Zmrzlina s príchuťou slaného karamelu
Slaný karamel je momentálna v zmrzlinárstve veľmi horúca ingrediencia. Pripravte si z neho zmrzlinu podľa StressBaking.com.
Ingrediencie:
- 500 ml šľahačky (smotany na šľahanie)
- 1 konzerva nesladeného kondenzovaného mlieka
- 125 g karamelu (plus trocha na ozdobu)
- 1 lyžička morskej soli (plus trocha na ozdobu)
Postup prípravy:
- Vo veľkej mise si pomocou mixéra vyšľaháme smotanu na šľahanie úplne do tuha.
- Pomocou plochej varešky postupne primiešame kondenzované mlieko a jemne miešame, až kým sa dve ingrediencie nespoja.
- Karamel sme si pripravili z cukru na miernom ohni a vychladnutý ho primiešame k zmesi spolu s lyžičkou soli.
- Zmrzlinu premiestnime do nádoby vhodnej do mrazničky, ktorá má dobre doliehajúce viečko.
- Zmrzlinu ozdobíme karamelom, soľou a necháme ju stuhnúť v mrazničke aspoň 8 hodín, ideálne počas noci.