Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci marec

Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci marec

Mnohé prieskumy a štúdie sa zaoberajú i tým, aké vlastnosti či črty možno pripísať osobám narodeným v určitom mesiaci. V ktorom mesiaci sa rodí najviac vrcholových športovcov? V ktorom zase kreatívne osoby, optimisti či jedinci náchylní na alergie? Napríklad u marcových oslávencov sa predpokladá veľký úspech v práci. Údajne sa v tomto mesiaci rodí najviac generálnych riaditeľov. Marcoví oslávenci sú vraj i nočné sovy, ktoré sa vyhýbajú krátkozrakosti a astme. 

Patríte k marcovým oslávencom aj vy? Tak neváhajte zistiť, ktoré celebrity z celého sveta i Slovenska sa rovnako ako vy narodili v mesiaci marec. S ktorými z nich by ste si s radosťou usporiadali narodeninovú párty? Ak by ste sa narodili v 15. storočí, tak by to mohol byť i slávny taliansky sochár Michelangelo!

Marcoví herci a herečky

  • Lupita Nyong'o (1. marec 1983) – mexická herečka kenského pôvodu. Za rolu vo filme 12 rokov otrokom získala Oscara v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe. Vidieť sme ju mohli aj vo filmoch Čierny panter, My alebo Star Wars: Vzostup Skywalkera.
  • Daniel Craig (2. marec 1968) – britský herec. Preslávil sa najmä stvárnením slávneho agenta Jamesa Bonda vo filmoch Spectre, Skyfall a ďalších. Rovnako sme ho mohli vidieť v snímkach Lara Croft – Tomb Raider, Kovboji a votrelci alebo Knives Out (Na nože).
  • Javier Bardem (1. marec 1969) – španielsky herec. Je držiteľom Oscara za hlavnú úlohu vo filme Táto krajina nie je pre starých. Vidieť sme ho mohli aj vo filmoch Duna, Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta, Escobar alebo Konzultant.
  • Bruce Willis (19. marec 1955) – americký herec, producent a hudobník. Preslávil sa predovšetkým ako John McClane z filmovej série Smrtonosná pasca. Účinkoval v mnohých filmoch, známe sú najmä Piaty Element, Pulp Fiction, Armageddon a pod. Na svojom konte má dve ceny Emmy, jeden Zlatý Glóbus a dokonca štyrikrát bol nominovaný na cenu Saturn. Aktuálne sa však stiahol do úzadia, a to kvôli chorobe známej ako AFÁZIA (chorobná strata reči). 

Ďalší oslávenci: Liza Minelli, Sharon Stone, Martin Dejdar, Jessica Biel, Rachel Weisz, Len Wiseman, Eva Mendes, Connie Britton, Rebel Wilson, Wanda Sykes, Oscar Isaac. 

Hudobné hviezdy narodené v mesiaci marec

  • Lady Gaga (28. marec 1986) – americká speváčka, skladateľka a príležitostná herečka. Je držiteľkou niekoľkých cien Grammy, Zlatý glóbus aj BAFTA. Za pieseň pre film Zrodila sa hviezda získala Cenu Akadémie (Oscara). K známym piesňam patrí Bad Romance, Poker Face aj Born This Way. Vidieť sme ju mohli vo filmoch Zrodila sa hviezda, Klan Gucci aj v seriáli American Horror Story. 
  • Will.i.am (15. marec 1975) – americký spevák, skladateľ, hudobník a hudobný producent, vlastným menom William James Adams Jr. Počas svojej kariéry pôsobil v skupine The Black Eyed Peas so speváčkou Fergie, neskôr rozbehol sólovú kariéru. K známym hitom patrí Don´t lie, I Gotta Feeling alebo My Humps. Spevák sa príležitostne objavil aj v niekoľkých filmoch.
  • Adam Levine (18. marec 1979) – americký spevák a skladateľ. Je členom skupiny Maroon 5, v ktorej pôsobí ako hlavný vokalista. Skupina obdržala niekoľko cien Grammy Awards, Billboard Music Awards a mnohé ďalšie. K známym hitom patrí napríklad Sugar, This Love alebo One More Night. 

Ďalší oslávenci: Elton John, Carrie Underwood, Jon Bon Jovi, Justin Bieber, Camila Cabello, Kesha, Chris Martin, Steven Tyler, Mariah Carey, Céline Dion.

Pozri aj: Celebrity narodené v znamení Ryby

Športovci narodení v marci

  • Simone Biles (14. marec 1997) – americká športová gymnastka. Ako štvornásobná olympijská víťazka a štrnásťnásobná majsterka sveta je považovaná za jednu z najlepších gymnastiek v histórii. Je niekoľkonásobnou držiteľkou ceny Laureus v kategórii Športovkyňa roka. 
  • Petra Kvitová (8. marec 1990) – česká tenistka. Je dvojnásobnou víťazkou Wimbledonu v ženskej dvojhre v rokoch 2011 a 2014. Na LOH v roku 2016 získala bronzovú medailu. 
  • Steve Redgrave (23. marec 1962) – bývalý britský veslár. Je držiteľom piatich zlatých olympijských medailí a deväťnásobným majstrom sveta. Kráľovná Alžbeta II. ho v roku 2001 povýšila do rytierskeho stavu. 

Ďalší oslávenci: Ellen Whitaker, Shaquille O'Neal, Ivan Lendl, Stephen Curry, Antonio Rüdiger, Mohammed Farah, Mia Hamm, Jackie Joyner-Kersee, Ronaldinho.

Ďalší známi oslávenci v mesiaci marec

  • Taylor Hill (5. marec 1996) – americká modelka. Bola jedným z anjelov Victoria's Secret. Pracovala so značkami Ralph Lauren či Michael Kors, objavila sa na magazínoch Vogue alebo Elle. 
  • Quentin Tarantino (27. marec 1963) – americký filmový scenárista a režisér. Je držiteľom dvoch Oscarov za scenáre k filmom Pulp Fiction: Historky z podsvetia a Divoký Django, rovnako získal niekoľko cien Golden Globes. Režíroval filmy Kill Bill, Kill Bill 2, Osem hrozných aj Vtedy v Hollywoode. 
  • Zack Snyder (1. marec 1966) – americký režisér, producent a scenárista. Režíroval filmy Sucker Punch, Muž z ocele, Legenda o sovích strážcoch, Armáda mŕtvych alebo 300.

Ďalší oslávenci: Eva Herzigová, Dalibor Gondík, Chuck Norris, Elle Macpherson, Rob Kardashian, Larry Page.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v marci

  • Gabriela Dzuríková (18. marec 1973) – slovenská herečka a dabingová herečka. Je členkou činohry SND a počas kariéry pôsobila vo viacerých televíznych reláciách. Vidieť sme ju mohli v seriáloch Mafstory, Odsúdené, Hoď svišťom aj Chlapi neplačú. 
  • Juraj Kukura (15. marec 1947) – slovenský herec. Pôsobil v Divadle na Korze, na Novej scéne aj v Činohre SND. Vidieť sme ho mohli vo filme Juraja Jakubiska Zbehovia a pútnici, ako aj rozprávke Soľ nad zlato. 
  • Tina (11. marec 1984) – slovenská speváčka. Príležitostne sa venovala i moderovaniu, napríklad v reláciách Česko Slovenská SuperStar alebo Hlas Česko Slovenska. Je držiteľkou dvoch Slávikov v kategórii Speváčka roka. 

Ďalší oslávenci: Jozef Pročko, Misha, Miro Jaroš, Daniela Gudabová, Katarína Knechtová, Lukáš Adamec, Éva Vica Kerekes, Tatiana Kulíšková, Antónia Lišková, Peter Cmorík.

Pozri aj: Snár: Čo predpovedá had v sne?

Aktualizovaný článok: 14.3.2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní