Najbohatšie celebrity za rok 2022: Skús si tipnúť, kto sa umiestnil na prvom mieste

Najbohatšie celebrity za rok 2022: Skús si tipnúť, kto sa umiestnil na prvom mieste
  • 10.01.2023
  • Michaela Kožáková

Z televízie, časopisov, internetových stránok či sociálnych sietí – odvšadiaľ na nás hľadia vysmiate tváre celebrít. Možno i vy niekedy premýšľate nad tým, koľko asi môže taká Angelina Jolie alebo Elton John zarábať. 

Viete si predstaviť, že by sa každý mesiac na vašom bankovom účte objavilo napríklad 30 000 eur? Pravdepodobne by ste nevedeli, čo s toľkými peniazmi, ale mnohým z nás by sa takáto suma určite zišla. 

Americký ekonomický časopis Forbes, tak ako každý rok aj ten minulý, zostavil zoznam najbohatších celebrít za rok 2022. Rebríček zahŕňa slávne osobnosti z rôznych oblastí a odvetví, ako je filmový, hudobný, módny priemysel či technológie. My vám prinášame prvých deväť miest. Poďte sa s nami pozrieť, kto z celebrít sa na nich umiestnili a možno prehodnotíte svoje aktuálne zamestnanie.

Neprehliadni: Bruce Willis bude dedko! Teší sa na rolu starého otca?

Steven

Zdroj: INSTAGRAM/_.official._steven_.spielberg

1. Steven Spielberg

Americký režisér, spisovateľ, producent a priekopník v oblasti modernej kinematografie je komerčne najúspešnejším režisérom všetkých čias. Steven Spielberg je hlavným partnerom filmovej produkčnej spoločnosti DreamWorks Studios. Jeho filmy, vrátane titulov ako Čeľuste, Jurský park a Zachráňte vojaka Ryana, zarobili viac ako 25 miliárd dolárov.

Jeho ročný príjem je 150 miliónov dolárov a so svojou manželkou, herečkou Kate Capshaw, má viac ako 200 miliónov dolárov v nehnuteľnostiach. S čistou hodnotou majetku 7,25 miliardy dolárov je najbohatšou celebritou za rok 2022. Prekvapení?

George Lucas

Zdroj: PINTEREST/buzzfeed.com

2. George Lucas

Americký filmár a tvorca franšíz Star Wars a Indiana Jones zaznamenal na konci roka 2022 pokles čistého majetku o takmer štvrtinu. Napriek tomu sa nachádza na druhej priečke rebríčka najbohatších celebrít za minulý rok. 

Lucas, ktorý je už jednou nohou na dôchodku, sa momentálne zameriava na filantropiu. Hodnota jeho majetku je 6,47 miliardy dolárov. 

Oprah

Zdroj: INSTAGRAM/oprahwinfrey6195

3. Oprah Winfrey

Americká moderátorka, televízna producentka, herečka, autorka a filantropka, známa najmä vďaka svojej talkshow The Oprah Winfrey Show, je jednou z najbohatších žien v Hollywoode. Čistá hodnota jej majetku podľa časopisu Forbes bola v minulom roku 2,7 miliardy dolárov. Jej bohatstvo pochádza najmä z mediálneho impéria a časopisu The Oprah Magazine.

Odporúčame: Najkrajší muži sveta za rok 2022: Prekvapí ťa, kto sa ocitol na prvom mieste!

Michael Jordan

Zdroj: INSTAGRAM/vintagemichaeljordan23

4. Michael Jordan

Podnikateľ a bývalá basketbalová hviezda Michael Jordan je s hodnotou majetku 1,7 miliardy dolárov najbohatším športovcom. Podľa Forbes je jednou z mála celebrít, ktorej sa ku koncu roka 2022 podarilo ešte viac zbohatnúť. Michael s výškou 1,98 metra je často nazývaný najlepším basketbalovým hráčom v histórii.

Peter Jackson

Zdroj: PINTEREST/bleedingcool.com

5. Peter Jackson

Rebríček filmových miliardárov uzatvára Sir Peter Robert Jackson, ktorý sa preslávil najmä ako režisér, spisovateľ a producent trilógie Pán prsteňov a trilógie Hobit, pričom obe sú adaptované z rovnomenných románov. Čistú hodnotu majetku toho novozélandského režiséra odhaduje časopis Forbes na 1,5 miliardy dolárov. Peter zarobil 10 miliónov dolárov vopred za každý z troch filmov Pána prsteňov a ďalších najmenej 10 percent dostal zo zisku z predaja vstupeniek.

Rihanna

Zdroj: INSTAGRAM/rihannaofficiall

6. Rihanna

Barbadoská speváčka, herečka a podnikateľka Rihanna bola vyhlásená za najbohatšiu hudobníčku sveta s čistou hodnotou majetku 1,4 miliardy dolárov. Talentovaná umelkyňa si urobila dobré meno v hudbe, ale jej bohatstvo pochádza najmä z jej kozmetických produktov a módneho impéria. Rihanna je spolumajiteľkou kozmetickej značky Fenty Beauty a taktiež vlastní 30 percent akcií značky Savage x Fenty zameriavajúcej sa na spodnú bielizeň.

Jay- Z

Zdroj: INSTAGRAM/beyonce

7. Jay-Z

Shawn Corey Carter, profesionálne známy ako Jay-Z, je americký rapper, hudobný producent, podnikateľ a zakladateľ konglomerátnej talentovej a zábavnej agentúry Roc Nation so sídlom na Manhattane.

Manžel speváckej divy Beyoncé, ktorý je považovaný za jedného z najvplyvnejších hip-hopových umelcov, sa môže pochváliť majetkom v hodnote 1,3 miliardy dolárov. Aj napriek tomu, že Jay-Z nevydal v roku 2022 žiaden album a ani veľmi nekoncertoval, na jeho bankové účty pribúdajú zisky zo spoluvlastníctva značiek alkoholických nápojov. 

Cristiano Ronaldo

Zdroj: INSTAGRAM/cristiano

8. Cristiano Ronaldo

Portugalský útočník, ktorý hrá za klub Saudskej profesionálnej ligy Al Nassr a je kapitánom portugalského národného tímu, bol v roku 2022 s čistým majetkom odhadovaným na 1,24 miliardy dolárov najbohatším futbalistom sveta. Mierne predbehol svojho argentínskeho kolegu Lionela Messiho, ktorého majetok sa odhaduje na 1,05 miliardy dolárov. Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty podľa Forbes zarobil v roku 2022 – 115 miliónov dolárov.

Tiger Woods

Zdroj: INSTAGRAM/tigerwoods

9. Tiger Woods

Americký profesionálny golfista Tiger Woods sa začiatkom roka 2022 prebojoval k statusu miliardára po návrate k súťažnému golfu na Masters v apríli 2022. S majetkom v hodnote 1,1 miliardy dolárov sa zaradil medzi deväť najbohatších celebrít.

Zdroj foto: úvodná koláž - INSTAGRAM.com/_.official._steven_.spielberg, INSTAGRAM.com/oprahwinfrey6195

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní