Za najväčšiu katastrofu súčasnosti väčšina z nás považuje pandémiu koronavírusu a obmedzenia, ktoré so sebou prináša. Mnohí z nás si však neuvedomujú, že skutočnou katastrofou je ničenie našej planéty a plytvanie jej vyčerpateľnými zdrojmi. A robíme to takmer všetci, čím (ne)vedome zanechávame na zemi v skutku nebezpečnú a veľkú stopu. Tú uhlíkovú. Zmenšenie uhlíkovej stopy by preto mala byť priorita každého u nás.
Na stravovacích návykoch záleží
Bez potravy neprežijeme, o tom azda ani nemusíme polemizovať. Jesť teda musíme, ale ako jesť tak, aby to malo čo najmenší negatívny dopad na našu planétu? Niektoré výskumy preukazujú, že ak by sme všetci prešli na udržateľnejšiu formu stravovania sa, znížili by sme spoločne skleníkové plyny až o 70 percent a o 50 percent by sme znížili aj spotrebu vody.
Aj preto sa stravovacie návyky zmeniť oplatí, hoci len o malú trošku. Aby sme vás inšpirovali, pripravili sme pre vás galériu piatich možných spôsobov, ako na to.
Odporúčame: TOP prírodné karotenoidy: Ktoré to sú a aké majú účinky?