10 najbohatších žien planéty: Kde vzali toľko peňazí?

10 najbohatších žien planéty: Kde vzali toľko peňazí?
  • 18.07.2020
  • Michaela Kožáková

Ženy – matky, ochrankyne, výborné kuchárky, „fúkačky" rozbitého kolena, bútľavé vŕby, najlepšie kamarátky, pohotové a kreatívne bytosti plné nápadov, hrdinky so super silou, ktoré vyriešia každý problém, skvelé manželky. A čo také predsedkyne rady v nadnárodnom korporáte alebo úspešné podnikateľky s miliónovými ziskmi?

Mnohí sú stále toho názoru, že ženy patria do kuchyne a ich najdôležitejšou (jedinou) úlohou je starať sa o deti a dohliadnuť na chod domácnosti. Doba sa však zmenila a menia sa i ľudia. Dnes sú ženy nadriadenými, zastávajú vysoké pozície a sú tvrdo pracujúcimi manažérkami. Niektoré z nich sú v rôznych oblastiach lepšie a šikovnejšie ako muži, čo sa však niekedy nepozdáva opačnému pohlaviu.

Miliardy a štrngot peňazí

Modelky, ekonómky, riaditeľky módnych domov, spoluvlastníčky softvérových spoločností, predsedkyne. Samozrejme, sú medzi nimi i dedičky hotelových impérií či maloobchodných reťazcov, ktoré sa možno až tak veľmi nezaslúžili o svoj majetok. Veľa z nich získalo podiely a akcie zdedením alebo rozvodom. „Šťastné to ženy," vravíme si. Áno, máte pravdu. Povedzme, že mali predpripravenú cestu k úspechu. Jedno sa im však musí nechať, napriek tomu, že prišli ľahko k veľkým peniazom, musia vedieť, ako s nimi narábať (alebo zaplatiť niekoho, kto to vie), aby celý majetok nadobudnutý ich starými rodičmi či bývalými manželmi zbytočne nepreflákali. 

Ktoré sú to tie miliardárky? Aké sú hodnoty ich majetku? Prinášame vám rebríček desiatich najbohatších žien na svete. Prezrite si galériu nižšie.

Neprehliadni: 10 najbohatších mužov sveta: Aká je hodnota ich majetku a čím sa živia?

- 10 najbohatších žien planéty
1 z 10

Alice Walton – 54,4 miliárd

Jediná dcéra zakladateľa spoločnosti Walmart – Sama Waltona, tento rok získava titul najbohatšej ženy na svete po tom, čo vytlačila na druhú priečku najbohatšiu ženu z roku 2019 Francoise Meyers. Alice nezastáva funkciu priamo vo vedení, pomáha viesť program v nadácii Walton Family Foundation, ktorý vydáva dlhopisy. Alice oznámila, že plánujú investovať 300 miliónov dolárov na pomoc školám v oblasti renovácii zariadení.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní