Registrácia Prihlásenie

Recept na čerešňovú bublaninu s tvarohom – lepšia ako od babičky?!


Príprava tých najlepších bublanín bola kedysi výsostnou záležitosťou našich babičiek. Tie ich vedeli pripraviť s toľkou láskou, že ich chuť bola famózna. Samozrejme, nie je všetko len o láske, aj keď láska ide cez žalúdok. Ale aj o ingredienciách a správnom postupe, ktorý zvolíte. Preto dnes bublaninu dokáže upiecť aj začínajúca gazdinka.

My sme tentokrát klasický recept na čerešňovú bublaninu trošku ozvláštnili a pridali sme do nej tvaroh. Áno, čítate správne – tvaroh, ktorý dodal bublanine inú znamenitú chuť, ktorú ocení hádam každý. Tak pripravujte ingrediencie, zapnite rúru a poďte piecť spolu s nami!

Čerešňová bublanina

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na bublaninu budete potrebovať:

  • 1 tvaroh (hrudkovitý)
  • 2 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 1 dcl oleja
  • 1,5 dcl mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • štipku sódy bikarbóny
recept na čerešňovú bublaninu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Príprava bublaniny vám nezaberie viac ako 20 minút. Stačí si len vziať misku, mixér a pripraviť potrebné ingrediencie. V prvom rade si teda vymiešame vajíčka (neoddeľujeme ich) s cukrom, olejom a mliekom. Následne pridáme múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Všetko poriadne vymiešame.

Medzitým si pripravíme plech, ktorý vymastíme a vysypeme múkou. Na plech vylejeme pripravené cesto, ktoré posypeme tvarohom. Na vrch poukladáme umyté, očistené a odkôstkované čerešne, poprípade ovocie podľa vlastnej chuti. Čerešne jemne vtlačíme do cesta a dáme piecť.

Pečieme pri teplote 180 °C po dobu 30 minút. Bublaninu necháme vychladnúť a podávame so šľahačkou, zmrzlinou alebo len posypanú práškovým cukrom.

Máte aj vy svoj obľúbený recept, ktorý si pripravujete celé leto? Poprípade poznáte iný recept na bublaninu, ktorý je niečím výnimočný a ktorý by sme mali vyskúšať? Dajte nám vedieť dole v komentári!

- Galéria
1 z 8

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


Návrat hore
Autor článku

5 komentárov

Ľubica Šťastná 19.07.19 06:19

ĽŠ
karma
103.00

Rýchla, jednoduchá a chutná i vo variantách s iným ovocím.

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 19.07.19 11:48

MR
karma
91.00

stará, dobrá klasika

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 19.07.19 20:49

IM
karma
100.00

len škoda,že čerešne už prakticky, len konpot, ale to navadí

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 24.07.19 20:07

ĽU
karma
100.00

vyzera dobre ovocný

  • 0
Odpovedať

Alexandra Semanová 29.07.19 13:28

AS
karma
-1.00

Rýchly a jednoduchý recept. Určite ho vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Ako si vybrať ananás, ktorý je zrelý? Jediný trik, ktorý potrebuješ ovládať!
Inšpirácie

Ako si vybrať ananás, ktorý je zrelý? Jediný trik, ktorý potrebuješ ovládať!

  • 68
  • 8
  • 19.11.2019
Ako využiť aviváž v domácnosti? Perfektné triky, o ktorých netušíš
Domácnosť

Ako využiť aviváž v domácnosti? Perfektné triky, o ktorých netušíš

  • 45
  • 4
  • 01.12.2019
Vyrážky, svrbenie či sfarbenie: Vieš, čo prezrádza jazyk o zdraví?
Zdravie

Vyrážky, svrbenie či sfarbenie: Vieš, čo prezrádza jazyk o zdraví?

  • 47
  • 0
  • 14.09.2019
TOPlist