Kvet podľa mesiaca narodenia, ktorý ti vyčarí úsmev na tvári

Kvet podľa mesiaca narodenia, ktorý ti vyčarí úsmev na tvári

Kvet dokáže každému vyčarovať úsmev na tvári. Či už to je len jeden jediný kvet alebo hneď celá kytica poteší sa jej každá žena. O tom nemôžeme pochybovať. Vybrať však vhodný kvet k sviatku alebo pre potešenie, môže byť niekedy náročné.

Samozrejme, ružou niky nič nepokazíte. No ak chcete byť pozornejší, darujte kvet podľa mesiaca narodenia. Každý mesiac v roku je totižto spojený s určitým kvetom, ktorý reprezentuje jeho špecifické vlastnosti a energiu. Viete, ktorý sa spája práve s tým mesiacom, v ktorom ste sa narodili? Poďte to zistiť!

Zaujme ťa aj: Aké liečivé účinky má mrkvová šťava? Budeš prekvapená!

klinčeky

Zdroj: pinterest.com/magickalspot/

JANUÁR – KLINČEK A SNEŽIENKA

Pre tých, ktorí sa narodili v januári je hlavným kvetom klinček, inak nazývaný aj karafiát. Klinčeky symbolizujú vernosť, oddanosť a lásku. Avšak, veľa závisí od farby klinčeka. Pretože aj tá môže pri klinčeku symbolizovať niečo iné.

Zaujímavosť: Karafiát sa v gréčtine prekladá aj ako „kvet bohov", odkiaľ tieto krásne kvety pochádzajú.

Druhou kvetinou, ktorá sa spája s januárom je snežienka. Je to ďalšia zimná kvetina, ktorá symbolizuje nevinnosť, čistotu, súcit, sympatie, nádej a nové začiatky.

Pozri aj: Čistec lesný – prastarý bojovník proti urieknutiu. Čo všetko dokáže?

fialky

Zdroj: pinterest.com/okchicas/

FEBRUÁR – FIALKY A PRVOSIENKA

Malé, voňavé a fialové kvety predstavujú ľudí narodených vo februári. Starí Gréci ich používali v medicíne, zatiaľ čo iné kultúry z nich vyrábali elixíry krásy. Fialky symbolizujú vernosť, duchovnú múdrosť, pokoru a skromnosť.

Okrem fialiek sa február spája aj s prvosienkou. Tieto kvety majú krásne okvetné lístky v tvare srdca a symbolizujú láska, nádej, krásu a ženskosť.

Odporúčame: Baza čierna: Najlepšie rady, ako ju zberať a sušiť jej liečivé kvety

narcis

Zdroj: pinterest.com/americanmeadows/

MAREC – NARCIS

Ľudí narodených v marci reprezentujú narcisy. Tieto nádherné jarné kvety majú rôzne žlté odtiene a už po stáročia sa používajú napríklad v kozmetike, hlavne v parfumérstve. Narcisy symbolizujú nové začiatky, optimizmus, znovuzrodenie a šťastie.

sedmokrásky

Zdroj: pinterest.com/bhg/

APRÍL – SEDMOKRÁSKY

Všetky odrody tejto trvalky sa pestujú a používajú už stáročia. V západnej Ázii sa sedmokráska používala na liečbu kašľa, kožných problémov a žalúdočných ťažkostí. Tento úchvatný kvet evokuje nevinnosť, vernú lásku, mladosť, plodnosť, materstvo a čistotu.

konvalinky

Zdroj: pinterest.com/gardenlover1964/

MÁJ – KONVALINKY

Konvalinky zvyčajne rastú práve v máji a tak sa najviac hodia práve k tým, čo sa narodili v tomto mesiaci. Tieto rastliny majú jemné zvončekovité kvety, ktoré pri pohľade na ne naplnia vaše srdce radosťou.

A čo vlastne konvalinky symbolizujú? Hovorí sa, Že sú symbolom materstva, čistoty, radosti a pokory. To je aj dôvod, prečo ich volia nevesty do svadobných kytíc.

ruža

Zdroj: pinterest.com/MJMMofficiel/

JÚN – RUŽA

Ruže patria medzi najobľúbenejšie kvetiny všetkých žien. Práve po ružiach siahajú muži najčastejšie, keď chcú žene vykúzliť úsmev na perách. Hoci každá farba má iný význam, ruže vo všeobecnosti symbolizujú lásku, obdiv, náklonnosť a krásu. Ak ste sa narodili v júni, vyberte si tú farbu ruží, ktorá vás okúzli najviac a zasaďte si ju napríklad aj do svojej záhrady.

stračonôžka

Zdroj: pinterest.com/hgtv/

JÚL – STRAČONÔŽKA

Tieto kvety údajne dostali svoje pomenovanie - delphinium, vďaka púčikom, ktoré vyzerajú ako nos delfína. Majú teda pomerne nápadný vzhľad a nájsť ich môžete v rôznych žiarivých farbách. Verí sa, že stračonôžky symbolizujú pozitivitu, ľahkosť, pôvab a dôstojnosť.

Neprehliadni: Patrí alebo nepatrí do chladničky? Známy výrobca kečupov dal jasnú odpoveď!

gladioly

Zdroj: pinterest.com/givelovingly/

AUGUST – GLADIOLY

Kedysi sa gladioly často spájali so zamilovanosťou, pretože romantici verili, že ich krása je taká veľká, že dokáže preniknúť až do srdca. Gladioly pochádzajú z južnej Afriky a ich názov v preklade z latinčiny znamená „meč". Tieto špicaté kvety predstavujú silu, čestnosť, veľkorysosť a bezúhonnosť.

nechtík

Zdroj: pinterest.com/PSReliance/

SEPTEMBER – NECHTÍK LEKÁRSKY

Krásne oranžové kvety nechtíka lekárskeho dokážu potešiť predovšetkým na jeseň. Kvitne hlavne do septembra a tak je právom priradzovaný k tým, ktorí sa narodili v tomto mesiaci. Verí sa, že nechtík má liečivé, magické a náboženské vlastnosti. No predovšetkým je symbolom odvahy, tvorivosti a vášne.

astra

Zdroj: pinterest.com/house_beautiful/

OKTÓBER – ASTRA

Tento kvet má drobné kvety, ktoré sú zvyčajne fialové, ale môžete vidieť aj ružové, biele alebo červené astry. Tieto kvety kvitnú po celý rok, ale ich krása vrcholí na jeseň. Astry evokujú múdrosť, lásku a trpezlivosť.

chryzantéma

Zdroj: pinterest.com/rhshome/

NOVEMBER – CHRYZANTÉMA

Aký iný kvet by sa mohol spájať s týmto mesiacom, ak nie práve chryzantéma? Je to trvalka, ktorá hýri rôznymi pestrými farbami. Tieto kvety sa pestujú pre okrasné aj liečivé vlastnosti. Chryzantémy symbolizujú vernosť, priateľstvo, šťastie a čestnosť.

cezmína

Zdroj: pinterest.com/ehow/

DECEMBER – CEZMÍNA

Posledný mesiac roka nie je až taký bohatý na kvety. Avšak spája sa s ním sviatočná cezmína. Aj keď technicky nejde o kvet, je ikonou tohto obdobia. Skrášľuje mnohé ikebany či iné aranžmány, ktoré na Vianoce skrášľujú naše príbytky.

Práve vďaka svojim tmavozeleným listom a jasne červeným bobuliam si pri pohľade na ňu nemôžeme nespomenúť na Vianoce. V mnohých kultúrach táto rastlina symbolizuje plodnosť, lásku, večný život, šťastie a pokoj.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Sivová 23.07.23 09:01

MS
karma
100.00

Tak tým mojim kvietkom je Nechtík lekársky.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 23.07.23 15:32

MM
karma
100.00

konvalinky - "dobre som sa narodila" :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní