Ak nepatríte k vychýreným cukrárkam, ktoré neradi experimentujú v kuchyni a striktne sa držia receptu, tak potom by ste mali vyskúšať tieto pomerne jednoduché kokosky.
Tieto sú však netradičné, pretože okrem klasických surovín obsahujú aj netradičnú surovinu - banán.
Vďaka tomu nebudú kokosky veľmi sladké. Navyše sú vyrobené z ovsených vločiek, čo je zdravšia alternatíva a mascarpone. Takéto sa hodia ku káve alebo k čaju ideálne na mlsanie, poprípade ako malá jednohubka.
Odporúčame prečítať: Nepečené dezerty z kokosu
Budeme potrebovať:
- 100 g jemne mletých ovsených vločiek
- 220 g hladkej múky
- pol balíka kypriaceho prášku
- 1 banán
- 1 lyžicu citrónovej šťavy
- 80 g masla
- 80 g hnedého cukru
- 60 g mascarpone
- 1 vajíčko
- 1 lyžica rumu
- kokos na obaľovanie
Všetky suché ingrediencie si zmiešame v mise. Banán dobre rozpučíme vidličkou a polejeme citrónovou šťavou. Maslo vyšľaháme do peny s cukrom, pridáme vajíčko, rum, mascarpone (ak nemáte, môžete nahradiť kyslou smotanou) a nakoniec rozpučený banán. Nakoniec primiešame aj múčnu zmes a premiešame. Z cesta vlhkými rukami tvarujeme malé guličky, ktoré obaľujeme v kokose a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie trocha ďalej od seba. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút. Z tejto dávky vyjde približne 30-35 kusov, podľa veľkosti.
Odporúčame prečítať: Tipy na recepty z hlivy ustricovej