Tvarohové šišky podľa Katky Jakeš: Zaručene im neodoláš!

Tvarohové šišky podľa Katky Jakeš: Zaručene im neodoláš!

Babkine šišky rozvoniavajúce po celej domácnosti podávané s teplým mliekom – ach, už teraz nám tečú slinky len pri pomyslení na túto lahôdku. No nenechajte si zájsť svoje chúťky a pripravte si ich aj vy. Avšak namiesto kysnutého cesta zvoľte tvarohové cesto, ktoré chutí božsky. Je to o niečo zdravšia verzia, ale len o takú malú trošku.

Šišky sú totižto z tvarohového cesta, no sú vyprážané v oleji. Veď predsa pravé šišky musia byť v oleji vypražené, aby boli skutočne ako od babičky. Aj keď existuje verzia šišiek upečených v rúre, týmto sa aj tak nevyrovnajú.

Rýchle tvarohové šišky podľa Katky Jakeš - TOP šišky z tvarohu!

Vyskúšajte teda tento recept podľa bývalej tanečníčky Katky Jakeš, ktorá sa v kuchyni dokáže obracať jedná radosť. A mimochodom, tvaroh patrí medzi obľúbené suroviny, pretože skvelo chutí v akejkoľvek variácii. Či už na slano alebo na sladko, v nejakom obede alebo zákusku. Pri tejto dobrote si na svoje príde úplne každý.

Na tvarohové šišky bez droždia budete potrebovať:

  • 250 g jemného hrudkového tvarohu
  • 250 g špaldovej múky (hladkej múky, prípadne hladkej pšeničnej múky)
  • 2 vajíčka
  • 1 PL práškového cukru
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL citrónovej kôry
  • štipku soli
  • rumovú esenciu
  • džem, práškový cukor, vanilkový cukor alebo vanilínový cukor – voliteľné

Neprehliadnite: Rýchle 5-minútové šišky – nebudeš sa ich vedieť dojesť!

Tvarohové šišky bez kysnutia - rýchle a dokonalé nekysnuté šišky!

Ako prvé si z chladničky vyberieme tvaroh a vajíčka, aby mali izbovú teplotu. Keď sa tvaroh „rozohreje,“ pridáme tvaroh k vajíčkam a rovnako aj s ostatnými uvedenými surovinami. Poriadne vymiesime cesto a rukou postupne vytvárame placočky. Medzitým si dáme do hrnca olej a necháme ho rozpáliť. V rozpálenom oleji z oboch strán vysmážame na oleji tieto tradičné šišky, ktoré necháme odkvapkať na kuchynskej utierke.

Tieto bleskové tvarohové šišky bez droždia posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým alebo potrieme džemom a podávame. Skvelé sú však aj bez džemu!

Zdroj foto - úvodná koláž: instagram.com/katka.jakes

Aktualizované na 12.02.2024


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Katarína Konečná 26.02.21 11:43

KK
karma
109.00

vyzerajú dobre, vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 27.02.21 07:55

ĽŠ
karma
100.00

Môžem iba odporučiť!

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 27.02.21 15:25

MC
karma
109.00

Robievam podobné a chutia výborne.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 27.02.21 15:36

MM
karma
100.00

ale klasika je klasika

  • 0
Odpovedať

Daniela Balakova 28.02.21 10:47

DB
karma
96.00

Milujem tvaroh ,idem vyskúšať.

  • 0
Odpovedať

Lenka Falatová 28.02.21 15:35

LF
karma
-1.00

mňam vyzerajú super určite spravím dcérke a manželovi

  • 0
Odpovedať

Juraj Podmanický 01.03.21 19:31

JP
karma
109.00

Akurát si pochutnávam na klasických a tvaroh je miesto džemu. Sú super.

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 12.03.21 08:24

MK
karma
100.00

Ešte som tvarohové nerobila, ale vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní