšou štruktúrou. Peelingový krém Ger Peel od GERnétic je určený práve na tieto typy pleti. Okrem brúsnej zložky obsahuje mandľový olej a výťažky z alantoínu, má upokojujúci a antibakteriálny charakter. Odstránením odumretých buniek sa zlepšuje priechodnosť kože a okysličovanie buniek.

Mechanické peelingy vykonávame podľa potreby, pri jemnejších pletiach postačí väčšinou jedenkrát za 1-2 týždne, pri silnejších pletiach to môže byť aj častejšie. Vždy však postupujeme citlivo, jemným prítlakom krúživými pohybmi nanášame daný prípravok na ošetrovanú plochu. Mechanické peelingy musíme vždy odstrániť z pokožky a následne pleť ošetriť príslušným krémom.

Produkty GERnétic zakúpite v kozmetických salónoch, kde vám kozmetička poradí, ako prípravky používať a môže ponúknuť aj salónne ošetrenie. Zoznam salónov na www.gernetic.sk.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jana Komadová 25.04.20 20:19

JK
karma
100.00

Pri výbere peelingov je potrebné siahnuť po prípravku, ktorý bude mojej pokožke vyhovovať a vždy tu nájdem skvelý tip

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní