AKTUÁLNE: Valí sa na nás zima, ako sa patrí – očakávať môžeme až 20 cm snehu

AKTUÁLNE: Valí sa na nás zima, ako sa patrí – očakávať môžeme až 20 cm snehu

V posledných dňoch to na celom Slovensku vyzeralo, že sa k nám blíži jar. Mnohí vyťahovali tenšie bundy a začínali sa tešiť, že vrstvenie oblečenia už nebude potrebné, pretože sa k nám blíži teplejšie počasie. Avšak pozor! Ak ste pomaly začali uvažovať o odložení zimných búnd a čižiem, trochu spomaľte – blíži sa k nám zima!

Podľa portálu imeteo.sk sa k nám blíži poriadna zima, ktorá bude sprevádzaná aj snehovou nádielkou. Napadnúť by nám údajne malo 20 cm snehu. Žeby sme sa konečne dočkali pravej guľovačky, sánkovačky, lyžovačky a postavili nejedného snehuliaka?

Sneh alebo dážď?

Na sneh to v mnohých kútoch Slovenska rozhodne nevyzerá. Ak ste sa tešili na biele vločky, tak ste pri pohľade von oknom boli asi mierne sklamaní. Namiesto snehu sa nad veľkou časťou územia objavilo rozsiahle zrážkové pole, ktoré prináša dážď – najmä v oblasti západného Slovenska.

Avšak postupne by na naše územie mal prúdiť chladnejší vzduch, ktorý bude znižovať hranicu sneženia. Aktuálne snehové prehánky možno zaznamenať okolo výšky 1200 metrov. Postupne má však hranica klesať a snežiť by malo už od 700 metrov.

Podľa dostupných meteorologických údajov by sa sneženie malo vrátiť najmä do oblasti Kysúc, Oravy, Liptova, Horehronia i Turca. Predpokladá sa, že na horách by mohlo napadnúť 10 až 20 cm čerstvého snehu. Lyže a lyžiarky teda ešte neodkladajte – ešte ich túto zimu rozhodne využijete!  

- Anketa

AKÉ POČASIE JE AKTUÁLNE U VÁS?

Odpovedalo 44 ľudí  

Sneží, jupíii!
16%
Prší!
84%
- Anketa

TEŠÍTE SA NA SNEHOVÚ NÁDIELKU ALEBO BY STE UŽ PRIVÍTALI JAR?

Odpovedalo 115 ľudí  

Áno, zimné počasie milujem a rovnako tak aj sneh
23%
Uvítal/a by som už teplejšie počasie
73%
Je mi to jedno
3%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní