Aj u vás sa na oslavách stáva, že sa pomaly rozprúdi hádka, pretože sa nikto nechce chytať noža a rozkrájať tortu? Nuž, krájanie torty nemusí byť jednoduché, najmä ak ide o väčšiu tortu. Koláč v tvare kruhu sa dá poľahky rozkrájať na niekoľko rovnakých kúskov v tvare trojuholníka, teda podobne ako pizza. Krájanie vysokej torty touto metódou však nemusí byť najlepší nápad.
Minimálne prvý tenký kus torty v tvare trojuholníka sa pomerne ťažko vyberá a celkovo sa takéto kúsky torty ťažšie prekladajú na tanier. Bežne sa stáva, že na tanier už dopadne rozpadnutý kus torty. Na chuti jej to síce neuberie, no vzhľad nie je práve reprezentatívny.
Ako teda nakrájať tortu šikovne, rýchlo a ľahko? Tento spôsob krájania torty si zamilujete!
Krájanie torty rýchlo a jednoducho
Na úspešné nakrájanie torty v prvom rade potrebujete veľký ostrý nôž. Ideálne je, aby bol horúci. To môžete zabezpečiť máčaním noža v nádobe s horúcou vodou. A ako teda postupovať tak, aby ste tortu nakrájali bez problémov a stratených nervov? Zabudnite na trojuholníky!
Tortu je najlepšie postupne krájať na rovnako široké pláty. Plát oprieme o dosku na krájanie, položíme nabok a nakrájame na ľubovoľný počet kusov, podľa veľkosti na dva, tri či štyri. Takto nám vzniknú pekné a rovnomerné obdĺžniky torty. Nie je takýto spôsob krájania torty podľa vás praktickejší? Na postup sa môžete pozrieť aj vo videu nižšie.