TOP recepty na tradičné veľkonočné zákusky: Oslaď si s nami Veľkú noc!

    • Zdieľaj:
- Veľkonočné pečenie
4 z 5

Opitý Izidor

Korpus:

  • 150 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • 120 g mletých orechov
  • 70 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 PL kakaa

Orechová plnka:

  • 200 g orechov
  • 100 g práškového cukru
  • 1,5 dcl rumu
  • 1 vanilkový cukor

Kakaový krém:

  • 300 ml mlieka
  • 1 zlatý klas
  • 2 PL kakaa
  • 1 žĺtko
  • 300 g masla
  • 5 PL kryštálového cukru

Dokončenie:

  • pikantný džem
  • 100 g čokoládovej polevy

Postup: 

  • Ako prvé si upečieme korpus. Do peny vymiešame práškový cukor, maslo a žĺtky. Pridáme orechy, múku, prášok do pečiva a kakao. Nakoniec zľahka primiešame aj sneh z bielkov. Dáme piecť.
  • Zatiaľ si pripravíme orechovú plnku. Orechy, cukor, rum aj vanilku vymiešame a necháme odležať.
  • Cesto po upečení necháme vychladnúť a potrieme ho džemom. Potom naň navrstvíme orechovú plnku.
  • Následne si pripravíme krém. Z mlieka, žĺtka, cukru, kakaa a zlatého klasu si uvaríme puding. Po miernom ochladnutí doň primiešame maslo. Krém navrstvíme na orechovú plnku a zákusok ešte celý polejeme čokoládou. Necháme odležať v chlade a podávame.
4 z 5