Hormonálna jogová terapia: Cvičenie pre hormonálny balans žien

Hormonálna jogová terapia: Cvičenie pre hormonálny balans žien

Joga ukrýva oveľa viac než len fyzické či duševné cvičenie, ktoré nám má pomôcť nájsť stratenú rovnováhu. Joga je súhra pohybov, ktoré nám pomáhajú cítiť sa lepšie a, takpovediac, nám pomáhajú vyformovať si svoje lepšie JA. Hormonálna jogová terapia nám pomáha vyvážiť hormóny v tele. To znamená, že cviky sú zamerané na stimuláciu štítnej žľazy, nadobličiek, vaječníkov a hypofýzy. Joga tiež pozostáva zo sekvencií, ktoré zahrňujú dychové cvičenia a antistresové techniky – aj tie môžu pri pravidelnom cvičení hormonálnej jogy prispieť k zdravšej produkcii hormónov v tele.

Stres má obrovský vplyv na náš organizmus. Nielenže niektoré z nás môže rozbolieť hlava a môže sa dostaviť migréna, no tiež môže spôsobovať hormonálnu nerovnováhu v našom tele. Hormonálna joga sa teda zameriava aj na zníženie úrovne stresu a tým k lepšej produkcii hormónov, ktoré nás pozitívne ovplyvňujú.

Ako hormonálna joga funguje?

Hovoríme predovšetkým o prírodnej holistickej metóde, ktorá je špeciálne navrhnutá na harmonizáciu a reaktiváciu hormonálneho zdravia. Jej úlohou je zlepšovať vitalitu a zdravie, ktoré však môžete dosiahnuť len pri jej pravidelnom cvičení. Zameriava sa na prirodzenú produkciu estrogénu vo vaječníkoch. Častokrát sa na túto terapiu obracajú predovšetkým dámy, ktoré majú problémy s hormónmi alebo majú problém otehotnieť.

Aké sú pozitívne účinky hormonálnej jogy?

Hormonálna joga nie je len o zlepšení duševného zdravia a nie je určená len pre dámy, ktoré majú problémy s menštruáciou, otehotnením a pod. Hormonálna joga ovplyvňuje všetky hormóny v ženskom tele, v dôsledku čoho sú jej pripisované účinky ako:

  • zmiernenie príznakov menopauzy
  • zmiernenie predmenštruačného syndrómu
  • je nápomocná pri poruchách menštruácie (nepravidelná, bolestivá, silná,...)
  • zlepšenie kvality spánku
  • odporúča sa pri problémoch s plodnosťou a nízkym libidom
  • je skvelá aj pri inkontinencii, únave i depresii
  • pomáha zmierňovať návaly horúčavy, migrénu
  • podporuje vitalitu i trávenie
  • odporúča sa aj pri vypadávaní vlasov

Neprehliadni: Ako na zdravý a dlhodobý vzťah? Toto radia experti na lásku!

hormonálna joga

Zdroj: Shutterstock®

Pre koho je hormonálna jogová terapia vhodná?

Na účinky tejto terapia sa obracajú predovšetkým dámy, ktoré trpia hormonálnymi poruchami bez ohľadu na svoj vek. Je vhodná pre všetky dámy, ktoré chcú svoje hormóny dostať do rovnováhy po vysadení hormonálnej antikoncepcie. Ako sme uviedli aj vyššie, na hormonálnu terapiu sa obracajú aj dámy, ktoré túžia po bábätku, no nedarí sa im otehotnieť.

Odporúčame: Najlepšie finančne nenáročné koníčky: Využi svoj voľný čas naplno!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 28.05.21 05:03

ĽŠ
karma
100.00

Hormonálna joga má naozaj skvelé účinky.

  • 1
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 28.05.21 12:09

ZS
karma
100.00

Joj bodla by

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní