TOP recepty na tradičné veľkonočné zákusky: Oslaď si s nami Veľkú noc!

    • Zdieľaj:
- Veľkonočné pečenie
5 z 5

Medový krémeš

Cesto:

  • 450 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 3 PL rumu
  • 3 vajcia
  • 1,5 PL medu
  • 1,5 ČL sódy bikarbóny
  • 75 g masla

Krém:

  • 1 l mlieka
  • 2 zlaté klasy
  • 2 žĺtka
  • 4 PL polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 2 PL rumu
  • 500 ml smotany na šľahanie

Postup: 

  • Z ingrediencií na cesto si vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Tie vyvaľkáme a premiestnime na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180 °C asi 6 minút.
  • Zatiaľ si pripravíme krém. Z mlieka, zlatých klasov, žĺtkov a múky uvaríme puding a necháme ochladnúť.
  • Krém natrieme na vychladnutý plát cesta a následne navrstvíme aj vyšľahanú šľahačku dochutenú cukrom. Na to položíme aj druhý plát cesta. Zaťažíme a odložíme do chladu.
  • Pred podávaním posypeme cukrom a nakrájame.
5 z 5