TOP Netflix seriály v roku 2022: Ktoré si získali najviac pozornosti od fanúšikov?

TOP Netflix seriály v roku 2022: Ktoré si získali najviac pozornosti od fanúšikov?

Patríte k milovníkom filmov, alebo si radšej vždy rozpozeráte nejaký seriál? Mohlo by sa zdať, že seriály nikdy nedosiahnu úroveň a kvalitu filmov a pustiť si film skrátka znamená väčší zážitok. No dnes sa na seriáloch rozhodne nešetrí a vzniká obrovské množstvo titulov, ktoré stoja za pozretie. Navyše, výhoda seriálov spočíva aj v tom, že ak máme nejaký rozpozeraný, nemusíme večer hľadať niečo, čo si pozrieme. 

Ponuka seriálov na dostupných televíznych staniciach je pomerne obmedzená. V televízii si môžeme pozrieť hlavne naše slovenské seriály či niektoré zahraničné seriály, prevažne s tematikou krimi alebo z lekárskeho prostredia. Obrovské množstvo seriálov však ponúkajú viaceré streamovacie služby, ktoré sú dlhšiu dobu dostupné aj na Slovensku. 

K najpoužívanejším streamovacím platformám celosvetovo bez pochýb patrí Netflix. Obľúbená služba nedávno zverejnila rebríčky svojich najúspešnejších titulov, ktoré diváci v roku 2022 sledovali najviac. Pozrite sa spolu s nami na najúspešnejšie Netflix seriály za rok 2022. Nezmeškali ste niektorý?

Odporúčame: ​Najbohatšie celebrity za rok 2022: Skús si tipnúť, kto sa umiestnil na prvom mieste

Stranger Things (4. séria)

Najsledovanejším seriálom na Netflixe počas minulého roka sa stal obľúbený seriál Stranger Things, konkrétne jeho nová 4. séria. Tá bola medzi 22. májom a 9. októbrom streamovaná neuveriteľných 1,87 miliardy hodín a v rebríčku TOP 10 vo svete sa držala až 19 týždňov.

Stranger Things je americký sci-fi seriál, ktorý sa vysiela od roku 2016. V seriáli môžeme sledovať neuveriteľné záhady v malom mestečku, ktoré sú spojené s tajnými experimentmi i nadprirodzenými silami. V štvrtej sérii sa do mestečka Hawkins vracajú temné sily a nielen jeho obyvateľom hrozí veľké nebezpečenstvo. V seriáli sa môžete tešiť na Millie Bobby Brown, Davida Harboura aj Winonu Ryder.

Wednesday (1. séria)

Druhou najsledovanejšou Netflix šou sa v minulom roku stal nový seriál Wednesday, ktorý si okamžite získal obrovské množstvo pozornosti a fanúšikov. Medzi 20. novembrom a 25. decembrom bol seriál streamovaný 1,31 miliardy hodín. Ide o americký hororový komediálny seriál od známeho režiséra Tima Burtona.

Dej seriálu sa točí okolo dospievajúcej Wednesday zo slávnej rodiny Addamsovcov, ktorú stvárnila Jenna Ortega. Rolu v nej má aj Christina Ricci, ktorá hrala malú Wednesday vo filmoch o rodine Addamsovcov z rokov 1991 a 1993.

DAHMER

Na treťom mieste v rebríčku nasledovanejších Netflix seriálov minulého roka sa umiestnil americký životopisný kriminálny seriál DAHMER, ktorý bol medzi 18. septembrom a 6. novembrom sledovaný 962 470 000 hodín. Desaťdielna séria zobrazuje skutočný príbeh sériového vraha Jeffreyho Dahmera, ktorý v rokoch 1978 až 1991 v americkom Wisconsine zavraždil sedemnásť mladých mužov. Vraha v seriáli stvárnil herec Evan Peters.

Bridgerton (2. séria)

Aj 2. séria historického romantického seriálu Bridgerton patrila v minulom roku medzi najsledovanejšie šou. V rebríčku TOP 10 sa držala 11 týždňov a medzi 20. marcom a 5. júnom bola sledovaná celkovo 775 240 000 hodín. Seriál inšpirovaný knižným bestsellerem sleduje príbeh ôsmich súrodencov z mocnej rodiny a ich túžbu po láske. Druhá séria sa točí predovšetkým okolo jedného z nich, a to Anthonyho Bridgertona.

Odporúčame: ​Z dovolenky v raji nečakaná svadba: Tatiana Žideková sa vydala!

Inventing Anna

Ak ste minulý rok zmeškali sériu Inventing Anna, isto to napravte. Medzi 6. februárom a 17. aprílom bol seriál streamovaný 654 560 000 hodín a v TOP 10 nasledovanejších tituloch sa držal 10 týždňov. Seriál je inšpirovaný životom podvodníčky Anny Sorokin. V seriáli sledujeme, ako sa novinárka Vivian rozhodne vyšetriť prípad Anny, ktorá sa vydávala za nemeckú dedičku, získala si newyorskú smotánku a obrala ju o peniaze.  

Ozark (4. séria)

Na šiestom mieste sa umiestnila 4. séria amerického kriminálneho dramatického seriálu Ozark, ktorý sa vysiela od roku 2017. Seriál sleduje príbeh finančného poradcu, ktorý donúti rodinu odísť z Chicaga do oblasti Ozarks, kde sa má nasledujúce roky venovať praniu peňazí. V štvrtej sérii prichádza vidina oslobodenia sa z pút kartelu, no zároveň hrozí krach rodinných vzťahov.

Rebríček TOP 10 najsledovanejších seriálov na Netflixe za rok 2022 uzatvára:

  • The Watcher (1. séria) – americký mysteriózny hororový seriál s herečkou Naomi Watts a hercom Bobby Cannavale,

  • The Sandman (1. séria) – americký fantastický seriál s hercom Tom Sturridge a herečkou Gwendoline Christie,
  • The Umbrella Academy (3. séria) – americký superhrdinský seriál s Aidan Gallagher a 
    Elliot Page,
  • Virgin River (4. séria) – americký romantický dramatický seriál s Alexandrou Breckenridge a 
    Martinom Hendersonom.

Najúspešnejšie cudzojazyčné seriály na Netflixe v roku 2022

Služba Netflix zverejnila aj rebríček najsledovanejších neanglických seriálov. Najobľúbenejším medzi divákmi sa stal seriál All of Us Are Dead (1. séria), s časom sledovania 659 510 000 hodín medzi 23. januárom a 10. aprílom. Tento seriál sa jedenásť týždňov držal v Netflix rebríčku TOP 10 šou vo svete. All of Us Are Dead (Všetci sme mŕtvi) je juhokórejský apokalyptický hororový seriál s hlavnou témou zombie apokalypsa. Dej seriálu sa prevažne odohráva na strednej škole. 

Druhou najsledovanejšou sa spomedzi neanglických seriálov stala prvá séria juhokórejského seriálu Extraordinary Attorney Woo. Seriál rozpráva príbeh o geniálnej právničke s poruchou autistického spektra, ktorá sa nebojí žiadnej výzvy. Prvú trojku najsledovanejších neanglických seriálov na Netflixe uzatvára prvá séria The Marked Heart. Ide o kolumbijský trilerový dramatický seriál s témou obchod s orgánmi. 

Ďalšie seriály z rebríčka najsledovanejších neanglických seriálov na Netflixe v roku 2022:

  • kolumbijská telenovela Till Money Do Us Part (1. séria),

  • španielsky televízny triler a teen drama Elite (5. séria),
  • mexický dramatický seriál High Heat (1. séria),
  • nemecká historická romantická dráma The Empress (1. séria),
  • juhokórejský romantický komediálny seriál Business Proposal (1. séria),
  • španielsky dramatický seriál Wrong Side of the Tracks (1. séria),
  • španielsky triler seriál Welcome to Eden (1. séria).

Zdroj úvodnej foto: Depositphotos/autor Pixinooo


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní