Ako sa zbaviť múch v byte alebo dome? Vďaka tomuto triku sa k vám domov ani nedostanú!

Ako sa zbaviť múch v byte alebo dome? Vďaka tomuto triku sa k vám domov ani nedostanú!

Leto je pre mnohých tým najkrajším a najviac milovaným obdobím. Nesie so sebou plno outdoorových aktivít, dlhé dni, úžasné ovocné plody a mnoho iných radostí. Avšak, s teplými dňami akosi automaticky ide ruka v ruke aj otravný hmyz. Snažíme sa hlavne ochrániť pred komármi, ktorých útok sa neobíde bez svrbiacich štípancov, no, ako sa hovorí, liezť na nervy nám dokážu aj muchy. 

Keď naletia do miestnosti, otravujú nás bzučaním, no čo je horšie, môžu sadať na voľne umiestnené potraviny a jedlo. Netreba zabúdať na to, že muchy sa v exteriéri pohybujú aj v kontaminovaných priestoroch, napríklad odpadkových košoch, pričom môžu prenášať rôzne patogény aj do domáceho prostredia. Muchy teda nie sú len otravné, ale môžu byť aj zdraviu nebezpečné. 

Ako sa ich ale zbaviť? Dobrým pomocníkom sú sieťky na okná, vďaka ktorým môžeme bez obáv okná otvárať dokorán a vetrať. Avšak, muchy môžu prekĺznuť dovnútra napríklad aj pri otvorení balkónových dvier. Ak aj vy máte múch plné zuby, vyskúšajte tento jednoduchý trik!

Naplňte vrecko s vodou!

Tento trik proti muchám je úplne jednoduchý, potrebovať budete len pár vecí, ktoré isto doma nájdete. Pôjde o bežné igelitové vrecúško, vodu a mince.

Internetom koluje trik, údajne pochádzajúci od južanov, ktorý spočíva v tom, že priehľadné igelitové vrecko naplníme vodou, vhodíme pár kovových mincí, vytlačíme prebytočný vzduch a uzavrieme. Miesto mincí možno použiť aj kúsky alobalu. Takýto balíček následne zavesíme do okna, na balkón alebo terasu.

Pozri aj: ​Poznáš shimeji huby? Objav ich účinky a priprav si z nich niečo lahodné

vrecko s vodou

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ako to vlastne funguje?

A prečo vrecúško s vodou a mincami odoženie muchy? Súvisí to so zrakom múch a ich zloženými očami. Oko muchy je v podstate zložené z veľkého množstva malých očiek, čo spôsobuje, že mucha má akýsi mozaikový pohľad na svet. Ak sa v zornom poli muchy objaví vrecko s vodou a mincami (alebo kúskami alobalu), mucha by mala tento obraz vidieť mnohonásobne a malo by ju to zmiasť a odplašiť. 

Totižto mince vo vode budú na slnečnom svetle vytvárať množstvo meniacich sa odrazov a rôzne dúhové farby. To muchám pripomenie vodné plody, ktoré neobľubujú a navyše prudké odlesky hmyz celkovo dezorientujú. Tak ako, vyskúšate tento trik aj vy?

- Anketa

POZNÁŠ TENTO TRIK PROTI MUCHÁM?

Odpovedalo 0 ľudí  

Áno a uplatňujem ho.
0%
Áno, ale neskúšal/a som to.
0%
Áno a nepomohlo mi to.
0%
Nie, nikdy som o tom nepočul/a.
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní