Celebrity narodené v znamení Blíženci

Celebrity narodené v znamení Blíženci

Blíženci predstavujú v astrológii jedno zo znamení zverokruhu. Ľudom narodeným medzi 21. májom až 21. júnom pripadá práve toto vzdušné znamenie. Znamenie dostalo pomenovanie podľa rovnomenného zvieratníkového súhvezdia. Je súčasťou zimnej oblohy, kde leží medzi súhvezdiami Býk a Rak. O osobách narodených v znamení Blíženci sa často hovorí, že mávajú dve povahy a objavuje sa u nich akási duševná rozdvojenosť. Okrem rozpoltenosti je pre ne typická citlivosť, ako aj nesmierna inteligencia. 

Muži Blíženci mávajú tendenciu veľa plánovať, ale zároveň rýchlo prenášajú plány na plecia druhých. Bývajú nepredvídateľní a zameraní skôr na spoločnosť, než na rodinu. Ženy narodené v znamení Blíženci bývajú tiež nevypočítateľné, ale zároveň v mnohých prípadoch temperamentné a veselé spoločníčky. Patríte medzi Blížencov aj vy? Zistite, ktoré celebrity aj slávne osobnosti sa v tomto vzdušnom vrtkavom znamení narodili tiež. 

Odporúčame: Známe šoubiznisové klany: Poznáš ich všetky?

Blíženci vo svete filmu

  • Nicole Kidman (20. jún 1967) – austrálsko-americká herečka a producentka. Je držiteľkou Oscara v kategórii Najlepšia herečka v hlavnej role za film Hodiny, ako aj piatich ocenení Golden Globes. K známym filmom patrí Austrália, Návrat do Cold Mountain či Stepfordské paničky.
  • Angelina Jolie (4. jún 1975) – americká herečka, filmárka a filantropka. Je držiteľkou Oscara za vedľajšiu rolu vo filme Narušenie, niekoľkých cien Zlatý glóbus aj Humanitárnej ceny Jeana Hersholta. Vidieť sme ju mohli vo filmoch Lara Croft – Tomb Raider, Cudzinec, Pán a pani Smithovci či Wanted. 
  • Morgan Freeman (1. jún 1937) – americký herec a režisér. Za vedľajšiu rolu vo filme Million Dollar Baby získal Academy Awards, tiež je držiteľom viacerých cien Golden Globes i ceny na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlovych Varoch. Hral vo filmoch Ako pavúk, Sedem alebo Frajeri vo Vegas. 

Ďalší Blíženci: Helena Bonham Carter, Natalie Portman, Elizabeth Hurley, Clint Eastwood, Johnny Depp, Cillian Murphy, Ian McKellen, Paul Bettany, Colin Farrell, Wentworth Miller, Russell Brand, Mark Wahlberg, Chris Evans, Neil Patrick Harris.

Svetové hudobné hviezdy v znamení Blíženci

  • Kylie Minogue (28. máj 1968) – austrálska speváčka. S viac ako 80 miliónmi predaných nahrávok patrí k najpredávanejším austrálskym umelcom všetkých dôb. Je držiteľkou cien Grammy, BRIT Awards aj ARIA Music Awards. K známym hitom patrí Can't Get You Out Of My Head či In My Arms.
  • Lana Del Rey (21. jún 1985) – americká speváčka, skladateľka a hudobná producentka. K jej oceneniam patrí dve BRIT Awards aj dve MTV Europe Music Awards. K najznámejším hitom patrí Born To Die či Summertime Sadness.
  • Bob Dylan (24. máj 1941) – americký spevák a hudobný skladateľ, tiež básnik a maliar. Mnoho jeho významných diel pochádza najmä zo 60. rokov. V roku 2012 mu vtedajší prezident Barack Obama udelil Presidential Medal of Freedom, v roku 2016 získal Nobelovu cenu za literatúru. 

Ďalší Blíženci: Lenny Kravitz, Jaromír Nohavica, Alanis Morissette, Stevie Nicks, Kendrick Lemar, Mel B, Lionel Richie, Kanye West, Paul McCartney, Patti LaBelle, Iggy Azalea, G-Eazy, Macklemore,  Boy George, CeeLo Green, Peter Wentz, George Ezra.

Odporúčame: Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci máj

znamenie Blíženci

Zdroj: Shutterstock®

Blíženci v športe

  • Venus Williams (17. jún 1980) – americká profesionálna tenistka. Je bývalou svetovou jednotkou v ženskom tenisovom rebríčku WTA. So sestrou Serenou patrí k najlepším tenistkám súčasnosti. Je víťazkou oboch tenisových turnajov na LOH v Sydney. 
  • Rafael Nadal (3. jún 1986) – španielsky profesionálny tenista. V dvojhre získal vyše dvadsať grandslamových titulov. V roku 2008 na LOH v Pekingu získal zlato. Prekonal rekord Guillerma Vilasa v počte víťazných zápasov na antuke. 
  • Roman Reigns (25. máj 1985) – americký profesionálny wrestler. Zápasí pre WWE, skôr sa venoval americkému futbalu. Je členom wrestlingovej rodiny Anoa'i, kam patrí aj The Rock. 

Ďalší Blíženci: Novak Djokovic, Dafne Schippers, Richard Gasquet, Steffi Graf, Joe Namath, Joe Montana, Anna Sergejevna Kurnikovová, Allen Iverson, Lindsay Davenport.

Ďalšie celebrity a prominenti v znamení Blíženci

  • Heidi Klum (1. jún 1973) – americká topmodelka, podnikateľka, módna návrhárka, producentka a moderátorka. Objavila sa na titulke časopisov Vogue, Elle či Cosmopolitan. Navrhla vlastnú kolekciu topánok, plaviek aj šperkov. 
  • Princ William (21. jún 1982) – člen britskej kráľovskej rodiny, syn princa Charlesa a princeznej Diany. Po svojom otcovi je v poradí druhým nástupcom na britský trón. 
  • Donald Trump (14. jún 1946) – americký podnikateľ s nehnuteľnosťami a politik. V rokoch 2017 až 2021 plnil funkciu 45. prezidenta Spojených štátov amerických. V prezidentských voľbách v roku 2020 ho porazil Joe Biden. 

Ďalší Blíženci: Arthur Conan-Doyle, Alexander Puškin, James Charles, Bar Refaeli, Adriana Lima, North West, Dhar Mann, Kate Upton, Emily Ratajowski, Boris Johnson.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v znamení Blíženci

  • Aneta Parišková (26. máj 1973) – slovenská moderátorka, podnikateľka a pedagogička. Je trojnásobnou držiteľkou ceny OTO (Osobnosť televíznej obrazovky). Pôsobila v Slovenskej televízii, TV Markíza a v súčasnosti v TV JOJ. 
  • Michaela Čobejová (16. jún 1970) – slovenská filmová, televízna, dabingová a divadelná herečka. Študovala na VŠMU, pôsobila v SND a vidieť sme ju mohli aj v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade. 
  • Ján Kroner (1. jún 1956) – slovenský divadelný, filmový, dabingový a televízny herec. Vidieť sme ho mohli v seriáloch Profesionáli či Ordinácia v ružovej záhrade, ako aj vo filme Bratislavafilm.

Ďalší Blíženci: Peter Lipa, Miloš Bubán, Jopo Poláček, Katarína Brychtová, Ondrej Kovaľ, Magda Paveleková, Zuzana Smatanová, Marián Greksa, Peter Varinský, Miriam Šmahel Kalisová, Dušan Gabáni.

Odporúčame: Tieto celebrity vyzerajú skutočne mlado! Uhádneš ich vek?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní