Prehľadnejší domov na dosah: Postačia 3 uskladňovacie tipy!

Prehľadnejší domov na dosah: Postačia 3 uskladňovacie tipy!

Doma trávime viac než dosť času a vyzerá to tak, že tento nastolený trend z vlaňajška s nami ešte nejaký ten čas pobudne. Aj preto je dôležité vytvoriť si doma prostredie, v ktorom sa nestrácame a v ktorom sa naopak vyznáme.

Neporiadok totiž dokázateľne spôsobuje stres a s ním spojené úzkosti až depresie. Ako teda na prehľadnejší domov podľa profesionálov? Stačí, ak aplikujete tieto 3 uskladňovacie tipy!

Tip číslo 1: Premýšľajte

Predtým, než skončia cereálie na najvyššej poličke sa zamyslite. Uľahčíte tým život sebe aj ostatným členom rodiny, ktorí sú s vami pravdepodobne tiež zavretí doma. Profesionáli radia, aby každý predmet išiel na miesto, na ktoré v skutočnosti patrí. Ak teda každé ráno používate schodík na to, aby ste dosiahli na šálku na kávu, niečo nie je v poriadku. 

Upracte si skrinky tak, aby boli logicky upratané. Na spodné poličky dajte jedlo pre deti, pre ktoré si môžu dôjsť aj sami a na ťažko dosiahnuteľné miesta uložte napríklad hosťovské uteráky, ktoré potrebujete využívať len sporadicky. Takto pokračujte v každej miestnosti.

Inšpiruj sa: Vieme, ako ju posilniť. Ale viete aj, čo oslabuje imunitu a čo ju doslova zabíja?

ako na prehľadnejší domov

Zdroj: Shutterstock®

Tip číslo 2: Škatuľkujte

Vy ešte nemáte všetky drobné predmety naukladané v malých nádobkách? Škatuľkovanie je nielen estetická, ale aj praktická voľba. Zvoliť môžete hneď niekoľko druhov škatuliek a odborníci odporúčajú staviť na nepriehľadné pre predmety, ktoré chcete schovať a transparentné zasa na predmety, ktoré musia byť na očiach.

Profesionáli priehľadné nádoby odporúčajú skôr do potravinových skríň či špajze a najmä na vyššie položené poličky. Budete tak mať lepší prehľad o tom, čo v nádobách je bez toho, aby ste ich museli dávať dole. Nádobky sú veľmi praktické aj do hlbších skriniek. Všetky predmety v škatuli tak vytiahnete naraz a o jej obsahu máte dokonalý prehľad.

Tip číslo 3: Štítkujte

Štítky sú v domácnosti priateľ. Aj keď máte všetko pekne uložené v priehľadných krabiciach, aj tie sa zvyknú zaplniť natoľko, že ich obsah nevidíte. Ľahko sa tak stane, že vám dôjde saponát, vreckovky či iné dôležité zásoby. Štítky sú vynikajúci spôsob, ako takémuto scenáru predísť, a to najmä teraz, keď sa častej návšteve obchodov skôr vyhýbame. 

Pozri aj: Meranie teploty od A po Z: Naozaj vieš, ako na to?!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Katarína Konečná 23.02.21 09:41

KK
karma
105.00

Takto to už mám zavedené veľmi dlho a je to super.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní