Zdravé recepty: Rukolovo-bazalkové pesto s pečenými zemiakmi

Zdravé recepty: Rukolovo-bazalkové pesto s pečenými zemiakmi
  • 23.06.2015
  • Janka Pačeková

    • Zdieľaj:
  • 6
  • 4

Tento receptík je ako stvorený pre ľudí, ktorí nemusia mať za každú cenu k obedu aj mäsko... 

A to, že sa dá najesť aj bez neho si dnes ukážeme!
 

Nielenže to vyzerá lahodne oku, no poteší sa najmä naše hladné bruško :)
 

Budeme potrebovať:


Na pesto

  • 100 g čerstvej rukoly
  • menšia hrsť čerstvej bazalky
  • olivový olej
  • 3 strúčiky cesnaku
  • orechy vlašské
  • konopné semienka
  • citrónová šťava
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Na pečené zemiaky

  • 8 stredne veľkých zemiakov
  • olivový olej
  • soľ
  • celá rasca
  • čierne mleté korenie
  • sušený cesnak

Odporúčame vyskúšať aj: Zdravé recepty: Mandľové maslo (homemade)

pesto

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

1. Všetky suroviny spolu si zmixujete v mixéry, najprv začnite rukolou, pridajte olej, potom do vymixovanej zmesi prihoďte čerstvú bazalku a zmixujte.
 

2. Pridajte vlašské orechy a konopné semienka, ja pridávam od oka a všetko znova zmixujte.
 

3. Pridajte citrónovú šťavu, okoreňte a osoľte podľa chuti a môžete už iba premiešať alebo ešte posledný raz premixovať.
 

4. Pesto som podávala k pečeným zemiakom v šupke, ktoré som si poriadne umyla, na jednej strane narezala, potrela olejom, osolila, okorenila čiernym mletým korením, celou rascou a sušeným cesnakom. Piekla som ich pri 200 stupňoch, čas som nestopovala, skúsila som len vidličkou, či sú zemiaky už mäkké.
 

5. Na ešte horúce zemiaky som dala rukolové pesto. A poviem vám, výborná kombinácia.

Odporúčame vyskúšať aj: Kysnutý koláč s posýpkou

Zdroj: www.dontbefakebakesomecake.sk


    • Zdieľaj:
  • 6
  • 4
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Erika Špacírová 27.06.15 21:19

karma
93.00

vyzerá to veľmi chutne :)

  • 0
Odpovedať

Ivana Goliašová 27.06.15 22:21

IG
karma
-1.00

skvelý recept :)

  • 0
Odpovedať

Monika Gočíková 02.07.15 08:14

MG
karma
-1.00

Priznám sa že rukolu som prvý krát ochutnala len nedávno cca 1rok dozadu.A úplne som sa do nej zamilovala.Nechápem ako som mohla žiť bez nej .Teraz ju máme na tanieri veľmi často...a chutí celej rodine

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 22.09.15 15:03

MR
karma
-1.00

výborné a rukolu mám veľmi rada :)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Vždyzelený brečtan popínavý: Ako si poradiť s jeho pestovaním?
LIFESTYLE

Vždyzelený brečtan popínavý: Ako si poradiť s jeho pestovaním?

  • 92
  • 3
  • 22.03.2021
Kuchyňa v odtieňoch ružovej: Horúci trend, ktorý ťa úplne dostane!
Domácnosť

Kuchyňa v odtieňoch ružovej: Horúci trend, ktorý ťa úplne dostane!

  • 89
  • 6
  • 17.04.2021
Eco-friendly dizajn v interiéri: Aké sú jeho základné princípy?
Voľný čas

Eco-friendly dizajn v interiéri: Aké sú jeho základné princípy?

  • 84
  • 0
  • 18.04.2021
TOPlist