Čím nahradiť mäso počas pôstneho obdobia? Spoľahni sa na tieto potraviny!

    • Zdieľaj:
- Čím nahradiť mäso?
4 z 5

4. Tofu

Samozrejme, v zozname potravín, ktoré nám nahradia mäso, nemôžeme zabudnúť spomenúť ani tofu. Vyrába sa zo sóje, konkrétne zrážaním sójového mlieka. Pochádza z Číny, kde sa pripravuje už od nepamäti. Jeho výhodou je, že neobsahuje cholesterol a má len máličko kalórií. Bielkovín môže obsahovať až do 10 g na stogramovú porciu. Ďalšími výhodami tofu sú aj jeho nízka cena a ľahká príprava. Môžete s ním urobiť prakticky čokoľvek. Výborné je marinované tofu, rovnako ho môžete piecť či vyprážať. Dokonca je ho možné využiť pri príprave sladkých koláčov. V obchodoch navyše nájdete rozličné druhy tofu, respektíve tofu s rôznymi príchuťami. Dostupné je neutrálne biele tofu, taktiež údené, s bylinkami, chilli a podobne. Tofu sa skvelo kombinuje so zeleninou a ryžou. Pripravíte si tak chutný a výživný pokrm.

Zdroj: Shutterstock®

4 z 5