3. Obilniny
K strukovinám je potrebné pridať obilniny, aby sme telu dopriali všetky potrebné esenciálne aminokyseliny. Vo všeobecnosti tvoria asi 10 % ich hmotnosti práve bielkoviny. Dobrou voľbou je prírodná nelúpaná ryža, rovnako ovos a ovsené vločky či rozličné celozrnné potraviny. Zabúdať by sme však nemali ani na menej známe druhy obilnín. Napríklad taký cirok obsahuje cez 10 g bielkovín v stogramovej porcii. Okrem toho je dobrým zdrojom mnohých minerálov, znižuje cholesterol a zlepšuje pravidelné vyprázdňovanie. Ešte viac bielkovín obsahuje pohánka. Stačí len pohľadať na internete nejaké zaujímavé recepty s týmito potravinami a hor sa do varenia a pečenia!
Odporúčame: Je skutočne stredomorská diéta najzdravšia? Takto vplýva na naše telo!
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy