Relaxačná joga, ktorá ti pomôže zbaviť sa stresu: Skvelé uvoľnenie pre každého!

Relaxačná joga, ktorá ti pomôže zbaviť sa stresu: Skvelé uvoľnenie pre každého!

Joga patrí medzi najpopulárnejšie cviky, respektíve cvičenia, na ktoré nedá dopustiť veľké množstvo ľudí po celom svete. Cvičia ju asi všetci. Mladí, starší, muži aj ženy. Joga je presne tým cvičením, ktoré je vhodné pre deti, ale aj pre seniorov. Je v podstate úplne jedno, koľko máte rokov. Ak sa potrebujete po celom dni uvoľniť, zlepšiť svoje psychické, ale aj fyzické zdravie, tak joga vám v tom pomôže. Všetko, čo musíte urobiť, je vybrať si správny typ jogy.

Prednedávnom k nám dorazila hot joga, ktorá sa cvičí vo vyhriatých miestnostiach. Je to ten typ jogy, pri ktorom sa zahrejete a čo-to i vypotíte. Jej opakom je cold joga, ktorá sa cvičí počas zimy vonku alebo v chladných miestnostiach. Ak máte radi náročnejšie cvičenie, tak v tom prípade je pre vás vhodná powerjoga, ktorá pozostáva z náročnejších cvikov. Pre začiatočníkov je ideálna hatha joga alebo flow joga, ktorá kombinuje pomalé pohyby a jednoduché cviky.

Okrem toho si však jogu môžete vyberať aj podľa zdravotných problémov, ktoré vás trápia. Medzi mnohými sa osvedčila joga proti bolesti chrbta, joga proti stresu, joga proti depresii, joga proti zápche, joga proti bolesti hlavy a migréne, no dokonca existuje aj joga proti celulitíde.

Odporúčame: Návod, ako schudnúť s jogou: Skús pozície, ktoré požierajú tuk

Relaxačná joga proti stresu

Okrem vyššie spomínaných existuje aj joga, ktorá vás dostane do pohody a prinúti relaxovať. Relaxom sa zase zbavíte stresu a rovnako aj úzkosti či depresie. Základom je uvedomovať si dýchanie a robiť pomalšie pohyby, pri ktorých prinútite relaxovať aj svoje myšlienky.

Tento druh jogy je ideálne cvičiť večer, kedy sa oplatí nájsť si 15 až 30 minút len pre seba. Vo videu vyššie tak nájdete skvelé jogové pozície, vďaka ktorým sa uvoľníte, zrelaxujete a pripravíte na nerušený spánok. No ak máte čas, tak pokojne túto jogu môžete cvičiť aj ráno. Dostanete sa tak do pohody (kým vás niekto nevytočí :D).


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 14.01.21 06:18

ĽŠ
karma
100.00

Skvelé uvoľnenie pre každého, môžem iba odporučiť!

  • 0
Odpovedať

Natália Šugrová 03.02.21 07:45

karma
-1.00

Odkedy sme doma, cvičím jogu pravidelne. Pomáha mi odbúrať stres, keď sa na mňa sype kopec roboty a deti sa práve vtedy rozhodnú rebelovať :D

  • 0
Odpovedať

Jana Čipková 05.02.21 22:35

karma
106.00

Jogu zbožňujem.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní