Recept: Slivkový tart s mrveničkou a rozmarínom

Recept: Slivkový tart s mrveničkou a rozmarínom
  • 30.07.2017
  • Lucia Hausknechtová

    • Zdieľaj:
  • 5

Rozmarín a slivky? To, čo na prvý pohľad môže znieť veľmi odvážne, napokon vytvorí aromatickú symbiózu. Voňavé slivky vďaka rozmarínu získajú ešte výraznejšiu chuť. Vyskúšajte si doma pripraviť lákavý recept na Slivkový tart s mrveničkou a rozmarínom z kuchárskej knihy Kiše a tarty.

Ingrediencie:

Na cesto

  • 175g masla
  • 250g múky
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • štipka soli
  • ½ lyžičky škorice

Na náplň

  • 1 kg sliviek
  • 150g cukru
  • 60g masla
  • 150ml červeného vína
  • 1 lyžička rozmarínu
  • 1 polievková lyžica slivovice

Recenziu na knihu, z ktorej recept pochádza, si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Kiše a tarty (recenzia)

Slivkový tart s mrveničkou a rozmarínom

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Všetky suroviny na cesto vymiesime, zabalíme do fólie a dáme na jednu hodinu do chladu. Medzitým umyjeme slivky, do hrnca dáme cukor a karamelizujeme ho do zlatista. Potom pridáme maslo, podlejeme červeným vínom a miešame dovtedy kým sa cukor opäť nerozpustí.

Do hrnca pridáme rozmarín a slivky a pomaly dusíme približne 40 minút, kým nevznikne hustá náplň. Nakoniec dochutíme slivovicou.

Formu potrieme maslom, 2/3 cesta rozvaľkáme na plát a vyložíme ním formu. Slivkovú zmes nalejeme do formy a z zvyšného cesta spravíme mrveničku a posypeme navrch. Slivkový tart s mrveničkou a rozmarínom pečieme asi 50 minút.

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom

Slivkový tart s mrveničkou

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


    • Zdieľaj:
  • 5
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Soňa Kelemenová 30.07.17 12:21

SK
karma
86.00

znie to vabivo... laka ma ochutnat tieto bozske chute

  • 1
Odpovedať

Milka Damašková 30.07.17 20:48

MD
karma
122.00

Slivky milujem, určite by som si pochutnala aj na tomto koláčiku:)

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 24.08.17 10:17

MF
karma
-1.00

zaujímavá kombinácia...ten rozmarín mi tam ale veľmi nesedí...

  • 0
Odpovedať

Ján Komada 23.11.17 07:39

JK
karma
103.00

zaujímavý tecept

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 29.09.21 06:51

MK
karma
100.00

Práve dozreli slivky - vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Právenka latnatá – spoznaj mocné prírodné antibiotikum z Ázie
Zdravie

Právenka latnatá – spoznaj mocné prírodné antibiotikum z Ázie

  • 0
  • 25.11.2022
Rakovina sleziny – kto spadá do rizikovej skupiny a aké sú príznaky?
Zdravie

Rakovina sleziny – kto spadá do rizikovej skupiny a aké sú príznaky?

  • 1
  • 12.10.2022
Biely šum podporuje spánok u bábätiek i dospelých. Ale hovorí vám niečo ružový a hnedý šum?
Zdravie

Biely šum podporuje spánok u bábätiek i dospelých. Ale hovorí vám niečo ružový a hnedý šum?

  • 2
  • 27.08.2022