Patríš medzi najkreatívnejšie znamenia horoskopu? Pozri sa na to

Patríš medzi najkreatívnejšie znamenia horoskopu? Pozri sa na to

Byť kreatívnym, vynaliezavým a originálnym sa v živote určite zíde. A čo je najlepšie, schopnosť tvoriť je v každom z nás, len na tom treba trošku popracovať.

V rámci zverokruhu však majú niektoré znamenia väčšie predpoklady na to, že túto svoju tvorivú stránku naplno rozvinú a dokonca, ak sa im podarí nájsť kreatívny typ zamestnania, ktorý im takpovediac sadne, vedia to dotiahnuť poriadne ďaleko. Patríte medzi tieto znamenia? Pozrite sa na to.

RAK (22.06. – 22.07.)

Vo všeobecnosti je o Rakoch známe, že sú to citliví a niekedy až precitlivení ľudia. Túto svoju predispozíciu však môžu naplno využiť pri kreatívnej tvorbe, ktorá sa v ich prípade zvyčajne uberá smerom hudobným, maliarskym alebo spisovateľským. No škála ich tvorivých schopností môže byť oveľa širšia.

Vedia sa nadchnúť a rozcitlivieť nad všetkým krásnym, pričom vnímajú aj drobné nuansy javov a vecí a vidia aj to, čo pre iných zostáva skryté. Vedia to však kreatívne spracovať a podať. Tvorenie im pomáha zachovávať životný balans a vnútornú harmóniu.

Aj keď ich zamestnanie nemusí mať nevyhnutne umelecký ráz, kreativitu dokážu prepašovať aj tam a s veľkou pravdepodobnosťou jej nechajú veľký priestor v rámci svojich hobby projektov. Nemožno sa potom čudovať ani tomu, ak sa zrazu z hobby stane aj činnosť, ktorá zabezpečí nadanému Rakovi aj samotné živobytie.

„Kreativita je schopnosť spojiť zdanlivo nespojiteľné.“  

(William Plomer)

Taktiež ťa zaujme: Sen všetkých zamestnávateľov: Tu sú najlepší zamestnanci podľa znamenia zverokruhu

kreativita u znamení

Zdroj: Shutterstock®

VODNÁR (21.01. – 19.02.)

Človeka narodeného v znamení Vodnár možno charakterizovať ako mimoriadne vynaliezavého, pričom má okrem iného tendenciu realizovať netradičné spôsoby sebavyjadrenia a už napohľad z neho vyžaruje v dobrom jedinečnosť a „inakosť“. Je však pravdou, že sa vďaka svojim revolucionárskym myšlienkam niekedy cíti aj sám a nepochopený.

K svojmu životu nutne potrebuje to, aby jeho nápady uzreli svetlo sveta. Nemusí ísť pritom len o tvorbu v zmysle umenia, ale môže ísť o čisto praktické veci, ktoré vedia v konečnom dôsledku napríklad uľahčiť život. Vodnár sa nikdy neuspokojí so zavedenými postupmi a nachádza vlastné spôsoby, ako kreatívne „uchopiť“ realitu okolo seba. Ak zapojí svoju bystrosť a vedychtivosť, môže to dotiahnuť až na uznávaného vynálezcu.

„Veľké veci sa netvoria impulzívne, ale sú súborom malých postupných krokov."

(Vincent Van Gogh)

kreativita a znamenia

Zdroj: Shutterstock®

BLÍŽENCI (22.05. – 21.06.)

Sila Blížencov spočíva v ich neustálej túžbe posúvať sa vpred a prekonávať sa. Svoje kreatívne schopnosti vedia excelentne pretaviť napríklad do rečníckych či hereckých výkonov, no môže ísť aj o také aktivity, ako je napríklad tvorba počítačových programov či dizajnovanie úžitkových vecí.

Vo všeobecnosti majú Blíženci silnú potrebu sebavyjadrenia, a to originálnym a niekedy až naozaj dychberúcim spôsobom. Majú úžasnú schopnosť „vyprovokovať“ ku kreativite aj druhých.

Nakoľko však ide o pomerne nestále a duálne znamenie, je pravdepodobné, že mnohé zo svojich projektov Blíženci nedokončia alebo zanechajú v zárodku, pretože ich zrazu uchváti niečo iné. Aj napriek tomu však ide o osôbky, ktoré nemožno ani zo žartu označiť za konformné, teda idúce s davom. Ich kreativita z nich robí originálne osobnosti, ktoré sa nikde nestratia.

„Kreativita je inteligencia, ktorá sa zabáva.“ 

(Albert Einstein)

Pozri aj: Psychologický test: Spôsob, akým prekrižuješ prsty, o tebe veľa napovie


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 31.10.19 07:09

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavé...!

  • 1
Odpovedať

Mária Reibergerová 01.11.19 13:46

MR
karma
114.00

môže byť, poznám veľmi kreatívnych ľudí aj v inom znamení narodených

  • 1
Odpovedať

Martina Varhaníková 06.11.19 15:31

karma
110.00

čudujem sa, že tam nie sú aj panny, veď tie sú veľmi kreatívne a majú cit pre harmóniu a krásu...asi sme 4 znamenie v poradí. :O) Deti sú raci, ale len jeden z nich sa má cit pre krásu a našiel sa vo fotografovaní.

  • 1
Odpovedať

Danica Bolhajová 12.11.19 19:23

DB
karma
-1.00

Áno, dcéra je vodnár, plne súhlasím, aj keď si myslím, že asi výnimka potvrdzuje pravidlo....som váha a teda kreativita u mňa nemá medze......žeby nesprávnym smerom? Prosím váhy nech sa vyjadria :-). A ako čítam komentár p. Varhaníkovej, tak v každom znamení sa kreatívni ľudia nájdu, len to asi potláčajú, pretože si neveria. Takže verte si a a j keď si myslíte, že to čo navrhnete, poviete, urobíte je hlúposť, ale keď vám to alebo niekomu inému urobí radosť, pokračujte. Aj keby vás chválili len preto, že to urobí radosť len vám, tak to nie je dôkaz že ste zlý, ale, že vás majú radi. a to je super pocit.

  • 0
Odpovedať

Lenka Petrušová 24.11.19 16:14

LP
karma
-1.00

Určite by som tam ešte pár znamení doplnila :-)

  • 0
Odpovedať

Linda Hrušková 29.11.19 13:18

LH
karma
-1.00

Mám dcérku narodenú v znamení Raka, tak som zvedavá ako bude napredovať v svojej kreativite

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 28.12.19 22:42

JK
karma
100.00

Syn je rak a dcére blíženci

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní